Welkom bij de Focusclub

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Koppelingset vervangen FoFo 2. Hulp gevraagd

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door ford.focus, 11 jan 2022.

 1. Beste mensen,

  Ik heb een FoFo 2 uit 2005 en ik merk dat de koppeling slipt. Nou heb ik hier en daar gesleuteld aan mijn Focus dus heb ik wel enig ervaringen. Echter, ik weet niet of een koppelingset vervangen een ingewikkeld klusje is. Het is namelijk een duur grapje bij de dealer.

  Hebben mensen nog tips wanneer ik deze wil vervangen? Waar ik rekening mee moet houden wellicht?

  Mijn dank is groot. :D
   
 2. Ik heb de midden weg genomen.
  Ik heb online een nieuwe koppeling met alles wat er bij hoort besteld.
  En vervolgens mijn garage gevraagd om de bvoel te installeren.
  Daar spaar je al een boel duiten mee.
  Ik ben best handig maar neem geen risisco met mijn vervoer en heb ook geen ruimte om te sleutelen.
   
 3. Voordat je zoiets doet, zou ik het wel eerst overleggen voordat je een koppelingsset koopt en de garage het niet wil doen.

  @TS: een koppeling vervangen is geen hogere wiskunde, maar je hebt wel de ruimte en wat gereedschap nodig.
   
 4. In principe is het niet zo heel ingewikkeld, echter je moet wel een goede plek (liefst met brug) en het benodigde gereedschap hebben!

  Ik heb het zelf heel veel keren gedaan bij allerlei auto's vanaf de jaren '80!
  Ik heb een aantal jaren geleden mijn eigen plek (100 m2) opgezegd deed er gewoon te weinig mee en ben ik gestopt!

  De laatste jaren reed ik ook wel eens met een auto naar Polen om de koppeling daar te laten vervangen, vanwege lagere prijs originele onderdelen en ook veel aanbod alternatieve leveranciers (gunstiger prijzen) en lager uur tarief, koste ca. 250 tot 350 euro!

  In principe kun je het tegenwoordig allemaal zien op het internet en die kun je gewoon als handleiding volgen!

  Wel kan het zo zijn dat als je een plek moet huren dat het toch nog wel wat gaat kosten helaas!

  Stel je bent er 2 dagen mee bezig en de plek + brug kost ca. 20 euro per uur x 16 = ca. 320,- euro, dus dat valt weer tegen als je geen iegen plek heb!

  Als je het zelf niet kunt of nooit hebt gedaan zou ik er iemand bij vragen met de benodigde kennis, anders kun je in de fout gaan dat dan weer tijd en geld gaat kosten!

  Je kunt als je het laat doen altijd rondvragen bij diverse bedrijven wat de kosten zijn, maar niet zelf een koppelingset kopen en daar mee aankomen, want dat hebben ze niet graag, omdat op de onderdelen er voor hen ook ca. 40% winst zit die ze dan niet hebben!

  SUC6 met de reparatie's!
   
 5. Inderdaad voorstellen of de garage er iets in ziet. Heb het ooit met remblokken gedaan, toen wist ik nog niet hoe dat allemaal werkt en wilde graag een merk wat zij niet leverde. Iedereen blij.

  Dhz garages zijn erg handig, maar zoals gezegd niet altijd even voordelig. Ik betaal hier €15 per uur en huur er voor eenmalig €3,50 een gereedschap kar bij, scheelt een berg sjouwen!!! Tot nu toe waren de klussen binnen 2 uur te doen en bleef het leuk. Een koppeling is meer werk denk ik, maar dan moet je het ten eerste aandurven en daarnaast de juiste gereedschappen en hulpmiddelen hebben en een handige vriend of kennis er bij betrekken. Dus voorstellen om het bij de garage te laten doen als je zelf de spullen koopt is geen slecht idee.

  Vaak lopen er bij de dhz garages ook monteurs rond die in de avond bij klussen terwijl ze overdag voor een baas werken. Daar een praatje maken en rondvragen levert je misschien ook een leuke deal op. Die vragen er vaak niet de hoofdprijs voor, ze kunnen wat bijverdienen en kunnen vaak met een beetje korting de brug regelen als grootverbruikers. Mijn eerste distributie riem voor een Mitsubishi Carisma (enkele nokkenas) kostte mij op deze manier €65 aan materialen en €90 arbeid. Daar heb ik nog 6 jaar plezier van gehad, de keer erna heb ik het zelf gedaan en was ik alleen materiaal kwijt.

  Groeten, Nick

  2004 1.6 Focus C-Max S
   

Deel Deze Pagina