1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Koelwater temperatuur te hoog

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door MP Focus, 19 mei 2019.

 1. Beste forumleden,

  Ik heb een focus uit 2010 1.8, waarbij de temperatuur naar 120 Gr gaat en de druk in het systeem te hoog wordt. De slangen bij de radiateur zijn gewoon warm, maar de slang vanaf motor naar reservoir heet. Zodra ik toeren maak zie je het vloeistof in de reservoir zakken. Ik denk aan de waterpomp. Heeft iemand hier meer ervaring mee?
   
 2. Thermostaat defect Waterpomp heb ik nog niet mee gemaakt als dat zo zou zijn is er geen doorstroming en wordt je reservoir ook niet heet ?
   
 3. Ja zat ik ook aan te denken, vind wel vreemd dat de leidingen vanaf me radiateur warm worden waardoor ik denk dat me thermostaat opent. De reservoir wordt warm omdat de retourleiding vanaf motorblok heet is. Ik vind wel vreemd dat het reservoir volloopt met koelwater en zodra je flink toeren maakt het koelwater weer terug loopt.
   
 4. Dan lijkt mij juist dat de pomp zijn werk goed doet. Als de motor hogere toeren draait dan doet de pomp dat ook.
  De radiatorslangen kunnen ook goed heet worden (eigen ervaring, keer met de pols er tegenaan gezeten vlak na het rijden...). Als die alleen maar warm worden denk ik dat de thermostaat niet meer opengaat.
   
 5. Oke bedankt voor de info.
   
 6. Gisteravond thermostaat en omdat ik toch twijfelde ook de waterpomp vervangen. Zodra ik de waterpomp
  eruit haalde zag ik gelijk dat dit het probleem moest zijn. Alle schoepen waren weg. Ik heb er 2 uit me blok weten te halen, maar er zitten dus nog stukjes in. Komt dit bij iemand bekend voor en misschien ideeën om de andere
  stukken eruit te krijgen.
   
 7. Mooi zo opgelost ik ben het bij deze motor nog niet tegengekomen maar ja eens is de eerste keer Ja kan proberen om een met een sterke waterstraal via aansluiting thermostaat er wat uit te spoelen wie weet lukt dat
   

Deel Deze Pagina