1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Knipperlicht probleem

Discussie in 'Electronica' gestart door FocusM, 18 jun 2022.

  1. Hey all,

    Ik heb van de week mijn knipperlichten vervangen door ledjes, maar nu werkt het niet helemaal lekker.
    Met de gevarenlichten aan is het niets aan de hand, maar zodra ik links of rechts aanzet gaan ze megasnel knipperen. Als het goed is heeft dit met de spanning te maken, maar zekerweten doe ik het niet.

    Is dit op te lossen? Ik heb wel eens gehoord dat je dan een weerstand er tussen moet zetten, alleen weet ik niet precies hoe, omdat de hele lampunit op 1 stekker zit, en niet het knipperlicht los.
     
  2. Heef met de weerstand te maken.
     
  3. Volgens mij heb je led-verlichting met weerstand er in
    Anders weerstand op draad bij aansluiting zetten
     
  4. Dit heeft te maken dat een Led lamp minder voltage nodig heeft dan een gloeilamp. Als je er dan een Led lamp in stopt denkt de auto dat de lamp kapot is. En gaat hij snel knipperen. Dit kun je oplossen door er een weerstand tussen te zetten. Ik zet hieronder een link naar een weerstand ( Led Decoder ) Dit is echter een voor beeld. Hou bij het bestellen rekening met de juiste lamp fitting.
    https://www.amazon.nl/BESPORTBLE-Weerstand-Canceller-Eliminator-Leveringen/dp/B09MTDWT4M/ref=sr_1_41?__mk_nl_NL=ÅMÅŽÕÑ&crid=1YQARATOPNRSG&keywords=LED+Decoder+Canceller+py21w&qid=1655639463&sprefix=led+decoder+canceller+py21w,aps,175&sr=8-41
     
  5. Heeft niets met het voltage te maken maar met of de te lage weerstand die gemeten wordt of door de te lage stroom die opgenomen wordt.
     
  6. Dit is niet helemaal waar.
    Stel de spanning voor de LED is 5V, stroom door de LED is 2A.
    De stroom geldt dan voor het hele circuit.
    De boordspanning is 12V.
    De toegepaste weerstand moet een spannningsval van 7V veroorzaken.
    5V + 7V = 12V.
    V = I * R
    7 = 2 * R, hieruit volgt een R van 3.5 Ohm.
    De toepaste weerstand moet dus in dit voorbeeld 3.5 Ohm hebben.

    Let op, dit is een voorbeeld.
     
    rfocus vindt dit leuk.
  7. Dit is mij bekend! Maar ik heb geprobeerd om het Simpel en duidelijk te houden. En er is wel degelijk verschil in voltage. Namelijk Gloeilamp 12 volt en Ledlamp 5 volt.
     
  8. Voltage heeft 0.0 te maken met het probleem.
    Dit is puur doordat weerstand te laag is van ledlamp. Technisch verhaal: in de computer loopt een weerstand die bekend is. Door 2.5volt op circuit te zetten zal lamp niet branden maar kan computer de spanningsval meten over de bekende weerstand achterhalen. Hierdoor weten ze de weerstand over de lamp. Of deze heel is of niet. en of het 21watt of 5watt lamp is

    Waar normale knipperlicht 21 watt vraagt. Vraagt een ledlamp tot 7x minder voor dezelfde lumens(felheid).

    ledlamp gaat al aan bij 1.5v. Powerleds willen tot 3volt gaan.
    Meestal staan 6leds in serie. Dat wil zeggen 6x2v is 12volt. Waardoor je dus geen weerstand extra voor nodig hebt.
    De weerstand die over de ledlamp heen wordt gezet (parralel) is 25ohm. Hierdoor wordt de vervangingsweerstand gelijk aan 21watt gloeilamp ( p=u*i 21=12*1.75, u=i*r 12=1.75*6.8)
    pc wil dus graag rond de 6.8-7ohm weerstand meten.

    Dit alles is buiten het verhaal dat er tegenwoordig pwm aangestuurde verlichting hebben ipv volle boordspanning dat op de lampen staan.
    meest bekende pwm aangestuurde lamp is de DRL verlichting. normaal tegen de 90% (goeie gok) met stadlicht aan meer richting de 50-60% (bijvoorbeeld)
     

Deel Deze Pagina