1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Kleur olie in motor Focus MK4

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door Harold1, 26 jan 2019.

 1. De olie in mijn auto wordt morgen vervangen omdat de auto dit aangeeft (na slechts 8200 km). Ik ga hiervoor morgen naar Rotterdam maar ook daar waren ze verbaasd dat deze melding nu al kwam. Als het inloop olie is weet niemand dat blijkbaar. Het onderhouds interval is ook niet bekend, ik heb al 15000, 20000 en 30000 km gehoord.
  Toevallig wel vorige week het oliepeil gecontroleerd, en deze was iets onder het maximum (en pikzwart).
   
 2. Welke verklaring hebben ze ervoor?
   
 3. De interval is 20.000km tenzij je veel korte stukjes rijdt. Dan is de interval 15.000km.
   
 4. Afgaande op de technische informatie wordt de oliekwaliteit bij de Focus 4 niet gemeten maar wordt er een berekening gemaakt aan de hand van diverse factoren zoals gereden kilometers, motortemperatuur (percentage ritten met koude motor), buitentemperatuur, etc.

  Ook op andere forums wordt veelvuldig melding gemaakt dat er al bij een relatief lage kilometerstand een melding wordt weergegeven dat de olie moet worden gewisseld.
   
 5. De olie kwaliteit wordt in de carterpan gecontroleerd en was aan vervanging toe. Kleine stukken rijdt ik niet, daar kan het niet aan liggen.
   
 6. Dikwijls lees je dat de oliekwaliteit t.o.v. vroeger vele malen beter is. En nu zou er in 2019 een oliewissel moeten plaatsvinden bij een km-stand van 8.200. Vind ik toch wel bijzonder.
   
 7. ik ook, kan mij niet voorstellen dat het milieu daar beter van wordt :nocheer:
   
 8. Mja, de olie kan dan wel beter zijn, maar als er in die olie de nodige troep komt te zitten, zal er toch gewisseld moeten worden.
  Je kunt je natuurlijk wel afvragen of het wel normaal is dat met die 'veel betere olie' er ook weer gelijk zoveel troep in die olie komt. Dat lijkt me toch wel een van de belangrijkste eigenschappen van motorolie: verminderen van frictie, zodat er juist minder vervuiling ontstaat.
   
 9. Geloof ook niet dat de auto zelf kan meten wat de kwaliteit van de olie is.
   
 10. Hoezo niet?
  Olie kwaliteit zal toch op de een of andere manier gecontroleerd moeten kunnen met sensor computer spul.

  En laat de auto daar nou tegenwoordig vol mee zitten.

  Zou het best mogelijk zijn.

  Vind het dan wel raar idd dat het zo snel al moet

  Verstuurd vanaf mijn HTC U12 life met Tapatalk
   
 11. Dat schijnt te maken te hebben met de regeneratie van het roetfilter las ik in het andere topic over de kinderziektes van de MK4.
  Nu heeft ook de benzine versie een dergelijk filter las ik.
  Ik denk dat de oliekwaliteit wel gemeten kan worden met behulp van sensoren en dergelijke maar ik vind het wel vreemd dat de olie zo snel vervuilt dankzij dat roetfilter.
  Op lange termijn zal de gebruiker dus veel meer gaan betalen voor onderhoud.
   

Deel Deze Pagina