1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Isofix monteren voor kinderstoeltjes op achterbank

Discussie in 'Handleidingen Focus II' gestart door akusters, 29 nov 2008.

 1. Ow die doppen... Dat was toch logies dat die er uit waren. Dacht al ik mis iets. Heb geen doppen gezien.
   
 2. Ja, zo te zien wel.
   
 3. Is er iemand die mij een tip kan geven waar de torx T50 verkrijgbaar is? Bij de bekende bouwmarkten kan ik 'm niet vinden.
   
 4. Ik heb een set met Torx en imbus schroevendraaiers van de Aldi
  Daarin zitten alle formaten waarmee je de focus uit elkaar kunt sleutelen.
   
 5. hebben ze die beugel op voorraad liggen bij de gemiddelde dealer?
   
 6. Bij die van mij niet, maar als je hem besteld duurt het niet lang voor ze binnen zijn!
   
 7. Mooi dat ik dit topic tegenkom. De dealer zei voor 100 euro kan het erin worden gezet.

  Dat ga ik dus mooi zelf doen! :D
   
 8. Zeker zelf doen ik heb er laatst 2 gemonteerd. Wel even hele achterbank eruit halen lijkt veel maar viel reuze mee. Heb 2 beugels gemomteerd 30 minuten mee bezig geweest. Ik was langer bezig met de torx 50 te vinden :schater:
   
 9. die ruimte houd niet over als jullie zo lang zijn. Maar even passen kan geen kwaad. Succes
   
 10. Hier een soortgelijk verhaal, behalve dat ik na het kopen van de torx 50 ook op zoek moest naar iets met een grotere hefboom. Iemand har de schroeven van de achterbank met meer koppel vastgedraaid dan mijn accuboor en ik aan kunnen. Toen dat eenmaal geregeld was had ik aan een ruim half uur genoeg.

  Vooral jammer dat ik te lui om was van de gelegenheid gebruik te maken om eens goed schoon te maken, nu zit alle troep gewoon weer onder de bank.
   
 11. Eeen beetje een late toevoeging, maar wellicht dat iemand er wat aan heeft.
  Het is alweer een paar jaar geleden geleden, maar ik heb de isofix beugels gemonteerd terwijl de achterbank er nog gewoon in zat (FF2 Fase 2 Wagon 2010). Ik had een Torx bit op een verlengstuk en kon er "goed genoeg" bij door het kussen van de bank wat in te drukken.
  Ik weet nog wel dat ik me rotgezocht heb naar info over de "Top Tether" welke bij sommige stoeltjes gebruikt wordt. De dealer wist het ook niet. Het oog daarvoor hoort ergens achterop, in de rugleuning van de achterbank te zitten, en die zat er natuurlijk niet. Alternatief zou dat bagage-oog in de bodem kunnen zijn, maar dat zit dan niet recht achter het stoeltje.
  Ik heb nu twee Rodifix stoeltjes welke alleen isofix gebruiken (zonder top-tether).
   
 12. Ik heb ze er sinds vorige week ook in zitten. Kosten waren 16,45 per stuk ex. Besteld bij de ford dealer. Bitje T50 online besteld, en op de doppenset gezet. Mijn ervaring:Een handtorxset gaat net zo makkelijk als je deze verlengt( met een stukje buis of verlengstuk uit je doppenset) bij de laatste paar slagen. Bitje dus eigenlijk voor niks gekocht. Ik was een half uurtje effectief bezig, komt vooral wat geduld bij kijken om de kunstof clipjes uit de gaten te krijgen, voorafgaand aan de montage.
   
 13. Altijd grappig, gewoon bij de dealer zijn ze goedkoper ;)
   

Deel Deze Pagina