Tourrit “in het Zuiden” en meeting

bij Van Mossel Ford Breda

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

How To : Ford Sync2 F9 2020/2021 navigatie kaart maken *UPDATE! 01-01-2021

Discussie in 'Handleidingen Focus III' gestart door Magure, 12 dec 2018.

 1. Nou, dat staat namelijk niet in de beginpost, alleen kopiëren naar de stick :mrgreen: vandaar dat ik het vroeg. Maar het is gelukt.
   
 2. euhm..
  Staat er toch echt… :P
   
  M.Blaak vindt dit leuk.
 3. Ja bij kaarten maken, niet bij het software updaten :mrgreen: ik snap dat toch allemaal niet joh :schater:

  9084E274-F4C0-4FC4-A293-41B68D233F1A.png
   
 4. Dank voor dit nuttige topic. Eindelijk dit weekend de kaart van de Focus van mijn ouders geüpdatet.

  Met de hint van @thijsniehof was het voor mij het makkelijkst de CID van de SD kaart te achterhalen. De Android route was me te veel gedoe, crashte allemaal helaas.

  Fijn ook dat @Iodokus snelle hosting bij TransIP heeft.

  Mij viel wel op dat je echt een systeem nodig hebt met interne kaartlezer mocht je het via Linux willen doen. De USB SD kaart lezer die ik had toont de SD net anders waardoor ik de CID niet kon uitlezen.[​IMG]

  Sent from my moto g(6) plus using Tapatalk
   
 5. Dankzij de goede instructies en informatie in dit forum item, heb ik binnen een paar dagen mijn geimporteerde C-Max voorzien van een nederlandse stem en F9 van de navigatie.

  Allen dank hiervoor.

  Kan niet wachten totdat F10 beschikbaar komt en ongetwijfeld zal dit binnen dit forum ook worden gedeeld. :clap:
   
  Boekenplank, Rykers en Johanpg vinden dit leuk.
 6. #986 Berhar, 11 nov 2021
  Laatst bewerkt: 11 nov 2021
  Hallo, ik heb sinds kort een Ford Galaxy uit eind 2015 met Sync2. Hier stond v3.08 op met kaart F4. De kaart heb ik met jullie beschrijvingen uit dit topic eenvoudig kunnen updaten naar F9, waarvoor dank. Daarna heb ik ook de update naar 3.10 gedaan. De installatie is goed afgerond en bijna alles werkt nu, maar het deel media/ entertainment reageert totaal niet meer. Het lijkt net of er een stukje is overgeslagen. Nu wil ik eigenlijk wel terug naar 3.08, want dat werkte wel prima. Hebben jullie tips hoe ik dit kan doen, of is een ritje naar de dealer handiger?

  ***update*** vanavond herstel naar fabrieksinstellingen gedaan, zenders weer opgezocht, taal ingesteld op NL en alles is weer zoals het hoort. probleem is dus opgelost en zit netjes op 3.10
   
  Johanpg, Tuurke, BertPa en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 7. Omdat ik geen Android telefoon heb en je via VM's met Linux op Windows vaak het serienummer van de USB interface krijgt, uiteindelijk mijn Raspberry Pi tijdelijk gebruikt voor het SD card serienummer probleem ipv OctoPi voor 3D printen.

  Ik ben helemaal geen held met Raspberry en Linux. Maar een image erop zetten lukt wel ;)

  Het nieuwe 64GB kaartje voorzien van de minimale distributie voor headless Raspberry Pi OS , in de Wifi gehangen en met PuTTY inloggen.

  lsblk -o name,size,serial

  NAME SIZE SERIAL
  mmcblk0 59.5GB 0xe0e.........

  Dan dat hex getal met 0x erbij in de GenFordKey en SUCCES!
   
  meeder vindt dit leuk.
 8. Ook hier een werkende F9 kaart kunnen maken! @Magure: Heel hard bedankt voor de handleiding en ook heel hard bedankt @Iodokus voor de download-link (https://www.focusclub.nl/index.php?...ructie-werkplaatshandboek-en-software.116105/).
  Bovendien werkt deze momenteel op een 3.08 SYNC2 versie. Updat voer ik later uit wanneer ik nog eens een lange rit maak...

  Mss een kleine tip: ik probeerde de serial van de SD-kaart te achterhalen in Windows, hier krijg je een verkeerd serienummer (8 tekens - letters en cijfers) te zien. Blijven zoeken tot je dus een 0x-nummer (0x met daar nog 8 tekens achter) te zien krijgt en dat gebruiken in KeyGen. Ik gebruikte een gratis app uit de play store hiervoor.

  Succes ermee!
   
  Magure vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina