1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

How To : Ford Sync2 F8 2019 navigatie kaart maken *UPDATE!

Discussie in 'Handleidingen Focus III' gestart door Magure, 12 dec 2018.

 1. @Magure
  wat versta jij onder de nieuwste Nuance map?
  en hoe is dat te controleren?
  Mijn Nuance map is 14.6Gb, heeft 395 mappen en 4166 bestanden
  maar kan niet ontdekken of er een versie nummer bij staat...
  En dat is dan in mijn map F7
  in F8 is de nuance map weer kleiner??
   
 2. In de F8 kaarten die via mijn zijn gekomen zit de F7 nuance mappen, aangezien op internet deze nergens te vinden zijn en ik niemand heb kunnen vinden met een originele F8 kaart waar ik hem af kon halen. Tot nu toe heb ik nergens problemen kunnen ontdekken en ben al redelijk stuk door Europa gereden met deze kaarten. Maar mensen die een F4 nuance map hebben gebruikt bij hun F8 kaarten schijnen wel her en der wat problemen te hebben had ik gelezen op verschillende fora, alleen heb ik hier gek genoeg hier op dit forum er nog niemand over gehoord. Problemen schijnen dan te zitten in gesproken teksten en aanwijzingen op het scherm. Ben er alleen nog niet achter hoe je precies kan vinden Adhv een bestandje welke versie je van nuance mappen hebt.
   
 3. Juist, dus een leuke puzzel
  Heb je hier wat aan qua vergelijkingsmateriaal?
  Nuance F4.jpg
  Dit komt van mijn originele F4 map (13.4Gb)

  Nuance F7.jpg

  Deze van mijn F7 map via hier verkregen (14.6Gb)

  Nuance F8.jpg

  En deze is F8 ook via hier (5.94Gb)

  Verstandiger om de F7 nuance map in de F8 map te plaatsen??
   
 4. Gaat alleen om DUN (Dutch/Netherlands) rest zijn andere talen ;) Maar je kan gewoon de nuance van F7 in F8 kopiëren.
   
 5. Blijkbaar had ik dat al gedaan
  toch bedankt maar weer
   
 6. Kaartupdate naar F8 gelukt :rock:

  De versie van het nav.systeem staat nog op v5.xxx Ik neem aan dat dit juist is??
   
 7. even een route plannen en dan moet hij overspringen naar F8 kaarten ;)
   
 8. Hi, afgelopen vrijdag Sync 2 update van 3.08 naar 3.10 uitgevoerd, wat ogenschijnlijk goed is verlopen. Nadien een SD kaart met F8 aangemaakt, en ook deze werd geaccepteerd. Echter, vandaag toch een paar keer gekke dingen gezien: zo werd een aantal keren de visuals van parkeer sensoren rondom niet getoond (piepjes waren wel te horen) en werd de kaart zelf soms niet getoond. Ook met de originele SD heb ik hetzelfde kunnen waarnemen, dus het vermoeden zit dat er met de 3.10 update niet iets is goed gegaan...(?). Komt dit iemand bekend voor en heeft tips?
   
 9. Beste Focus genoten,

  De download en installatie van Sync 3.10 geen snel en probleemloos.
  Maar kan iemand mij uitleggen waarom de links naar megaupload.nz niet werken, Ik heb het ook al via een Torrent zoeker geprobeerd maar helaas zonder resultaat. wie kan mij even opweg helpen om deze files te downloaden ? wat doe ik verkeerd…..


  https://megaupload.nz/XbS0m2x1n1/Ford_Sync_2_F8_maps.rar_torrent

  Alvast bedankt
   
 10. Als het goed is moet je de 3.10 ook opnieuw kunnen uitvoeren, misschien dat dit helpt. Heb dit probleem nog niet eerder gehoord.
   
 11. Je hebt een PB ;)
   
 12. Welcome ! I read that the original card also contains Hungarian. I know my focus doesn't support Hungarian, but would I be able to download Hungarian somewhere?
   
 13. Vandaag de upgrade naar 3.10 gedaan, verliep vlotjes; thanks voor alle info. nu wil ik de navigatie nog doen. Ik heb een F5 kaart. Werkt dat goed met deze Nuance map of is de F7 toch aan te bevelen? hebben jullie deze voor mij?
   
 14. had hij al gedaan, maar had hem niet goed gezien. Hij heeft een PB nu :)
   
  Johanpg vindt dit leuk.
 15. Hallo allemaal,

  eerst even kort voorstellen.

  Ik ben Ahmed, woon in Duitsland en heb sinds enkele maanden een Mondeo Station 2.0 diesel uit 2015 aangeschaft. Mooi ding! Rijd heerlijk! Eerste Ford en absoluut tevreden.

  Ook wil ik jullie bedanken voor dit forum en complimenten geven over jullie kennis en hulp!

  Ik heb deze topic al een tijdje in de gate gehouden en wil ook graag de Navikaarten van mijn Mondeo updaten. Mijn situatie ziet er als volgt uit en ik hoop dat iemand mij kan helpen.

  Update Software Sync 2 van 3.08 naar 3.10 is gelukt.

  Navikaarten F8 gedownload. Origineel in de auto is F4.

  De kaarten zijn mbv de torrent gedownload.

  Ik heb een MicroSD van 32 GB. Daarop heb ik de kaarten uitgepakt en de SdCard.key gekopieerd. Deze heb ik aangemaakt mbv GenFordKey.exe.

  De Serial van de SDcard heb ik achterhaald via cmd van windows 10. Althans, ik ga ervan uit dat het die juiste Serial is.

  Kaart in de auto gedaan en hij doet het niet.

  Affin, nu heb ik een hele goede 64 GB SD kaart aangeschaft (geen micro) van SanDisk.

  Nu mijn vragen:

  - Hoe achterhaal ik in Godsnaam de serienummer van de kaart? Ik heb mij rot gezocht op Google, maar ik word er niet wijzer van.

  - Moet ik de kaarten van de F4 ook gebruiken? Dus kopieren en dan F8 toevoegen? Of alleen de gedownloade kaarten op de SD zetten?

  - Moet ik de zip bestanden direct uitpakken naar de SD of eerst op de laptop?

  Voor jullie hulp ben ik uiterst dankbaar.

  Vriendelijke groet.
   
 16. Hallo forumleden, ook ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Rick en we hebben sinds kort een Focus 1.0 Ecoboost Titanium X van 2015. Heerlijke auto, maar óók met een verouderde kaart (F3) en software (3.08). Ik hang al een aantal dagen op dit forum rond (wat een geweldig goede tips en uitleg!) en heb zonder problemen van 3.08 naar 3.10 kunnen updaten.

  Maar dan... de kaartupdate. Lang verhaal kort: ik heb het stappenplan uit de topicstart gevolgd en als ik de gemaakte F8 SD-kaart in de auto doe, geeft deze aan: Storing Navigatie SD-kaart. Gebruik een geldige SD-kaart.

  Ik heb helaas geen Android toestel bij de hand om de serial van de SD Kaart te achterhalen. Ik heb in plaats daarvan via Virtual Box de SD kaart in Linux (Mint) uitgelezen. Voor de meer technischen onder ons: deze links hebben mij geholpen om de serial via Linux te vinden:
  - Installatie Linux Mint (licht en simpel) via Windows: https://www.ceos3c.com/open-source/install-linux-mint-19-virtualbox/
  - Daarna uitlezen serial SD Kaart (het 0x-getal): https://scribles.net/accessing-sd-card-from-linux-virtualbox-guest-on-windows-host/

  Daarna heb ik GenFordKey.exe gebruikt om de serial in te vullen. Daar ontstaat de eerste foutmelding (WARNING: can't open config file: /usr/local/ssl/openssl.cnf), maar het proces levert wel een SdCard.key op.

  Dat bestand heb ik bij de bestanden uit de F8-zip (uitgepakt en wel) op de 64Gb SD-kaart gezet. Vervolgens heb ik de Nuance-map van de F3 kaart erbij gezet, maar de bestanden van de F8 kaart niet overschreven. Zoals gezegd, helaas zonder resultaat.

  Ik heb het gevoel dat er iets niet goed gaat bij het maken van de SdCard.key, maar ik heb me suf gezocht hoe ik dat zou kunnen oplossen. Ik heb ook de fixes uit dit forum gevolgd rondom openssl (bestanden van pkwadraat in de KeyGen map gezet, samen met msvcr120.dll). het probleem blijft.

  Ik hoop dat dit mijn proces duidelijk genoeg uitlegt en ik ben benieuwd of hier iemand is die hier een oplossing voor weet. Alvast bedankt!
   
 17. stuur mij even een PB met je SD card serial dan ga ik hem voor je aanmaken? Wellicht dat je kaart wel gaat werken.
   
 18. zie hier boven de aanvullingen ;)
   
 19. Goeie genade, het is gelukt!

  Ik heb toch maar nog eens de MicroSD-kaart (van 32 GB weliswaar) erbij genomen. De F8-kaarten had ik er al op uitgepakt. Ik wist zeker dat de SdCard.key niet in orde was.

  Hoe heb ik dit opgelost?

  Ik heb een oude Samsung A5 (telefoon) van de eerste generatie erbij genomen. De SD-kaart erin, FordActivator.apk geïnstalleerd op de telefoon. Na installatie startte ik het programma en direct werd er aangegeven dat een SD-kaart aanwezig was. Meteen activeren via het programma en automatisch werd een SdCard.key gegenereerd en op de geheugenkaart gezet.

  Vervolgens:
  - Auto gestart (niet de motor)
  - Originele F4-kaart eruit
  - SYNC gaf een melding dat NAVI-kaart niet aanwezig was
  - Nieuwe F8-kaart erin gedaan
  - SD-kaart werd direct gelezen door SYNC, kreeg geen foutmelding
  - Bij de systeeminstelling stond er direct F8, zonder een adres ingegeven te hebben.

  Hulde! Echt heel veel complimenten voor iedereen die hieraan bijgedragen heeft.

  Ik ga nu nog verder neuzen op dit forum. Misschien kom ik weer een avontuur tegen..

  Volgende stap met mijn Mondeo: achterbumper voorzien van de stoere, sportieve uitlaten.
   
  Tuurke en Johanpg vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina