Chill and chat Eindejaarsmeeting

Voor het eerst organiseren wij een eindejaarsmeeting. Ben jij er bij?

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

How To : Ford Sync2 F10 2022 navigatie kaart maken *UPDATE! 16-11-2022

Discussie in 'Handleidingen Focus III' gestart door Magure, 12 dec 2018.

 1. Het juiste serienummer krijg je volgens mij alleen maar onder Linux uitgelezen (of met een oud Android device, maar die heb ik niet).
  Zo is het mij gelukt iig.. En dan die serial in die keygen invoeren (waarbij ik volgens mij de keygen op de default settings liet staan).
  Mocht het je niet lukken, ik kan het wel voor je uitlezen, ik woon in Hengelo
   
  Icepegel vindt dit leuk.
 2. Hey hallo Thijs,
  Dank voor deze heldere reactie!
  Kwam ook langzaam tot de conclusie dat het in niet kloppend serienr. zou moeten zitten.
  En bedankt voor je aanbod!
  Ik stuur je wel een pm.

  Met vriendelijke groet,

  Chris
   
  Icepegel vindt dit leuk.
 3. Check. Gaan we langs dat pad. Dank!
   
  Icepegel vindt dit leuk.
 4. All, wat een fantastisch topic!
  Met de startpost als uitgangspunt en een beetje geblader door de overige pagina's is het me in 1 keer gelukt om alles aan het werk te krijgen.

  De update van 3.08 naar 3.10 middels een fat32 geformatteerde usb-stick. De auto gestart, auto start-stop uitgeschakeld, usb-stick erin gestoken. De auto begon direct met de update. Ik heb vervolgens nog een stukje naar huis gereden en thuis de auto laten draaien en de sleutel in de auto laten liggen. Ben even wat gaan eten en bij terugkomst na ~30 minuten stond de auto uit. Ik schrok eerst, maar toen ik hem startte werd er meteen aangegeven dat de update succesvol was!

  Bij Mediamarkt deze (SANDISK MicroSDXC Ultra 64GB 140mb/s) SD kaart gekocht. Thuis middels mijn macbook Exfat geformatteerd. Vervolgens even moeten aanklooien om de SD-kaart id code op te halen. Ik probeerde dit eerst middels mijn macbook te doen. Omdat het SD-kaart slot in mijn macbook echter middels USB is aangesloten (aan de binnenzijde van de laptop) blijkt dit niet te kunnen. Enkel met oude ~pre 2013 macbooks schijnt dit wel te kunnen. Vervolgens geprobeerd in mijn Windows PC, maar hierop was de SD-kaart aangesloten middels een USB-adapter. Dit werkt ook niet. Ik heb het toen mijn Raspberry PI 1 uit het stof gehaald. Ik heb toen middels mijn Windows PC, met gebruik van de SD-kaart USB-adapter, de Raspberry PI OS (https://www.raspberrypi.com/software/) geinstalleerd op de SD-kaart die ik in de auto wilde gaan gebruiken.

  De SD-kaart vervolgens in de Raspberry PI gestoken en deze opgestart. Na het opstarten heb ik de terminal geopend en onderstaand commando ingetypt en op enter gedrukt:

  echo "serial:$(cat serial) mdt:$(cat date)"

  Onderstaande rij verscheen in het terminal scherm:

  serial: 0xfae630d4 mdt: 06/2023

  De code die achter serial staat is de code die ik heb gebruikt om middels de "GenFordKey" (uit de KeyGen.zip van de startpost) mijn SdCard.key bestandje te genereren.
  Simpelweg de zip uitpakken. Het GenFordKey bestandje openen. De serial code invullen achter "SD Serial ID:" het bovenste vakje aangevinkt laten van de drie keuzes aan de onderzijde en op de grote knop onderin drukken.

  Daarna miiddels mijn macbook nogmaals de SD-kaart exfat geformateerd en op mijn Windows pc via deze link middels "Kaarten en overige" met het daar vermelde wachtwoord de "F11_Sync2.zip" gedownload. De zip uitgepakt op mijn Windows PC en alle bestanden die in de folder "Sync2 F11 SD Europe 2023" staan gekopierd naar de SD-kaart (die ik had aangesloten middels de usb-SD kaart adapter). Het gegenereerde SdCard.key bestandje heb ik ook op de SD-kaart geplaatst in dezelfde folder (oftewel naast de Data, Gracenote, Nuance folder en de DONTINDX.MSA, Version.txt en het Wolverine_Global_Third Party Open Source Licenses_09-25-13.txt bestand).

  SD-kaart in de auto gedaan en alles werkte direct!!
   
  Icepegel en Paul_U vinden dit leuk.
 5. Thijs en Lodokus dank voor jullie hulp, op dit moment druk bezig F11 naar mijn sd-kaart te schrijven :-)
   
  Icepegel vindt dit leuk.
 6. Hallo!

  Ik heb de SW kunnen updaten, dit ging makkelijk. Uiteindelijk alle stappen voor de kaarten update ook uitgevoerd, maar ik krijg niet de CID van de SD met de informatie welke in dit topic staat. Meerdere apps geprobeerd, maar ik denk dat onze apparatuur te nieuw is. Is er iemand die dit zou kunnen doen in regio Lochem?

  Bedankt alvast!

  Groet,
  Rens
   
 7. Hallo Rens,
  In de play store staat nog steeds de app: SD DEVICE INFO.
  Hiermee moet het nog steeds lukken zoals ik reeds eerder beschreven heb.
  Succes!
   
 8. Hoi Piet,
  Die app heb ik ook geprobeerd maar ik krijg niet de info van de sd kaart te zien om de een of andere manier.
  Rens
   
 9. En een laptop + Linux bootable USB stick? Dat staat hier ook ergens beschreven.

  --
  Rob

  Sent using Tapatalk
   

 10. Hoi Rob,

  Dat heb ik niet in het assortiment . Toch bedankt voor het meedenken!
   
 11. en deze? het werkt met usb-stick, kun je het eens proberen met een sd kaart?

  CMD > wmic diskdrive get Model, Name, InterfaceType, SerialNumber
   
 12. Goedemorgen,

  Helaas blijft de serial van de USB leeg als ik bovenstaand command invoer.
   
 13. Krijg je wel het serial van je laptop/computer opslag te zien?
   
 14. Op een gewone pc werkt zoiets waarschijnlijk niet, en op een laptop wel. Dat heeft te maken met hoe de cardreader bij een laptop anders is aangesloten dan bij een pc. Voor zover ik weet heb je gewoon (iemand met) een laptop nodig om het CID uit te kunnen lezen.

  --
  Rob

  Sent using Tapatalk
   
 15. Zojuist op een laptop geprobeerd.

  Ik krijg nu wel het serial nummer. Maar dat is begint met 058F63666485. En niet 0x....etc.

  Klopt dat dan wel?
   
 16. Als ik een usb stick erin doe, krijg ik ook 12 karakters zonder 0x erbij. Zit je SD kaart erin? Of deel eens een screenshot? Ik pak zo even de SD uit de auto, kijken wat ie dan aangeeft.
   
 17. Wat achtergrond over "0x". De prefix 0x wil zeggen dat wat er daarna volgt een hexadecimaal getal is. Hexadecimale getallen hebben niet cijfers (digits) van 0-9, zoals we die dagelijks gebruiken, maar van 0-15 (dus 16 ipv 10 cijfers; het waarom van dit alles staat vast ergens op Wikipedia). Om dat weer te kunnen geven zonder bieuwe cijfers te verzinnen, is ooit hesloten dat hexadecimale digits van 0-9 en A-F lopen.
  Voorbeelden: 0x01 = 1, 0x09 = 9, 0x0A = 10, 0x0F = 15, 0x10 = 16, 0x20 = 32, etc.

  Ik zie een F in het resultaat, dus het lijkt mjj een hex getal. Je kan het altijd proberen te gebruiken bij het maken van de key file. Er gaat niks kapot als het niet werkt; je krijgt dan gewoon een foutmelding.

  Als je een foutmelding op de key file krijgt, dan zul je een andere manier moet vinden om het CID op te vragen. In dat geval, aangezien je een laptop tot je beschikking lijkt te hebben, raad ik toch echt aan om een bootable Linux USB stick te maken en de laptop daarmee te starten. Daarna kan je doen wat ergens eerder in deze thread beschreven staat om het CID te vinden.

  --
  Rob

  Sent using Tapatalk
   
 18. has when the F12? :lol::sturen:
   
 19. Hallo Allemaal! Stefan hier, sinds 3 dagen trotse eigenaar van een Ford Focus 1.0 125pk ecoboost titanium en daar ongelooflijk blij mee!

  Na een aantal mislukte pogingen op verschillende android apparaten een F11 sd kaart kunnen maken met behulp van optie 1! De update naar 3.10 was al zonder problemen verlopen. Wat een geweldig forum is dit zeg, onwijs bedankt!

  Ik heb overigens een (geleende) oude Samsung telefoon (een A3?) gebruikt met android 7.0.0 erop, hier werkte de fordactivator.apk perfect op in combinatie met een 64GB sd kaart van sandisk. Nogmaals onwijs bedankt!
   
  Icepegel en Johanpg vinden dit leuk.
 20. Hallo allen,

  sinds twee week een Focus uit 2015 met een F3 SD card.
  Aangezien ik geen Android smartphone voor handen heb, ben ik ook met Raspberry Pi aan de slag gegaan.

  Bij mij werkte dat via de Terminal en de commando's
  find /sys/ -name serial
  en daarna
  cat <eerste bestandslokatie uit bovenstaande commando resultaat>

  dat leverde een 0xFB017614 op die ik met de GenFordKey.exe kon omzetten in een SdCard.key bestand.

  De F11_sync2 bestanden en het SdCard.key bestand op een 128GB SDXC kaartje (exFAT formaat) van de Action opgeslagen en dat werkt goed met de software versie 4.32.14073.

  Inmiddels ook een USB stick van 16GB (FAT32 formaat) klaarliggen met build 3.10.15180. Die wilde de eerste keer niet omdat de Stick niet herkend werd. Alles opnieuw gedaan en toe was het wel goed. Maar ik moet nog 30 minuten met draaiende motor inplannen om de update te draaien. Hoop dat die er doorkomt. ik las iets in deze thread over her resetten van fouten in het systeem "de truc met gaspedaal en rempedaal".

  Wat houd dat precies is, want dat had ik niet kunnen terugvinden?
   

Deel Deze Pagina