Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe weet ik of mijn sleutel in de auto ligt?

Discussie in 'Electronica' gestart door Sanne, 27 jun 2020.

 1. Ik ben de elektrische passieve autosleutel van onze Focus Vignale verloren en ik weet niet of dit net in of juist net buiten de auto is gebeurd. Ik heb de auto op afstand geopend en daarna weet ik niet waar ik de sleutel gelaten heb. Ik kon gewoon wegrijden en kreeg geen melding dat de sleutel buiten bereik van de auto was (krijg je dit normaal gesproken?). Na een poosje ben ik gestopt om te tanken en toen kon ik de sleutel niet vinden. Terwijl ik de sleutel aan het zoeken was heb ik de auto voor ongeveer een halve tot een minuut uitgezet, maar ben er niet uit gegaan. Ik kon daarna gewoon wegrijden. Thuis heb ik de reservesleutel gebruikt en wat ik begrijp uit de handleiding wordt de andere sleutel dan gedeactiveerd, dus ik kon ook niet meer testen of de deur automatisch dicht ging.

  Ik heb de auto al binnenstebuiten gekeerd maar kan de sleutel niet vinden. Omdat ik geen melding kreeg toen ik wegreed en omdat ik de auto gewoon kon starten nadat ik gestopt was vermoed ik dat hij in de auto ligt. Weet iemand of de sleutel obv mijn verhaal in de auto zou kunnen liggen?
   
 2. Als de sleutel in de auto ligt. Zou de auto geen melding moeten geven dat de sleutel buiten bereik is.

  Als je de sleutel ook maar 10-20CM buiten de auto houd, start de auto al niet.
   
  Dennisfocus19 vindt dit leuk.
 3. En stel dat de sleutel wel buiten de auto zou liggen (10-20cm), krijg je dan wel een melding?
   
 4. Beste, lees eerst eens de handleiding van je Focus. Hier staan op al je vragen een antwoord.
   
 5. Als het in de handleiding had gestaan dan had ik mijn vraag niet hier gesteld... :)
   
 6. Welkom @Sanne
  Je voorstellen is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld
   
 7. Dat ben ik niet met je eens want. Er staat dat je de auto alleen kan starten met de sleutel binnen een bepaalde afstand van de auto. Dus als je hebt getankt en je start dan de auto. Is de sleutel binnen bereik. Dus in de auto aanwezig.
   
 8. henk 68 vindt dit leuk.
 9. Leg je handzender buiten de auto en probeer m te starten !
   
 10. Dus @Sanne , je had de auto anders nooit kunnen starten als je de sleutel buiten was kwijtgeraakt. Zoek eens tussen stoel en middenconsole, daar wil die wel eens blijven hangen. Heb ik ook wel eens gehad. Ook ik kon de sleutel in eerste instantie nergens vinden terwijl ik wist dat die in de auto moest zijn.
   
 11. Hij gaat toch ook niet op slot als je een sleutel in de auto hebt liggen? Collega had dat ook met zijn CT200h: verbaasde zich dat z'n auto niet op slot ging en was daarna z'n autosleutel kwijt. Bleek die in de kofferbak te liggen :)
   
 12. Hier moet ik toch wel een kanttekening bij plaatsen, in een enkele situatie is het wel mogelijk dat de auto op slot gaat met de sleutel er nog in namelijk als het signaal geblokkeerd wordt, dit kan gebeuren door de sleutel samen met een laptop of tablet in 1 tas te hebben. Een laptop of tablet (of een ander metalen voorwerp) kan het signaal van de sleutel blokkeren waardoor de auto niet signaleerde dat de sleutel binnen de auto is.

  ja proefondervindelijk achter gekomen door mijn wederhelft, auto van slot achterdeur open tas op de achterbank, deur dicht en even kletsen met collega, en dan pech auto op slot (bestuurder deur niet open geweest dus auto zet zichzelf weer op slot) kan de reserve sleutel weer op komen draven
   
 13. In zo'n geval is een reserve sleutel toch onmisbaar.....:)
   
 14. Klopt, bij mij was ie een keer tussen de stoel en de middenconsole belandt. Uiteindelijk, na het vloeken tegen mn vrouw (:schater:), vond ik de sleutel tussen de rails en de middenarmsteun. Mocht ie daar in jouw geval ook niet liggen. Kijk dan een onder de rails. Misschien is hij er tussen geglipt en dan zie je hem ook bijna niet.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
   
 15. Ik denk dat @Sanne hem al gevonden heeft, vandaar dat ze niet meer op het forum is geweest
   
  meeder vindt dit leuk.
 16. Misschien heeft ze zichzelf wel binnengesloten in de auto.....je weet het niet hè.....(een vrouw krijgt dat wel voor elkaar)
  Hopelijk staat ze niet in de zon.......
   
  M.Blaak, OmeJoyo en Dennisfocus19 vinden dit leuk.
 17. Tussen de middenconsole en de stoelrail is ook echt een zwart gat gleuf. Ik heb er nog snoepjes en speeltjes van de kinderen van de vorige eigenaar tussen vastgeplakt met fudge en chocola. Binnenkort maar eens de stoelen demonteren en de stomer er bij.
   

Deel Deze Pagina