1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus 1 fase 2 Het word toch een beetje je kind......vervolg.

Discussie in 'Mijn Focus' gestart door Hendrikje, 28 mrt 2020.

 1. Mee eens. Ben om die reden ook teruggegaan van Mk2 ST naar Mk1 (zie m'n posthistorie) :)
   
 2. En ja hoor, daar komt Twente weer de hoek om (letterlijk en figuurlijk met de ST wielen, jeetje wat gummen) met een updatetje betreffende de Oude Dame. Vandaag maar eens even werk gemaakt van de GEM module, en jawel, de hele mikmak werkt. Ik heb een module gevonden van een heel late TDDI (Nov 2004) die de functies heeft. En geinig, die comfort richtingaanwijzers, 1 keer aantikken en drie keer knipperen, ideaal voor mij op de baan. Alleen het selectief ontgrendelen, dus 1 keer drukken, bestuurdersportier open, 2 keer drukken alles open wilde niet meewerken. Normaal moet dit met de AB kunnen, maar ik moest er ff met de diagnoseapparatuur bij, waarom weet ik niet, maar na configuratie werkt het perfect. Ik moet zeggen dat de MK1 nog wel heel aardig is uit te breiden qua opties.

  En, na een weekje Amsterdam V.V bevallen de ST wielen op zich goed, verbruik is heel iets gestegen, maar mag geen naam hebben, afrolgeluid is ietsje meer, maar ja wat wil je. Wel is ze ietsje onrustiger in het stuur bij slecht wegdek,( meer onafgeveerde massa) en is ze gevoelig voor spoorvorming, das wel opletten. Maar goed, daar kan ik mee leven, want het ligt als een blok op straat, en geen zwerfkei...echt snoeihard de hoek om......en knooppunt Azelo is nu zo heerlijk om vol door te choken.

  Fijne Zondag allemaal en stay safe.
   
  gerardTDCI, Patman en Henry-ST vinden dit leuk.
 3. Zo dan, ff weer een berichtje uit het schone Twentsche land. De Oude Dame heeft vakantie (en ik ook). Moet ook eerlijk zeggen dat ik er wel aan toe ben, want ik en mijn eega sluiten een roerige periode af. 5 maanden na de transplantatie worden de medicijnen sterk afgebouwd en kunnen we de strenge dieetmaatregelen wat laten vieren, wel zo smakelijk. De heren Nefrologen zijn het erover eens dat het heel goed gaat. Ook de Oude (nouja inmiddels Grande, want zo luxe is ze nu wel) Dame moest vooral presteren en vele vele kilometers maken. Aangezien op vakantie gaan geen optie is nu, met het aanwakkerende Corona gedonder, maken we maar eens werk van de roest aandachtspunten. Voorschermen links en rechts, en ook de spatbordranden achter maar eens aanpakken, alsmede de dorpels achteraan. Ik wil dat voor het najaar begint klaar hebben, want dan heb ik er gewoon domweg geen tijd meer voor, dus nu maar ff aanpakken. Schuren, bijwerken en lakken, gaten zitten er nog niet in dus das de eerste winst alweer. Enige reparatiepunt is de klokveer achter het stuur die vervangen moet worden, want mijn cruise werkt niet meer, maar verder zit ze strak in het onderhoud.

  Maar eerst tank ik zelf ff bij....aankomende week gaan we er eens mee starten, word dus vervolgd.

  Stay safe allen en een warme groet uit het Oosten
   
  gerardTDCI, meeder, AlexKooijman en 2 anderen vinden dit leuk.
 4. Goedemorgen mede focussers(sters). Ford Dealer...............Pffffffff. Kom er met onderdeelnummer en al, maar allemaal moeilijk moeilijk lastig lastig..........laaaaaaaat maar! Volgens mij denken ze zo onderhand dat ze Jezus in burger zijn. Misschien ook omdat mijn vaste magazijnman met vakantie is, want die helpt me altijd vlot. Goed, dan maar op zoek op internet naar een klokveer, en blijkt dat daar nog niet zo heel eenvoudig aan is te komen, maarrrr ik heb er eentje gevonden in Florida USA. Duurt ff voor die er is, maar ben A uit de brand en B aan het eind van de rit ook nog goedkoper uit. Tevens in mijn speurtocht ben ik ook mooie grijs omrande ventilatieroosters tegengekomen en (mijn eega had die vurige wens) make up verlichting origineel voor bij de zonnekleppen. Dus ook die heb ik besteld en zijn onderweg. Dat samen met de roest bijwerken is weer een mooie besteding van mijn vakantietijd. Tevens ben ik voor mijn buurman bezig een cruise set bij elkaar te verzamelen, want die wil dit heel graag in zijn sedan Ghia hebben, maar dat is een "op termijn" project. Eerst maar een zien de spulletjes te verzamelen.

  Eerst thuis het lakwerk maar eens bijwerken, want moeders kijkt me zoooooooooo lief aan:rofl:....(zo subtiel ook, zo van, moeten "we" niet eens een keer schilderen schat?) Dat "we" moet je dus zo zien, van het welbekende liedje "stond erbij en ik keek ernaar".:schater:.

  Stay safe allen enneeeehh, word vervolgd uiteraard.

  Groet, Hennie.
   
  gerardTDCI, Patman en M.Blaak vinden dit leuk.
 5. Goedemiddag mede Focussers(sters). Het schilderen was ik ff spuugzat, dus maar even met de Grande Dame bezig geweest. De laatste 2 weken had ik last van een bloed irritante kraak ergens achterin, bij slechte weg en drempels/putdeksels. En dan echt in het interieur. Dus moeders maar eens op de achterbank geparkeerd (zit daar ook nog eens iemand) en rijden. Wat blijkt, na neerklappen van de rechter achterbankleuning was het geluid 100% weg. Even met de knikkerbus Teflonspray de vergrendering gesmeerd en klaar is klara. Naja dan ook maar even nieuwe kentekenplaathouders gemonteerd, want ik was die verweerde ouwe meuk ook wel zat. Zwart vervangen door 2 mooie chroom exemplaren en het ziet er weer gelikt uit. De compleetheid van de cruise voor mijn buurtje begint serieuze vormen aan te nemen. Qua delen is het compleet, en ben bezig van de sloopdelen een kabelboom te maken nu, en aankomende week ff naar het werk heen om het gasklephuis te modificeren. Ook daarvoor heb ik een sloop gasklephuisje gehaald, dan is het straks wisselen en sta ik niet te hannesen. Ook als voordeel dat de cruise kan worden meegenomen naar een volgend exemplaar, wat zowel voor hem als ook voor mij wellicht ooit de bedoeling is, want zo heb ik het ook gedaan.

  Stay safe allen en groet vanuit een zonnig aangenaam Twente. Hennie. thumbnail kent chroom 1.jpg thumbnail kent chroom 2.jpg
   
  M.Blaak en Rykers vinden dit leuk.
 6. 2 dagen schilderen en Hennie is er al klaar mee :rofl:
  maar klussen aan de 'Grande Dame' gaat gewoon door :thumbs:
   
 7. gerardTDCI, WAS ik er maar klaar mee. Ik heb aan schilderwerk zooooo een ongelofelijke heeeeeeeeekel, dat kan ik je met droge ogen niet vertellen. Maar goed, je moet weleens wat......en eerlijk gezegd heeft moeders wel een heel ietsie pietsie klein beetje gelijk. Nouja, morgen de keuken en dan is het ook klaar. De Grande Dame verwent mij ook elke dag, dus tja, moet ik ook maar terugverwennen toch?:cool:
   
  M.Blaak en gerardTDCI vinden dit leuk.
 8. Zo dan. alles weer strak in de lak en saus thuis, en moeders is er erg blij mee, en wie ben ik om haar tegen te spreken....(ben al lang blij dat ik van dat geklieder af ben!!) Dussss maar even een uurtje besteed aan de Grande Dame. Jawel, de make up verlichting gemonteerd onder de zonnekleppen, dus ook moeders weer helemaal happy de peppie. Ook ff de grijs omrande ventilatieroosters gemonteerd, breekt een beetje het zwarte en staat netjes. Aankomende week gaan de roestplekjes voor de bijl, en dan ben ik weer klaar. Vooralsnog geen plannen meer met de Grande Dame, ik denk dat het project Focus sedan Ghia gaat volgen met de cruise control, waarvoor ik Maandag het gasklephuis ga modificeren, word vervolgd uiteraard. Bijgaand ff wat foto's....

  Stay safe en een fijn weekend allen, Groet, Hennie. thumbnail vent 1.jpg thumbnail vent 2.jpg thumbnail vent 3.jpg thumbnail make up verlichting.jpg
   
  gerardTDCI en Patman vinden dit leuk.
 9. Zo dan.........het project roest bijwerken heeft zijn aanvang genomen vandaag, en de rechterzijkant is gedaan van voor tot achter. Voor vandaag stop ik ermee want het is aardig dooi buiten. Morgen de linkerkant maar eens aanpakken, dan is dat verhaal ook maar afgewerkt. Volgende week, mits de meteorologische toestanden m.b.t de hitte het toelaten, ga ik de cruise voor buurmanlief inbouwen......en dan zit de vakantie er weer op hahaha. Naja, in ieder geval nuttig besteed....Bijgaand ff wat fotootjes van de rechterkant. thumbnail roest 1.jpg thumbnail roest 2.jpg thumbnail roest 3.jpg thumbnail roest 4.jpg thumbnail roest 5.jpg thumbnail roest 6.jpg thumbnail roest 7.jpg thumbnail roest 8.jpg
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 10. En maar zeggen dat u geen foto heeft voor de contest van deze maand. Wat is dit dan :baeh:
   
  Thieske vindt dit leuk.
 11. Nou, vind U dit "under construction" Heer Blaak? Ik denk dan aan het betere sleutelwerk naar mijn smaak. Maar goed, een ieder zijn gerespecteerde mening uiteraard.
   
 12. Ieder mag zijn eigen opvatting daarover hebben natuurlijk, maar under contruction vind ik ook lakherstel. Er wordt immers aan de auto gewerkt.
   
 13. Das ook weer waar M.Blaak. Pffff, ook de linkerkant is gereed, na weer een dag schuren,strak maken, gronden, spuiten en aflakken en bijpoetsen. T'is een rotkusje, maar toch oh zo dankbaar werk als het gereed is. Alles ff goed dik in de coating gezet, dus ze kan de winter in. Bijgaand ff het resultaat.

  Groet uit het warme Oosten, Hennie. thumbnail roest 9.jpg thumbnail roest 10.jpg thumbnail roest 11.jpg
   
  gerardTDCI en M.Blaak vinden dit leuk.
 14. Lekker bezig Hennie, leuk om te zien dat je zo driftig bezig bent met je Mk1!
   
 15. Dank je wel Niek-V. Ik wil haar als het kan nog lange tijd rijden, want ze zoemt eroverheen, ondanks haar hoge km. stand. Dus hou ik haar goed bij, met onderhoud, verfraaiing en hier en daar wat personaliseren. Eerdere auto's keek ik nauwelijks naar, alleen het nodige. Maar sinds ik de Focus heb, en mede ook uit inspiratie van de Focusclub en het enthousiasme van de leden, heb ik na een moeilijke periode de lol er weer in.

  En zo staat de Grande Dame er nu bij, omgebouwd van een Centennial naar een Ghia (plus)...

  Warme groet (pfffff met recht) vanuit een zonovergoten Twente. thumpnail fofo klaaro.jpg
   
  Patman vindt dit leuk.
 16. Dank je wel gerardTDCI.
   
 17. Trouwens.....hier in mijn buurtje in de directe omgeving tel ik al bij elkaar 7 mk1 eigenaars. 5 wagons,1 sedan en een hatchback. Eerder waren dat alleen ik en mijn overbuurman......zou het aanstekelijk zijn????
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 18. Zo netjes gedaan, hoe heb jij dat voor elkaar gekregen? ;)
   
 19. Niels_mondeo. Handpalm schuurmachientje, van grof naar fijn schuren, strak maken met wat plamuur opzetten over de plekjes, schuren, gronden, nog eens fijn schuren, kleur opzetten 2 keer en 2 keer aflakken. Goed, maar niet teveel uitnevelen en poetsen poetsen en nog eens poetsen om de nevel te verwijderen en de overgang zo strak mogelijk te laten overlopen. Het is natuurlijk geen professioneel werk, maar het kost ook geen professioneel geld. En......geduld hebben. Maar op zich is het goed te doen.
   

Deel Deze Pagina