1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het grote trekhaak topic [MK4]

Discussie in 'Exterieur' gestart door ing_BRW, 12 jan 2021.

 1. Het systeem is 13 polige jager en de trekhaak is fabrieksaf gemonteerd gaat om een elektrische wegzwaai haak, maar ik vind die 4 volt spanning vreemd, maar goed meten is weten
   
 2. Zou die 4 volt misschien te maken hebben met de detectie of er een aanhanger aan is gesloten? Er zit voor zover ik weet geen schakelaartje in de originele Ford stekkerdoos om de mistlampen van de auto uit te schakelen als de aanhanger er achter zit.
  Als ze een klein signaal op die pen zetten kunnen ze detecteren dat de stekker er in zit.
   
 3. Heb het doorgemeten en nu geen 4 volt meer te bekennen‍♂️, 7 polige van de caravan afgehaald en 13 polig erop gezet aangesloten een klaar. Vreemd maar ga het even in de gaten houden, bedankt iig voor het meedenken
   
  Theu, Heusinkveldb en meeder vinden dit leuk.
 4. #104 Gitzo, 28 jul 2021
  Laatst bewerkt: 28 jul 2021
  Zo hij zit eronder hoor, vorige week een afneembare trekhaak besteld, was toch ff zweten wat ze zouden wegzagen in de bumper.
  Na goed overleg was ik overtuigd, net de auto opgehaald en tot mijn verbazing zag ik helemaal niks.
  Je moet er helemaal onder liggen dan zie je iets heel kleins. Er bestaat een standaard instructie hiervoor, zelfs met een mal. Maar dan wordt er teveel weggezaagd. Ze hebben eerst de bumper eraf gehaald en dan kijken ze wat er uitgzaagd moet worden.
  Bij het ophalen van de auto netjes uitleg gekregen, zelfs geholpen met de fietsendrager, lampen gecontroleerd. Bij deze even een dik compliment voor de Ford dealer Wensink in Elst (gld). .

  Forum.jpg Forum2.jpg Forum3.jpg Forum4.jpg
   
  Thiemo en Heusinkveldb vinden dit leuk.
 5. [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Zo ziet het er bij mij uit. De inkeping is duidelijk met een mal gemaakt.
  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
  Gitzo en Heusinkveldb vinden dit leuk.
 6. Heb nog even een vraagje over de stekkerdoos, dit wilde ik eigenlijk vragen bij de Dealer maar helemaal vergeten.
  Wanneer staat hier eigenlijk stroom op?

  - Altijd, kan me het bijna niet voorstellen, accu leegtrekken?
  - Als het contact aan is?
  - Als de auto aan is?
  - Als de stekker van de fietsendrager/ aanhanger aangesloten zit?

  Was hier even benieuwd naar, bedankt Rob.
   
 7. Als hij volledig bedraad is heb je in principe een pen waar altijd spanning op staat.
   
  Gitzo vindt dit leuk.
 8. Als het goed is heb je 1 pen met een constante plus
  1 pen met een geschakelde plus
  Een 3 tal pennen massa
  En de rest is voor de diverse verlichtingen
   
  Gitzo vindt dit leuk.
 9. Thanx voor je antwoord. Gaat je accu dan niet leeg met die ene pen? Of is dit hetzelfde als bij de accu. Daar staat ook altijd spanning op maar die wordt pas gebruikt als je hem start., contact aan etc.


  Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
   
 10. Als het een constant spanning is dan loopt je accu leeg als je er een verbruiker op zet (bijv koelkast van de caravan).
   
  Heusinkveldb en Gitzo vinden dit leuk.
 11. Helemaal duidelijk, thanx

  Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
   
  Heusinkveldb vindt dit leuk.
 12. Inderdaad zolang je niets aansluit zal de accu ook niet belast worden (een lamp brand ook niet als de draden niet aangesloten zijn.)

  meen koelkast in een caravan zit normaliter niet op de constante stroomdraad aangesloten maar op de geschakelde spanning en die wordt pas ingeschakeld als de motor loopt (ofwel als de dynamo spanning levert )
  Een overmatig gebruik van verlichting en stroom in de caravan kan wel een dingetje zijn om in de gaten te houden als die aan de auto hangt
   
  Heusinkveldb en Gitzo vinden dit leuk.
 13. Dat van de koelkast dat klopt. Maar was enkel ter illustratie zodat het duidelijk is. Interne verlichting van de caravan zijn soms wel (niet altijd) op de constant spanning aangesloten evenals het waterpompje.
   
  Heusinkveldb vindt dit leuk.
 14. Ik ben ook eens aan het kijken of de, volgens Etis aanwezige, trekhaakvoorbereiding er ook echt is. Maar als ik het kapje van de zekeringenkast in de motorruimte haal, dan kom ik alleen twee dikke kabelaansluitingen tegen en geen enkele zekering. En ook achterin zie ik die stekkers zo niet naast het reservewiel liggen.

  Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik een enorme noob ben op autotechniekgebied (toen de Wegenwacht bij mijn Fiesta ooit begon over de bobine heb ik dat eerst moeten googlen... ) en daardoor vrij benauwd dat ik beschadig. Maar hoe kan ik die zekeringen bekijken en die kabel (als hij er inderdaad is) vinden?
   
 15. Ik had zekering 91 ook erin zitten, maar geen trekhaak voorbereiding.
  Je moet de bekleding aan de rechter zijkant van je achterbak weghalen om de kabels te vinden. Als die er zijn, dan is de voorbereiding aanwezig.
   
 16. Ok, en is daar nog een bepaalde techniek voor of moet ik gewoon trekken?
   
 17. De kabel met stekker wordt vaak vast getaped aan een bestaande kabelboom.
   
 18. Met een schroevendraaier en wat beleid bij het trekwerk, komt dat wel goed.
   

Deel Deze Pagina