1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het grote motorrijderstopic

Discussie in 'Off-Topic' gestart door Remco, 7 jun 2007.

 1. circuitrijden is juist leuk!
  :woohoo: lekker scheuren zonder barrieres. Geen tegenliggers, geen bomen, geen verkeersregels en dus geen flitspalen...

  zucht.. nu is het winter ...
   
 2. als ik kiezen moet tussen circuit en weg,kies ik toch het circuit,leuker om te doen,geen tegenliggers,lekker volgas,geen bekeuringen,en leerzaam.
   

  Bijgevoegde bestanden:

 3. Circuit trekt mij helemaal niet. Beetje hardrijden op zijn tijd is best leuk, maar op het circuit ben ik alleen maar bang dat ik onderuit ga, of over de limiet ga ofzo. Ik hou het gewoon lekker bij de weg.

  @ Hoomer, die FJR is ook niet de minste motor om mee te beginnen. Wel een heerlijke sportieve tourmotor, echt een genot om mee te rijden. Ik rij hem nu regelmatig voor het werk, maar als ik er ooit een kan betalen.....
   
 4. dat heb je zelf in de hand :roll:
   
 5. Hallo allen,

  Had mijn fotoos ook al geplaatst bij Even Voorstellen. Behalve bijzonder blij met mijn Focus ben ik ook enthousiast motorrijder (en nog enthousiaster sleutelaar)

  Hier mijn motor:

  [​IMG]

  [​IMG]

  Rij veilig!!
   
 6. Wist dat deze reactie zou komen :lol:

  Je hebt het natuurlijk ook zelf in de hand, maar je rijd toch harder dan op de openbare weg. Hoe voorzichtig je ook doet, een steentje, vuiltje, oliespoor of een misschien een actie van een medecoureur kan genoeg zijn om onderuit te gaan. Ik vind het prachtig hoor, auto en motorsport, maar met mijn eigen spul zou ik het gewoon niet doen.
   
 7. Je hebt duidelijk (nog) niet de kick van bochten rijden te pakken. Dat doe je namelijk alleen maar relatief veilig op een circuit aangezien je dezelfde bocht meerdere malen neemt per sessie. Dan kan je het tempo opvoeren en steeds meer genieten ervan :wink:
  Of zoals ik races gaan rijden en om een goede plek "vechten", die kick is helemaal niet te beschrijven.

  Maar om banger te zijn op het circuit dan op de openbare weg gaat er bij mij niet in. Het motorrijden op zich kan niet veiliger op het circuit. Waar denk je waar je meer kans maakt op een steentje, vuiltje, oliespoor of misschien een actie van een medeweggebruiker? Daar weet je zelf het antwoord al op lijkt mij. En op een circuit hoef je niet harder te rijden dan op de openbare weg, voor ieder tempo zijn er mogelijkheden.
  Het valt nog net niet in de catogerie mensen die roepen dat ze geen motor rijden omdat ze zichzelf dan kapot rijden of iets in die strekking. Yeah right, waarschijnlijk gewoon te bang of het geld niet ervoor hebben. Moet kunnen natuurlijk, maar dan zonder k*tsmoes graag :lol:
   
 8. Ik heb ook nog geen motor rij papiertje. Lijkt me enerzijds wel mooi, maar heb altijd beetje het idee dat ik met mijn 1.95m beetje groot ben voor een motor.
   
 9. Dat valt bijvoorbeeld op een Aprilia RSV Mille 1999-2003 enorm mee voor een sportmotor.
   
 10. Dan trek jij duidelijk erg snel de verkeerde conclusie.

  Dat verhaal gaat misschien voor sommigen op, maar niet voor mij. Ik rij motor voor mijn werk, vrijwel dagelijks, Heb aanvullende rijopleiding en slipcursus voor de motor gevolgd, dus er hoeft mij echt niemand uit te leggen hoe ik een bocht maak, of wat de kick daarvan is. Bochten maken is juist wat het motorrijden mooi maakt. Ik maak liever met 80km/u een mooie bocht dan dat ik 200 rechtuit rij. Het gaat mij er ook zeker niet om dat ik het niet durf, ik heb het namelijk eerder gedaan, maar ik zeg alleen dat ik het met mijn eigen motor niet doe omdat ik bang ben schade te rijden. Oke, misschien is het op het circuit veiliger dan op de openbare weg, dat snap ik ook nog, maar mij kom je niet tegen op een circuit, dat is het enige wat ik probeer te zeggen.

  In deze maakt het ook niet uit of het de motor of de auto is, met de auto zou ik het namelijk ook niet doen. Zou ik een cicuitmotor/auto hebben, die ik niet dagelijks nodig zou hebben dan zou ik het best af en toe willen doen, daar gaat het niet om.
   
 11. OK je geniet ook van bochten als een "echte" motorrijder :wink: Excuses als het beledigend overkwam.
  Ik heb ook heel wat VRO's gedaan op Lelystad en daar ben ik juist besmet door het circuitvirus. Eerst reed ik ook met mijn wegmotor op het circuit, maar al een paar jaar heb ik een circuitmotor om dezelfde reden als jij, zonde om met je wegmotor te vallen inderdaad :lol:
  Ik rij er niet voorzichtiger of sneller door maar bij een schuivertje kost zo'n circuitkuip beduidend minder geld :D
  En om het betaalbaar te houden heb ik uit Duitsland een motor gekocht en nog niet ingevoerd. Alle originele kuipdelen e.d. liggen ingepakt op zolder.
  Ik ben nou eenmaal besmet met het circuitvirus en jij niet. Dat scheelt je wel een hoop geld kan ik je vertellen, maar toch mis je wat :wink:
   
 12. Goed, dan zijn we het eens :thumbs:

  Circuitmotor komt misschien ooit nog wel, maarja, kan m'n geld maar een keer uitegeven he :wink:
   
 13. zoals werd gezegd: een RSV mille...

  of een willekeurige all-road. :D
   
 14. ik ben zelf 1.96 meter groot en rijd op een r6 van 2003
  past perfect
   
 15. En hoe ziet het er uit, zo'n grote vent op zo'n minibike? :wink:
   
 16. zo
   

  Bijgevoegde bestanden:

 17. dat kan platter :D :wink:
   
 18. Ik zeg altijd dat ik mijn motorrijbewijs niet haal omdat ik mezelf dan kapot rij inderdaad.... maar niet omdat ik te bang ben hoor....
  Ik ben niet bang genoeg... dat is het probleem.... vraag maar aan iedereen die mij weleens heeft proberen te volgen in een afdaling op de fiets/snowboard etc..... :P alleen als ik dan onderuit ga heb ik nog een kans... met een motor niet of veel minder ;)
   
 19. Dat klopt,maar we zatten met een opdrogende baan,en somige stukken waren nog best glibberig.
   
 20. Nooit happen :wink:
  Maar de verhouding tussen jou en R6 valt niet tegen inderdaad.
   

Deel Deze Pagina