1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Heeft iemand ervaring met stuurbekrachtigingsleiding MK2?

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door ford.focus, 27 aug 2021.

 1. Beste mensen,

  Een tijdje geleden heb ik een originele stuurbekrachtigingsleiding gekocht (complete set). Deze heb ik toendertijd bij een garage erin laten zetten. Eindstand: hij lekt nog steeds. Ik krijg desbetreffende garage niet te pakken omdat ze op vakantie zijn.

  Nou ben ik dus zelf onder de auto gaan kijken en zie ik het volgende.
  [​IMG]

  Blijkbaar hebben ze deze gesloopt en heb ik na wat opzoeken op het internet gevonden dat de leiding er zo uit moet zien.
  [​IMG]

  Mijn vraag aan jullie is of ik nu een compleet nieuwe leiding moet kopen of kan ik alleen dit onderdeel los bestellen? Aangezien ik ten einde raad ben kan ik jullie expertise heel hard gebruiken!

  Dank alvast
   
 2. Dat is er aan geperst dus een nieuwe leiding.
   
 3. #3 ford.focus, 27 aug 2021
  Laatst bewerkt: 27 aug 2021
 4. Wacht maar op een expert als ik het op de tekening zie zit die wartel op de leiding met een borgring dan zou je die alleen nodig hebben.
   
 5. moet je opletten met leiding montage aan de pomp. Eind van de leiding komt een teflon ring. Deze heeft een kleinere diameter dan de schroefdraad van het bevestigingsmoer waar die op moet. Hier heb je een speciaal tooltje nodig, konisch die over schroefdraad gaat en daar kan je teflon ringetje geleiden tot de hals van moer. Te veel duwen en dat ringetje gaat snel kapot. Teflon ring opwarmen helpt. Als je zover bent, bevestigingsmoer enkel strak trekken en niet losdraaien anders gaat die zeker leken daarna en moet je opnieuw beginnen.
   
 6. Tja weet niet wat je nu precies bedoeld op de 2 foto’s heb je het over 2verschillende delen van de leiding/slang 1 is de perskoppeling tussen slang en leiding, de andere is de schroefkoppeling voor aan pomp/stuurhuis

  waar lekt ie eigenlijk
   
 7. Dus de wartelmoer apart bestellen is voldoende?
   
 8. Hij lekt niet, de garage heeft de leiding niet goed in de pomp gemonteerd, dus nu zit ik met een leiding zonder de wartelmoer, maar de vraag is of ik een compleet nieuwe leiding dien te kopen
   
 9. Is de Moer helemaal weg en niet gebroken anders zit er nog schroefdraad in de pomp.
   
 10. Denk niet dat wartelmoer apart te bestellen is, maar komt met de leiding. Tenminste zo was het toen ik de stuurbekrachtigingspomp vervangen heb mij mn 2007 Fiesta. Kan mij nog herinneren dat wartelmoer niet los zat. Teflon ring is wel apart te krijgen bij de dealer. Die moest ik wel vervangen ivm lekkage.
   
 11. Mosterd naaldwijk is gespecialiseerd in hydraulische slangen
  En nippels en bij je in de buurt
   

Deel Deze Pagina