1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Handleidingen FORScan MK4 - Compleet overzicht Pagina 1, Post 1

Discussie in 'Handleidingen Focus IV' gestart door Heusinkveldb, 24 apr 2020.

?

Zijn de beschrijvingen zinvol?

 1. Ja, super bedankt!

  100,0%
 2. Nee, je had je de moeite kunnen besparen!

  0 stem(men)
  0,0%
 1. Ik heb inmiddels mijn stekker binnen en wil dus eens met Forscan gaan spelen, maar nu moet mijn auto dinsdag naar de dealer om de trekhaak goed in te laten leren zodat de parkeersensoren uit gaan als ik er een fietsendrager op heb. Kan ik dan nu wel gerust met dingen aan de gang in Forscan, of gaat de dealer dat zien en dan moeilijk doen?
   
  Heusinkveldb vindt dit leuk.
 2. Meeste zullen ze nooit zien hoor, maar doe geen domme dingen ermee!
   
  Heusinkveldb vindt dit leuk.
 3. Enige wat ik wil zijn dingen uit de handleidingen in dit topic, ik ga niet zelf lopen experimenteren.
   
  Heusinkveldb vindt dit leuk.
 4. Dan kan je niks fout doen!
   
  Heusinkveldb vindt dit leuk.
 5. #785 Lecturer in Recent Runes, 9 sep 2021
  Laatst bewerkt: 9 sep 2021
  Forse edit: Blijkbaar heeft hij er wat moeite mee om de boel te herkennen als het contact op stand I staat, maar op stand II gaat het wel goed. Hij had in het eerste profiel ook de IPMA niet gevonden, waar ik achter kwam toen ik met de verkeersbordherkenning bezig was. Dus een nieuw profiel aangemaakt met contact op II en dat ging vervolgens probleemloos. Dus inmiddels heb ik de meeste handleidingen al wel doorgelopen. Allemaal erg handig en het Ford Performance splash screen is wel erg gaaf... Enige waar ik me nog niet aan heb gewaagd zijn de dingen waarbij ik met de AsBuilt aan de slag moet, daar voel ik me toch nog wat onzeker over. Ben benieuwd of de verkeersbordherkenning ook zonder die AsBuilt aanpassingen werkt, anders moet ik daar nog even mee aan de slag.

  Ik loop echter wel tegen iets anders aan bij het activeren van Climate Control in Sync 3.4. Volgens de handleiding van @Heusinkveldb zou ik "Climate Icons" moeten activeren in de APIM, maar die heb ik niet. Ik heb echter wel een heel rijtje wat op de screenshots in de handleiding niet te zien is. Zijn die "Climate Overlay" dan nu de zaken die ik op "enabled" zou moeten zetten? En waarom staat de "Climate Control Strategy" eigenlijk op North America ipv Europe?

  [​IMG]
   
 6. In principe heeft iedere in Nederland geleverde Ford Focus een APIM.
  Wat je dan moet doen is even de pluspool van je accu gedurende 10 minuten loskoppelen. Daarna sluit je de accupool weer aan en start je ForScan weer op. Dan vindt het systeem de APIM wel.
   
 7. #787 Lecturer in Recent Runes, 9 sep 2021
  Laatst bewerkt: 12 sep 2021
  De APIM heb ik wel, hij vond in eerste instantie de IPMA niet. Maar bij het tweede profiel pakte hij hem wel goed. Ik moet alleen nog even een backup van de AsBuilt van de IPMA maken, bedenk ik me nu. De verbinding met mijn laptop verloopt gewoon niet helemaal soepel, ook al heb ik een OBDlink EX. Kan natuurlijk komen doordat het een Thinkpad is met Windows 11, maar ik krijg vaak de melding dat de DTC van een module niet uitgelezen kan worden en moet dus echt het contact op stand II zetten.

  Op my-ford-focus.de zag ik overigens staan dat je bij Sync 3.4 Climate Control Type op automatic moet zetten en Climate Domain op enabled. Zal dat morgen nog eens proberen, misschien werkt het dan wel.

  Edit: Werkt ook niet, wat ik op basis van de ervaring van @Dragunov met zijn Fiesta wel gehoopt had. Na navraag op het Forscan forum lijkt het echter zo te zijn dat de Fiesta wat andere elektronica aan boord heeft waardoor het daar wel werkt. Jammer, maar helaas.
   
  Heusinkveldb vindt dit leuk.
 8. @Heusinkveldb Ten aanzien van de handleiding voor het automatisch grootlicht: Dit kun je ook doen door een paar aanpassingen in het pull-down menu van de IPC. Ik heb daar de zaken voor Auto Highbeam op "on" gezet en waar bij Auto Highbeam SCCM staat dit gewijzigd in IPMA. Nu heb ik hem zichtbaar en schakelbaar in het menu staan. Ik heb het nog niet in de praktijk getest, maar als ik het in het menu zichtbaar heb dan het lijkt me dat het zou moeten werken.
   
 9. Allereerst moet je IPMA een -C* nummer hebben, anders werkt het niet.
  Heb je de asbuilt aanpassingen voor de BCM en IPMA al gedaan?
   
 10. De juiste camera heb ik, daarom ben ik er ook aan begonnen. Omdat ik wat huiverig ben voor het aanpassen van de AsBuilt heb ik op het Forscan forum gevraagd of het ook via de configuration ipv de AsBuilt kon. Daar kreeg ik terug dat dat mogelijk was via het aanpassen van de IPC en IPMA, dus daar ben ik vandaag naar gaan kijken.

  In de IPMA heb ik geen Auto Highbeam staan, dus daar heb ik niks gewijzigd. In de IPC staan bij mij 3 items die met Auto Highbeam te maken hebben, in tegenstelling tot wat er in het IPC overzicht in de openingspost staat. Ik heb twee die je op enabled kunt zetten en een die op SCCM staat en te wijzigen is in IPMA. De twee die ik kon enablen heb ik aangezet en SCCM op IPMA gezet, met als gevolg dat ik de functie in mijn verlichtingsmenu op de dashboard kan activeren. Ik zal de BdyCM nog even checken, want daar heb ik niets aan gewijzigd. Volgens de info die ik op Forscan kreeg zou ik nu als het donker is het symbool voor automatisch grootlicht in mijn display moeten krijgen.
   
 11. Om je een beetje uit een illusie te halen, de easy config in Forscan ( de drop down menus ) wijzigen ook je asbuilt. Alleen wijzig je zelf de digits niet. Je probeert nu via een zeer omslachtige manier hetzelfde te bereiken.

  Volg de handleiding en het werkt.

  Met alleen een aanpassing in de IPMA en IPC gaat het niet werken. Je IPC weet dan dat je AHB aan hebt staan en zal een symbool weergeven, je IPMA weet dat ie moet reageren als er tegenliggers aankomen, maar de BCM weet niet wat hij moet doen omdat je hem niet verteld heb dat je AHB in de andere modules heb geactiveerd. Tevens is het signaal van de SCCM niet bij de BCM aangekomen dat je AHB aan hebt gezet je je grootlicht hendel.
   
  rfocus vindt dit leuk.
 12. Dat ik daarmee ook de AsBuilt wijzig weet ik, daar had ik geen enkele illusie over. Het is meer dat het (vind ik) makkelijker is om via de easy config even iets terug te zetten als het niet werkt dan een back-up van de AsBuilt te gebruiken.

  En ik had dus op het Forscan fotum begrepen dat het nu ook zo kon en heb nu ook inderdaad de optie in mijn menu staan. Verder werkt het uiteindelijk niet, want het icoontje is niet zichtbaar. Ik zal het dus waarschijnlijk toch via de AsBuilt moeten regelen, tenzij ik het via easy config aanpassingen in BCM en SCCM nog voor elkaar kan krijgen. Wordt vervolgd...
   
 13. Gewoon de handleiding volgen. Dan werkt alles. Anders niet!
   
 14. Het is makkelijker om een asbuild in te laden dan alles via de easy config terug te zetten. In twee klikken is je hele module weer als voor de wijzigingen via de asbuilt. Via de easy config is er geen back up mogelijkheid. Dus als je terug wilt na het oude, moet je ergens notities hebben van wat je gedaan hebt.
   
 15. Ik zal er eens naar kijken. Ik had gelezen dat het advies was om zoveel mogelijk de easy config te gebruiken, vandaar. Uiteraard hou ik dan bij wat ik aanpas, maar als een AsBuilt terugzetten zo simpel is dan kan dat net zo goed. Wat ik me dan nog wel afvraag is waar dan dat advies van Forscan vandaan komt.
   
 16. Dit advies zal voortvloeien uit het feit dat als je in de asbuilt iets aanpast waarvan je niet weet wat het doen, je problemen kan creëren. Als je dan ook nog eens vergeet je asbuilt te back up’en dan heb je een probleempje.

  Via de easy config kan je gewoon weer terug gaan naar je oude instelling.

  Maar zolang je een back up maakt is er niet zo veel aan de hand.

  Mocht je ooit vergeten zijn een back up te maken, dan geen nood aan de man.
  Ga naar https://www.motorcraftservice.com/asbuilt . Daar vul je je VIN in en dan download je de asbuilt van je auto.
   
 17. #797 Lecturer in Recent Runes, 25 sep 2021
  Laatst bewerkt: 25 sep 2021
  @FocusSTL Helder, dan maak ik me daar niet druk meer over. Backups heb ik sowieso, zowel van de auto zoals ik hem hebt gekocht als van de auto nadat de dealer de trekhaak geactiveerd heeft.

  Ik heb het nu toch maar exact volgens de handleiding gedaan, met hetzelfde resultaat. Ik heb de mogelijkheid tot in-/uitschakelen van de AHB in mijn menu staan, maar nog geen icoontje in mijn scherm.

  Klopt het dan wel wat ik op het Forscan forum las dat dat icoontje alleen in het donker zichtbaar is?
   
  Heusinkveldb vindt dit leuk.
 18. #798 FocusSTL, 25 sep 2021
  Laatst bewerkt: 25 sep 2021
  Klopt. Zodra het donker is komt het icoontje in beeld. Als het dan compleet donker is (dus geen straatverlichting, tegenliggers of auto’s voor je) dan gaat je grootlicht aan. Wel je verlichting op automatisch zetten.
   
  Heusinkveldb vindt dit leuk.
 19. Hij doet het: ik heb het icoontje!
   
  Heusinkveldb vindt dit leuk.
 20. Werkt het grootlicht ook? Er zijn namelijk situaties bekend waarbij wel het icoontje er is, maar het grootlicht niet geschakeld wordt.
   

Deel Deze Pagina