1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Handleidingen FORScan MK4 - Compleet overzicht Pagina 1, Post 1

Discussie in 'Handleidingen Focus IV' gestart door Heusinkveldb, 24 apr 2020.

?

Zijn de beschrijvingen zinvol?

 1. Ja, super bedankt!

  100,0%
 2. Nee, je had je de moeite kunnen besparen!

  0 stem(men)
  0,0%
 1. Beste rfocus; je geeft een reactie op mijn vragen maar ik mis achtergrond en diepgang. Dit soort korte antwoorden helpt mij niet.

  Het is logisch dat ik geen stop&go heb met een handbak. Verder heb ik alle sensoren en hardware om Lane Centring mogelijk te maken (denk ik). Desondanks zal er een reden zijn dat de handbak dit niet heeft. Ik ben op zoek naar die reden.
  En dan een verklaring die mijn wens om dit te activeren inhoudelijk goed beargumenteerd van tafel veegt, óf dat iemand dat wil uitproberen bij zijn of haar auto of bij mijn auto.
   
 2. Ik probeer je iets duidelijk te maken op een korte en duidelijke manier! Ik ben altijd kort en duidelijk in mijn antwoorden. Als iemand daar een probleem mee heeft is dat maar zo. Als ik alle vragen die ik dagelijks om mijn oren krijg uitgebreid moet gaan beantwoorden. Blijft er weinig tijd over.

  Nogmaals het werkt niet en gaat ook niet werken met een handbak.

  Lees hier onder maar. En op het forscan forum staat er ook het een en ander over beschreven.

  https://www.fordownersclub.com/forums/topic/107403-activating-lane-centering/
   
 3. Hoi!! Op het Forscan forum is er een topic met mijn probleempje met het schrijven naar BdyCM en IPC. Het lijkt er op dat Forscan niet helemaal overweg kan met de nieuwste auto's. De mijne is van november 2020. Op het ForScan forum nog geen oplossing gezien :(

  Vraag: zijn er hier meer eigenaars van de nieuwste auto's die dit probleem ook hebben? Of juist niet?
   
 4. ik gebruik de Forscan versie die in de kerstvakantie beschikbaar was, kan nu even niet checken want laptop is in gebruik :( Ik zal nog even kijken of er een nieuwere versie is morgen!
   
 5. Heb zonet eens bij Forscan gekeken en ik zag dat versie 2.3.38 beschikbaar was. Daarmee krijg ik geen foutmeldingen en lijkt het alsof de laatste twee opties ook geprogrammeerd zijn!
  Het is nu donker dus ik kan niet checken of de achterlichten branden overdag, duh. En ik ga de oprit niet af om autolock te testen, want avondklok.
  Morgen overdag ff testen :)
   
  SanderFoFo vindt dit leuk.
 6. Alles werkt nu, dus advies voor de eigenaren van de nieuwste Focussen; gebruik minimaal Forscan 2.3.38 (met Tunnelrat)
   
  Heusinkveldb vindt dit leuk.
 7. Heel net en overzichtelijk forum topic dit!
  Ik was benieuwd of iemand wel eens verdiept heeft om de achteruitrij-camera te activeren tijdens rijden? Het betreft dan gewoon de OEM geinstalleerde camera. Heb dit in een aantal andere merk/type auto's al eens gezien en is erg handig wanneer je een aanhanger of fietsen achter je hebt hangen.

  Is dit iets wat ook via de forscan module geactivieerd kan worden wellicht? Benieuwd naar jullie reactie!
   
 8. Ik heb een ELM 327 v1.5..... FORScan op een juiste manier geïnstalleerd (extended license) maar krijg met geen mogelijkheid verbinding met de auto.
  FORScan ziet wel de ELM....

  Iemand een idee ? of wordt het toch de Tunnelrat..?
   
 9. Het komt heel precies met de drivers op de computer, die verzorgt de verbinding tussen obd-kabel en computer. Daarnaast moet je de instellingen in driver en/of Forscan helemaal in orde hebben qua communicatie met de auto (com poort).
   
 10. Oké.... ik heb de ELM in de usb poort gestopt en de laptop herkende de ELM, daarna zijn automatisch de drivers geinstalleerd en heb ik via apparaat beheer de juiste Compoort toegekend. Ik weet even niet wat er dan verder aangepast zou moeten worden.
   
 11. En ziet FORScan hem dat ook op die COM poort? Op de site van Tunnelrat staan een aantal drivers en links. Je kan eens kijken als je die gebruikt.

  Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5000 met Tapatalk
   
 12. Ja hij wordt gezien op de betreffende COM poort, thanks voor de tip !...ik ga eens kijken.
   
 13. Helaas....niet gelukt....:| iemand nog andere ideeën ?
  Ik heb inmiddels wel de modified Tunnelrat besteld via Engeland.
   
 14. Hier ook :dance:
   
 15. Vandaag de Tunnelrat adapter binnengekregen, werkt direct... lekker aan het knutselen geweest.
  @Heusinkveldb, thanks voor de overzichtelijke sheets !!
   
  SanderFoFo en Heusinkveldb vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina