Welkom bij de Focusclub

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Handgreep kofferklep

Discussie in 'Exterieur' gestart door Maxxxie, 10 jan 2022.

 1. Hallo allemaal,

  ik heb een prachtige ford focus mk2 fase 2 uit 2009. Een tijdje geleden is de handgreep van de kofferklep verwijderd van de auto en daarbij zijn een aantal clipjes aan de binnenkant daarvan afgebroken. Doordat de schakelaar storing geeft moet hij er nu weer af, maar ik weet zeker dat wat er toen nog over was van de clipjes, weer afbreekt. Nu heb ik net de dealer gebeld met de vraag wat zo’n handgreep kost, dit was voor een chrome variant rond de €350 en in het zwart gespoten rond de €500.

  Voor een stukje plastic vind ik dit absurd veel geld, dus ik ben benieuwd of iemand van dit forum misschien een idee heeft waar ik aan zo’n handgreep kan komen voor een schappelijke prijs? Eventueel spuiten heb ik een adresje voor, ik zoek gewoon een handgreep die nog intact is… dankjulliewel alvast!
   
 2. Marktplaats, Facebookgroep Ford onderdelen, Rhenoy sloperij, ebay, Ali zijn denk ik waar je het snelst misschien online kans hebt. Anders zelf sloperijen af.
   
  montagne vindt dit leuk.
 3. Heusinkveldb en Patman vinden dit leuk.
 4. Onderdelenlijn hou ik inderdaad al een tijdje in de gaten, maar het is best een lastig onderdeel, de dealer zei dat na zoveel jaar breken de meeste af bij het demonteren. Via ali had ik de chrome variant gezien, maar ben bang dat dat zo’n flut kwaliteit is… Die facebook groep vind ik wel een goeie, toevallig kwam ik die een paar dagen geleden al tegen.

  En de sloperijen, heb er vandaag al meerdere gehad in de omgeving, maar nergens hadden ze het facelift model staan helaas. Alsnog bedankt voor de snelle reactie heren. :worship:

  ps. Bestaan er geen bedrijven die (kunststof) plaatwerk goedkoop leveren (schadeherstel bedrijven oid)?
   
 5. Denk niet dat ze die onderdelen als imitatie maken Max. Dan moet je echt denken aan bumpers, schermen en motorkappen. De dingen die 't vaakst kapot gaan.

  Ontopic: heb je een hatchback of een wagon?
   
 6. Daar ben ik ook bang voor helaas… Ik heb een hatchback!
   
 7. De schakelaar heb ik al, alleen de strip nog niet… Die heb ik ook gezien bij ali, maar als ik dan naar de review foto’s kijk zie ik alleen maar dat ze kapot zijn aangekomen, dus daar ben ik ook een beetje huiverig voor…
   
 8. denk niet dat alles kapot aankomt wat ze versturen want dan had ome Ali die verkoper er al lang uitgefl#kkerd.
  terugsturen is tegenwoordig ook geen probleem meet bij Ali.
  als je origineel wilt moet je bij de dealer zijn en die prijs is voor hetgeen wat je krijgt nogal aan de hoge kant.
  je kan ook die achterklep kopen (wel een beetje veel voor alleen een handgreep) en dan in kleur laten spuiten.
  vraag me dan wel af of die clipjes van een 2e hands exemplaar zoveel beter zijn :shrug:
   
 9. Je kunt zo'n clip (als ie een beetje gunstig gebroken is) wellicht nog wel lijmen. Heb je het clipje nog?

  Ik heb voor de C-Max een aantal reparaties aan de skirts uitgevoerd met een 2 componenten PU lijm, dit is echt wonderspul!!! Wellicht kun je daar de huidige strip nog mee redden en bespaar je je een hoop geld en moeite en kun je de originele nog blijven gebruiken. Het is binnen een kwartier hard en met een Dremel na te bewerken. Desnoods een glasvezel matje er overheen als dat past, maar zonder moet ook voldoende zijn.

  Ik weet het exacte merk niet, maar hierbij een voorbeeld (vergeet niet om er een adapter bij te bestellen voor in de kit spuit):
  https://www.nonpaints.com/nl/finixa...dhfOqSVqG4OQ37LgBpS_UkTKqi3khsNBoCLEkQAvD_BwE


  Groeten, Nick

  2004 1.6 Focus C-Max S
   
 10. Hoi Nick, dat zou ik ook nog kunnen proberen met een speciale lijm inderdaad, maar vraag me af of dat lang goed blijft… Maar voor 2 tientjes valt het inderdaad te proberen, thanks!
   

Deel Deze Pagina