Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Goeie uitlijner Rotterdam?

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door Kludrex, 12 jun 2017.

 1. Doe niet teveel moeite, ik dacht dat je het pas hebt laten doen en dat je het nog wist. Je was pas toch geswitcht naar 19"? Vandaar...
   
 2. Ik had mijn post al aangepast. Kosten waren 52,50 euro. Voor de 19 inch heb ik het niet opnieuw laten doen.
   
  Kludrex vindt dit leuk.
 3. Is de stand van het stuur alleen fysiek in te stellen of kan dat ook door een reset in FORscan? Als dat kan, zeg ik mn afspraak af bij de dealer en doe ik het zelf.
   
 4. Hoekstra banden in Hillegersberg, vroeger ging ik altijd hierheen, perfect uitlijnen! Schijnt dat ze verhuisd zijn naar Schiebroek. Over die Alband in Kralingen heb ik ook veel positieve reacties gehoord maar heb zelf geen ervaring met hun. Afgelopen 2 jaar bij Petlas banden laten uitlijnen, tot op heden ook tevreden.
  Ben benieuwd waar jij het heb laten doen.
   
 5. Hoi Kludrex,
  Heb je het kunnen resetten? Zo ja, waar? Ik heb mijn auto ook laten uitlijnen maar heb last van tegensturen. Na het lezen van deze topic weet ik nu waarom. Ik moet hem dus laten resetten.
   
 6. Sorry voor de late reactie @RSBülent. Je zult het wel al gefixt hebben of, het systeem past zich na enige tijd zelf aan als het goed is. Ik heb het laten doen bij de dealer voor een vergelijkbaar bedrag als hiervoor al vermeld.

  Uitlijnen heb ik uiteindelijk bij ALband laten doen en ben daar niet zo tevreden over. Moest de volgende ochtend weer teruggaan omdat het stuur niet recht stond. Nu staat het stuur nog steeds niet helemaal recht en ik vind de auto bovendien wat nerveus rijden. Nu kan ik er wel tachtig keer teruggaan, maar die monteur kan ook gewoon één keer naar de SpecSavers gaan, lijkt me een beter idee:). Waren ook best duur, rond de 100 euro...

  Binnenkort gaan de winterwielen er onder en controleer ik de bandenslijtage. Dit bepaalt hoe snel ik de auto weer wil laten uitlijnen. De auto wordt sowieso opnieuw uitgelijnd, dan ga ik gewoon weer omrijden naar Peter de Groot in Oud-Beijerland of ik laat het bij de dealer doen in combinatie met de reset.
   
 7. Hoi Kludex, ik ben naar de dealer gegaan maar zij adviseerde mij om gewoon door te rijden omdat het systeem zich zelf aanpast, zonde van je geld werd er gezegd. Ze waren gewoon eerlijk.

  Over dat probleem na het uitlijnen, stuur niet recht, nerveus rijden, is heel herkenbaar voor mij. Dus ik vraag me af of het aan de kwaliteit van de monteur licht. Ik begin me serieus af te vragen of het toch niet aan de ophanging ligt? Want ik hoor tijdens het rijden af en toe een tik geluid vanuit de ophanging. Is moeilijk te beschrijven.. bij hard wegrijden als er op de weg een hoogte verschil is, hoor je het duidelijkst, lijkt net alsof de veer van zijn plek wordt afgeschoten. Zelfde geluid hoor ik ook als ik hard moet remmen (zonder een hoogte verschil op de weg). Heb jij ook ervaring met zo een soort geluid?
  Draagarmen en spoorstangen waren al vervangen net voordat ik de auto kocht. Ik heb zelf de volgende onderdelen vervangen: versnellingsbaksteun, stabilisatorstang links en rechts, de rubbers van de grote stabilisatorstang (voor en achter). Enige wat nog niet vervangen zijn, zijn de schokdempers en de veerpootlagers. Van de week ga ik de veerpootlagers vervangen. Als dan dat geluid niet verdwenen is ga ik ook de schokdempers vernieuwen. Hierna wil ik mijn auto opnieuw uit laten lijnen. Ben ook benieuwd naar je ervaring bij Peter de Groot.
   
 8. Ik heb goede ervaringen met Velgenwereld in Barendrecht.. vlakbij de Ikea zitten ze
   
 9. Bedankt Dimitri, goed om te weten! Maar ik wil eerst mijn probleem opgelost hebben voordat ik weer ga uitlijnen.
   
 10. Schroefveren voorzijde kunnen breken, werd bij mijn mercedes(taxi e-klasse) gemist tijdens de APK keuring, maar niet bij de grote beurt.
  In de week voor de reparatie(moest besteld worden) brak de andere ook (op een verkeersdrempel).

  Fijne dag!
  Ruud
   
 11. Hoor persoonlijk geen rare geluiden vanuit de ophanging. Er is waarschijnlijk iets mis bij jou, want de enige 'normale' problemen die ik ken bij een mk3 ST (die heb je toch?) zijn de tractie-/wheel hop problemen bij sportief wegtrekken. Dit is op te lossen door een stuggere onderste motorsteun te monteren. Omdat je het ook bij hard remmen hoort, zal dit het wel niet zijn.

  Bij PdeG heb ik al vaker mijn wagens uitgelijnd. Ook daar stond het stuur weleens niet recht na uitlijnen, maar deze gasten gaan door totdat je 100% tevreden bent. Alleen jammer dat het een stukkie rijden is..
   
  Chris van S. vindt dit leuk.
 12. Tijdens het vervangen van de veerpootlagers ga ik er hier op letten. Bedankt voor je info!
   
 13. Klopt! Mijn ST is een mk3. Dat wheelhop probleem heb ik al opgelost door een motorsteun van focus electric op te zetten.

  Voor een goede uitlijner wil ik best omrijden
   
 14. Beste Fordrijders, mijn probleem is opgelost, het was de motorsteun aan de versnellingsbakzijde, geluid is verdwenen. Uit voorzorg wilde ik ook de motortsteun aan de passagierszijde (hydrolager) vervangen maar deze is best prijzig, 251 euro bij de dealer. Bij internetwinkels is het helaas niet te verkrijgen. Omdat ik inmiddels alles aan mijn ophanging heb vervangen rijdt mijn focus weer als een nieuwe auto.

  Bedankt voor jullie info en wens iedereen een veilige jaarwisseling en een gezond 2020!!
   
  Kludrex vindt dit leuk.
 15. Vandaag heb ik mijn auto laten uitlijnen bij Premio-Peter de Groot te Oud-Beijerland. Ze hebben het voor elkaar gekregen, mijn stuur is perfect recht. Ik ben er zeer blij mee. Het is inderdaad endje rijden maar zeker de mooite waard. Bovendien goedkoper dan Al-band.
   
  Kludrex vindt dit leuk.
 16. zou die weer sponsor willen worden @petjekel @Mikyvangils
   
 17. Ik heb hem gisteren een mail gestuurd :)
  Maar bedankt voor het meedenken!
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina