1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Gaat je auto ook eens naar de dealer...

Discussie in 'Electronica' gestart door Lecturer in Recent Runes, 14 sep 2021.

 1. Vandaag is mijn garagehouder met mijn auto naar de dealer geweest om de trekhaak in te leren ivm de parkeersensoren. Allemaal prima gegaan, dus ik haal hem vanmiddag op en de parkeersensoren worden inderdaad netjes uitgeschakeld en de auto geeft aan dat er iets aan de trekhaak hangt als de fietsendrager er op zit. So far, so good.

  Maar wat schetst mijn verbazing: Ik ben FordPass in Sync kwijt, mobiele apps kan ik niet meer aanzetten en mijn verkeersbordherkenning op het dashboard is ook foetsie. Het lijkt me niet dat dit iets met die trekhaak van doen heeft, maar ik vraag me wel af hoe dit kan en hoe ik het terug krijg. Morgen belletje naar mijn garage of zelf via Forscan aan de slag?
   
 2. Fabrieksinstellingen even terugzetten? Al gedaan?
   
 3. Bedoel je master reset van Sync? Dat heb ik nog niet gedaan.
   
  Kees37 vindt dit leuk.
 4. En gedaan. Daarna nog een tijdje moeten wachten, contact aan/uit enz, maar toen kon ik in ieder geval FordPass weer aan Sync koppelen. Met een Live Traffic proefperiode van 2 jaar tot (jawel) 2029 toch handig.

  En via Forscan bleek dat de TSR in de IPC module uitgeschakeld was. Zaten ook her en der een paar DTCs, dus die direct ook maar verwijderd en nu heb ik ook dat weer terug. Blijkbaar doet een dealer alleen wat hem gevraagd wordt en checkt vervolgens niet of (op zijn minst) alles wat af fabriek aanwezig is het ook doet. Dat verkeersbord op het dashboard had ik bij aankoop namelijk ook al.
   
 5. Vreemd dat die storing erin kwam na het aanmelden van de trekhaak. Gelukkig heb je zelf alles weer terug werkend gekregen.
   
 6. Ik vond het ook raar, net zoals dat er DTC's in onder andere de IPC zaten. Lijkt mij dat je toch even checkt of alle oude functies het nog doen wanneer je een nieuwe activeert. Maar goed, het doet het gelukkig allemaal weer. :-)
   
 7. Had ik ook. Mijn verkeersborden deden het helemaal niet meer, alles bleef zwart. Daarna alles weer teruggezet via Forscan, en toen deed alles het weer.

  De auto zat ook nog vol DTC’s. Die hadden ze ook niet even opgeschoond.
   
 8. Vind ik toch wel erg slordig, om eerlijk te zijn. Maar goed, de meeste mensen zullen geen Forscan hebben en het dus niet zien.
   
 9. Precies, zo zal de denkwijze daar ook zijn.
   
 10. Beetje vreemde reactie.
  Fouten maken is nog steeds menselijk, en misschien is dat hier ook wel gebeurd.
  De mens die geen fouten maakt namelijk moet nog geboren worden.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 11. De reactie komt uit het feit dat na elke ronde bij de dealer de auto met een lading DTC’s terug komt.
  Fouten maken is inderdaad menselijk, daar maken we ons allemaal schuldig aan.
  Echter als het systematisch gebeurt, dan kan er geconcludeerd worden dat er standaard niets aan gedaan wordt. Dan is het geen fout meer, of er is een leercurve die zo vlak is als de horizon.
   
 12. Ik volg dit topic nu een tijdje want overweeg ook een trekhaak er aan te laten knopen maar wat zijn die geheime code's waar hier over wordt gesproken zoals TSR, IPC module en DTC?
   
 13. Dat zijn zaken in de computer van de auto. In het Forscan topic in het Handleidingen Mk4 forum staat er een heleboel over.
   
 14. Ook een gewaagde uitspraak.
   
 15. Als je geen fouten maakt wordt het tijd dat je daadwerkelijk eens gaat werken ;)
   
  Kees37, TWA en gerardTDCI vinden dit leuk.

 16. Hoe zou jij het omschrijven als ik vragen mag? Feit is dat de auto na alle drie de bezoekjes met DTC’s terug gekomen is.
   
 17. Ik denk dat de auto aan de computer gehangen wordt en de betreffende wijzigingen doorgevoerd. Als het dan werkt dan is het klaar en wordt er niet nog even naar DTCs gekeken. Op zich snap ik dat vanuit het oogpunt van tijd nog wel, maar ergens klopt het niet.
   
 18. krijg een beetje de indruk dat de dealer alleen bezocht wordt om het hoognodige uit te laten voeren en de rest doen we zelf wel.
  ik zou als dealer dan ook alleen hetgeen doen wat gevraagd wordt.
   
  M.Blaak vindt dit leuk.
 19. nee Kees, het is zoals Meeder het zegt,
  wie geen fouten maakt, maakt meestal niets :schater:
   
 20. Dat is dus een verkeerde aanname.
  Alles wordt daar uitgevoerd.
   

Deel Deze Pagina