1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Forscan/ucds

Discussie in 'Electronica' gestart door phmjacobs, 2 mei 2021 om 23:04.

 1. #1 phmjacobs, 2 mei 2021 om 23:04
  Laatst bewerkt: 3 mei 2021 om 17:45
  Hallo ford friends. Ik hier met Pat uit zuid limburg. Ik ben in het bezit van een focus mk3 2016 1.0 ecoboost 145pk automaat en sync3 3.4
  Ik wilde vragen of er iemand in limburg of brabant veel verstand van forscan mij wil helpen met het aan/uitzetten van bepaalde functies, nl:

  - automatische deurvergrendeling bij wegrijden =autolock
  - radio logos sync3 3.4


  Zou echt te gek zijn.
  Mvgr Pat
   
 2. Melding gebrek aan koelvloeistof dat kan niet. Ivm je daarvoor een extra sensor moet hebben. Dit is alleen bij terugroepactie voor de 1.6ecoboost geinstalleerd en direct ook de furmware geupdate.

  Momenteel kun je met forsxan nog niet firmwarw updaten.
  Daar moet je naar iemand met ucds die de rest ook kan doen.

  Autolock is ook zelf te doen. Bij veel wagens is daar een dansje nosig met openen en op slot doen en op contact zetten. Daar staat voor zover ik weet iets van op youtube.

  Climaocontrol aanzetten is te doen, radiologos werken vaak al uit zichzelf. Althans dat was bij mij zo. Hoefde daarvoor geen extra setting te wijzigen nadat ik hem van 2.3 naar 3.4 bracht. Daar tuasen waren er wel andere versie oo geinstalleerd. Soms werkt een reset van de radio ook al om het werkend te krijgen.
   
  phmjacobs vindt dit leuk.
 3. Bedankt truckerowerner ik heb de vraagstelling aangepast. Radio logos krijg ik ook niet na masterreset en auto lock lukt ook niet. Gr Pat
   
 4. Ik kan me vergissen maar volgens is er een heel topic over easter eggs waarin autock veelvuldig naar voren en was dat tot 2008 (MK2) wel mogelijk en daarna zelf doen niet meer mogelijk en sterk afhankelijk van welke uitvoering je had of het er stiekem wel in zat of juist niet.
   
  phmjacobs vindt dit leuk.
 5. In de meeste wagen zit dit nog, maar voor Europa niet geactiveerd...

  Heb hier al Autolock geactiveerd op mijn Mondeo en op de Fiesta van mijn ouders
   
  phmjacobs vindt dit leuk.
 6. Maar kun je die dan me FRscan of FordEtis activeren? Ik heb een Etis account mis alleen de kael en software nog maar weet wel dat er udates zijn voor mijn c-max.
  Is er toevallig iemand in de Regio Haaglanden die mij kan helpen hiermee?
   
 7. En een licentie bij Ford om Etis volledig te gebruiken?
   
 8. Geen idee hoe dat verder werkt, ik heb werkelijk nog nooit zelf een auto aan de laptop gehangen dus welke anier dan ook die updates erin maar ook om te kijken welke zaken er optioneel mogelijk zijn zoals bijv de cruise control, auto lock, automatisch ramen sluiten/openen (werkt nu niet) dat soort dingen. Als dat met FORscan of iets ander kan kan mag dat ook, dat maakt mij niet zoveel uit.Hoeft niet perse mijn ETIS te zijn, heb gewoon een account aangemaakt met een nepbedrijf om te zien wat er kon.
   
 9. Je kan wel met ETIS (indien dus account) voertuigen toevoegen aan je wagenpark, openstaande service-acties zien, zien welke basisuitrusting en extra uitrusting je wagen bezit, zien of er software updates zijn en de geschiedenis ervan, welke modules er in de wagen zitten (bedoel dan versienummer) en welke software versie iedere module bevat.

  Maar om updates te kunnen doen via ETIS, moet je een licentie afnemen bij Ford, dus betalen ervoor...

  Met Forscan of UCDS heb je zelf ook een adapter nodig om de wagen via USB dan, aan te sluiten op een PC (laptop,...), zolang het maar Windows is...

  Bij Forscan kan je kiezen om een gratis licentie af te nemen, is dan slechts paar maand geldig en dan moet je nieuwe afnemen of je kan ene kopen voor verschillende jaren of lifetime

  Bij UCDS ben je verplicht om de adapter bij hen te kopen en dan kan je de software ook downloaden op hun site, licentie zelf zit niet in de software, maar wel in de adapter...

  Forscan en UCDS streven beiden om hetzelfde te kunnen doen met de wagen, software updaten (firmware), features activeren,....
   
  phmjacobs vindt dit leuk.
 10. Ah zo dus. dank voor deze uitleg, ik dacht even simpel account aanmaken en lekker updaten maar helaas pindakaas dus. Is er iemand in de regio Haaglanden die mij via FOR scan of UCDS kan helpen dan? Eventueel tegen vergoeding?
   
 11. Radiologo's is me al gelukt met een bestandje te downloaden via cyanlabs en te installeren op de sync3. Toppie
   
 12. Autolock kan je eenvoudig aanzetten met FoCCCus (mk3.2 wil nog wel eens haperen met dit programma, is meer voor de mk3.1) of Forscan(dit werkt nagenoeg altijd :))
  Ik zit regio Dordrecht. Kan je eventueel wel een keer helpen. Autolock is niet zo spannend.
   
 13. Bedankt m.blaak als ik eens jullie richting op kom, laat ik je nog wat weten ok. Bedankt
   
 14. In jouw regio zitten vast ook leden van 't forum die je hier mee kunnen helpen. Mocht je er eerder aan toe zijn ;) Kijk anders eens in het topic Aangeboden Diensten.
   
  phmjacobs vindt dit leuk.
 15. Hey bedankt mannen, is geen haast bij, momenteel even andere prioriteiten.
   
  M.Blaak vindt dit leuk.
 16. Voor autolock is bij mij gelukt met elmconfig. Ik heb ook een kabel liggen om je auto via de laptop te verbinden.

  Verstuurd vanaf mijn KB2003 met Tapatalk
   
  phmjacobs vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina