1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ford schept duidelijkheid met 'video check' na onderhoud of APK

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Focusmania.com, 12 apr 2019.

 1. #2 trucker0werner, 12 apr 2019
  Laatst bewerkt: 12 apr 2019
  VHC (Vehicle Health Check) noemen ze zo'n rapport, het service 2.0. Vorige bedrijf ook gedaan alleen dan met ipad's en rolt er een digitale rapport eruit. Foto's kun je eventueel toe dienen ter verduideling. Echter tot hoe ver ga je erin. Band van 2.1mm profiel zet je als tekst er in. Maar een karkas breuk van band maak je weer een foto van. Soms een uur bezig met alles opschrijven en invullen. Buitenom dat systeem regelmatig vastliep, veel bugs zaten erin. Na uur invullen voor een apk, wou klant alleen de apk punten oplossen maar de andere punten die advies of aandacht vragen niet.

  film zegt meer als 1000foto's en 10000foto's zeggen meer als woorden. monteur geeft een vertrouwder gevoel over een reparatie advies dan een verkoper/receptionist.
  Dus ja voor sommige klanten zeer nuttig.

  ben dan ook benieuwd naar zulke filmpjes, niet elke monteur is een goeie verkoper/ knappe acteur. Vooral wordt er diverse dingen geroepen op werkvloer, buiten alle andere werk lawaai om.
  Ben benieuwd hoe hun het doen, waar ik de VHC maakte was ik niet happy mee. Haalde me van de werktempo af en koste meer tijd. Bugs geen probleem maar als je ergens iets van zegt en wordt niet geluisterd of ziet geen verbeteringen wekt dat meer frustratie op, op het werkvloer

  edit: voorbeeld gevonden

  Geef mij maar VHC dan, is denk voor de klant net zo duidelijk. op youtube staan ook al wazige filmpjes waar de klant echt totaal geen indruk uit kan halen of het goed is.

  Hieronder VHC zoals ik het deed
  echter je ziet direct dat je veel vinkjes neer moet zetten, of dat er soms iets niet op zit.
  de functie om alles groen te vinken wat nog open stond wouden ze niet doen.
  Kwestie van auto nakijken en dan netjes elk hokje afvinken.
  simpel auto nakijken en bij gebrek in het systeem het aangeven kon dus niet.
  na 15min controle en op papier schrijven, stond je dus 30min alle vinkjes op groen te zetten
   
 2. Hoewel het de transparantie bevordert en het leuk is om te zien, hoeft het van mij niet. De tijd die een monteur hiermee kwijt is maal het uurloon zal een flinke extra kostenpost betekenen. Die gaat de dealer natuurlijk niet zelf betalen.

  Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
   
 3. Het maken van de video kost gemiddeld 3 minuten. En gezien vrijwel alle werkzaamheden bij Ford vaste prijzen hebben zal dit in de praktijk voor de klant niet perse hogere kosten betekenen.

  In die 3 minuten schep je wel duidelijkheid naar de klant en hoef je dus niet meer de sevice adviseur op z'n blauwe ogen te geloven maar kun je het met je eigen ogen zien.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 4. En hoe denk je dat de vaste prijzen bepalen? Op de gemiddelde duur van een actie. Als die gemiddeld 3 minuten langer duurt, dan zal die actie dus ook duurder worden voor de klant uiteindelijk. Daarnaast vraag ik me af of je het in 3 minuten wel allemaal geregeld hebt. Hoe kom je bij 3 minuten?

  Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
   
 5. 3min dat is stukke sneller als VHC, daar was eerst buiten een foto maken van de auto. En dan bij elke punt groen vinkje in systeem zetten. Me record was 15min, ivm geen issues na een jaar en paar duizend km gereden te hebben.

  3min is simpel, je maakt 20filmpjes en al die tijd deel je door 20.

  Alleen blijf het gek vinden met dat een monteur uitleg moet geven. Diverse zijn daar niet echt bekwaam in
   
 6. wat een discussie zeg :nocheer:
  je hoort altijd van die verhalen dat je geen 1 garage kan vertrouwen en ze doen maar wat.
  komt Ford met een kort filmpje over je eigen auto en wat er is gedaan en geconstateerd, beginnen we weer te zeiken over wat het wel niet kost :loco:
   
  Kees37 vindt dit leuk.
 7. We blijven nederlanders he hahaha
  Die zeiken daar toch altijd over
   
 8. ik blijf er gewoon bij ;-)
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina