1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ford focus 2013 station parkeersenor defect

Discussie in 'Electronica' gestart door Kratos27, 10 sep 2019.

 1. Hallo,

  Sinds kort werken de parkeersenoren niet meer van mijn auto. Ik ben langs de dealer geweest en die geven aan dat de 2 linksachter senoren defect zijn en vervangen moeten worden. Totale kosten 490 euro.

  Ik vind dat zeer prijzig voor 2 senoren. Dus mijn vraag is kan het goedkoper? Welke senoren zijn het? Of heeft iemand een goedkoper oplossing?

  Mvg Kratos27
   
 2. Mja de vraag is eerder wat is er precies kapot. Kabels, module, sensor zelf etc etc..... Nu is het gissen, wat er precies vervangen moet worden. De TS moet eerst in kaart brengen wat er precies kapot is, als hij zelf handig is kan hij het zelf oplossen, anders wordt het toch een dealer/garage verhaal..
   
 3. De dealer gaf aan dat de 2 linksachter senoren defect zijn. En ze het konden maken voor 490. 2 nieuwe sensoren inc bekabeling en montage
   
 4. ik was even uitgegaan van hetgene de TS hierboven vermeld.

  maar aan de andere kant, is bijna 500 euro voor 2 sensoren vv wel erg prijzig dus het zou zomaar een module o.i.d. kunnen zijn ja.
   
 5. Makkelijkste is de 2 linker met 2 rechter vervangen, wijzigd het probleem dan weet je dat het de sensor zelf is.
  Sensor kun je horen, je hoort het tikken als je met je oor er tegen aan zit.
   
  Magure vindt dit leuk.
 6. Dat 1 kapot is dat kan, maar 2 is iets vreemder.... Vraag me af of het geen module is ofzo. Je kan de test uitvoeren welke @trucker0werner hierboven beschreven heeft. Of de stekkers los halen en opnieuw plaatsen, zelfde geld is het wat vuiligheid.
   
 7. gerardTDCI vindt dit leuk.
 8. Ik denk dat ze gespoten moeten worden? Dan zal dat de reden zijn waarom ze zo duur zijn.
   
 9. Zitten ze niet binnenin de bumper geklikt?
   
 10. Ja. Ik heb er nog 2 liggen, witte.
   
 11. Jawel, maar als ze meegespoten zijn omdat je bijvoorbeeld een styling pakket hebt zal de dealer ook het spuitwerk rekenen en dat loopt snel in de papieren
   
 12. Ben ik blij dat ik after market sensoren heb. Kostte me minder dan €10 bij Lidl....:)
   

Deel Deze Pagina