1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ford boekt forse winst, maar verwacht moeilijkheden

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door BasSport, 29 apr 2021.

 1. CHIPTEKORT NIJPEND

  FORD BOEKT FORSE WINST, MAAR VERWACHT MOEILIJKHEDEN

  [​IMG]

  Ford heeft een ijzersterk eerste kwartaal achter de rug. Dat is uiteraard een mooie opsteker maar er wacht door de chipcrisis een flink productietekort in de rest van het jaar.

  Het eerste kwartaal van 2021 is door Ford afgesloten met een winst van maar liefst 3,3 miljard dollar, omgerekend €2,7 miljard. Dat is de grootste kwartaalwinst voor Ford sinds 2011. Een mooie prestatie, zeker nu de auto-industrie opkrabbelt van de coronacrisis en er ondertussen door het chiptekort een nieuwe crisis bij is gekomen. Vorig jaar leed Ford in Q1 nog een verlies van omgerekend €1,65 miljard. In Europa boekte Ford ook winst het afgelopen kwartaal; 341 miljoen dollar, omgerekend €281 miljoen. Vorig jaar was het merk in het eerste kwartaal ook hier nog verlieslijdend.

  Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn voor Ford. De effecten van de chipcrisis zijn tot op heden nog redelijk beperkt gebleven, maar het tweede kwartaal is een flinke deuk in de productie niet meer te voorkomen. Ford verwacht dat het in Q2 maar liefst 50 procent minder auto's kan produceren dan aanvankelijk gepland. In de tweede helft van dit jaar rekent het bedrijf op een misgelopen productie van 10 procent door het chiptekort.

  Ford waarschuwt dan ook dat er na deze opsteker weer zwaardere tijden aan zitten te komen. In totaal rekent het voor 2021 op maar liefst 1,1 miljoen minder geproduceerde auto's dan gepland. Het drukt de winst naar verwachting met 2,5 miljard dollar. Pas in 2022 verwacht Ford dat het chiptekort de productie niet meer beïnvloedt. Desondanks rekent Ford voor dit jaar op tussen de 5,5 en 6,5 miljard dollar winst, het had echter flink meer kunnen zijn.

  https://www.autoweek.nl/autonieuws/...-maar-verwacht-moeilijkheden/#comments-734151
   
 2. Kan je zien wat die chips kunnen veroorzaken als er een tekort van is....
   
 3. Ik heb nog even wat paprika ingeslagen voordat dat ook op is (iemand moest hem maken, sorry).

  Maar OT, het is inderdaad een echt probleem aan het worden, ook op bijv PC/Telecom gebied waar het tekort al langer de prijzen omhoog duwt.
  Diverse landen schijnen nu bezig te zijn met eigen chipfabrieken opzetten maar voordat de tekorten daadwekelijk weggewerkt zijn ben je zo een jaar verder.
  Dit is geen echt goede ontikkeling en geeft aan hoe afhankelijk je bent en wat daarvan de gevolgen kunnen zijn.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 4. Onze Auto stond eerst op 11 mei toen op 20 mei nu op medio Mei maar ik heb een vermoeden dat medio Mei een zeeeeeeer ruim begrip is.
   
  Edgarcmax vindt dit leuk.
 5. medio maandi is tegenwoordig van 1 t/m 30/31 van die maand geloof ik als ik alle berichten zo hoor en lees en dan heb je nog geluk.
  Dit zal ook de occassion markt nog hard gaan raken.
   
 6. Is al terug verschoven hoor, nietwaar @richard b? ;)
   

Deel Deze Pagina