Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

1.6 EcoBoost 150pk Focus rs mk3 airbox

Discussie in 'Performance' gestart door donoli74, 15 dec 2016.

 1. Kwam deze tegen op internet,knappe open airbox en past op de alle focus modellen mk3.Dit is volledige airbox dus niet alleen bovenkant.
  [​IMG]

  Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
   
 2. idd, onderkant is zo goed als hetzelfde als de ST versie
   
 3. is dit gewoon een versie van een open air filter? ik hoorde laatste ook iets van een resonator om een mooi motor geluid te creëren? Weet iemand wat ik dan bedoel? Deze versie vind ik niet zo.. al is het bij de RS af fabriek. Lijkt me snel vuil te worden en warmte van de motor op te pakken... dat lijkt me wel wat..
   
 4. Klopt, ik zit naar deze te kijken nog...

  Hoor hier het geluid, filmpje gemaakt door Maurice:

   
 5. @FOCUSWAGON
  Resonator geeft een turbomotor niet meer. Op atmosferische motor zat aan de luchtfilter nog een plastic box. Hier werd deel van de aanzuig fluctuatue opgevangen. Zodat de motor beter functioneert.

  Warme lucht valt reuze mee. Elke turbomotor wordt lucht toch opgewarmd door de turbo zelf. Vandaar dat er een intercooler voorop zit. Lucht wordt dan gekoeld, temperatuur van de inlaat is dan nog steeds 45graden ongeveer.
   
  FOCUSWAGON vindt dit leuk.
 6. #6 FOCUSWAGON, 26 apr 2019
  Laatst bewerkt: 26 apr 2019
  de sound symphoser is weer wat anders dan het luchtfilter huis toch? waar kan je die krijgen of zien of het er überhaupt al op zit ...of zitten die alleen op ST 1600 ecoboosts?
   
 7. Zitten er al op. Onder de gasklep zit de box, hiervan loopt een slang naar je parvan.

  Enige wat sound symposer doet is de motorgeluid via die slang meer naar de parvan te brengen waardoor je hem in de auto beter hoort.

  In de bix zit een membraam waar aan de ene kant verbonden zit met de slang maar de parvan. Andere kant van membraam zit inlaatlucht.
  Doordat lucht gaat trillen, trilt membraam. Hierdoor kun je dankzij de slang extra motorgeluid horen
   

Deel Deze Pagina