1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus mk3.5 sync 2 autolock bestand downloaden??

Discussie in 'Electronica' gestart door Sminig, 13 sep 2020.

 1. Hey,

  ik probeer wat functies toe te voegen die ik van mijn vorige auto gewend ben.
  Waaronder autolock zodra je gaat rijden.

  mij heb een ons kastje met ms/hs schakelaar en forscan aangesloten. Ik ben er volledig nieuw mee maar inmiddels al veel gelezen.

  Ik kan nergens de autolock terugvinden en als ik in de bcm main configuratie wil komen zegt forscan dat ik een configuratie bestand moet downloaden. Maar deze is niet te vinden... iemand dit eerder meegemaakt?
   
 2. Je kan toch op de link klikken die je krijgt? Dan gaat hij het benodigde bestand direct downloaden.
  Ik zou mij echter eerst even goed inlezen voor je dingen gaat veranderen en sowieso als aller eerste een Backup maken van de huidige configuratie.
   
 3. Ah dat downloaden doet ie niet, ik zal kijken of ik effe een screenshot kan maken.

  dat inlezen heb ik gedaan zoals ik al zei, en uiteraard heb ik eerst de backups gemaakt maar bedankt voor de tip.

  enig idee of ik het op een andere manier kan downloaden?
   
 4. Nou nog eens geprobeerd, op een of andere manier wil downloaden niet echt. Ondanks dat ik redelijk WiFi heb. Als ik probeer handmatig het bestand te downloaden via de site dan krijg ik een of ander download.asp bestand wat nergens op slaat.
  Misschien doe ik toch iets fout?
   
 5. post die screenshot eens, dan kunnen we zien welk bestand er gevraagd wordt. Zo goed als alle 'calibration files' kun je downloaden vanaf de site waar @Focus-013 naar linkt.
   
 6. Ah ik krijg die screenshot niet in imageshack... dus vanavond effe ergens anders een account maken.
  Ik krijg de melding “loading sbl to primary module, error opening file: F1DT-14C097-AA.VBF please copy to c://users/blblablaba/calibrationfiles”
  En dan staat er in de log dat ie probeert te downloaden maar dat ie word onderbroken.
   
 7. Het is eigenlijk vrij simpel.

  Je moet het Secondary Bootloader bestand F1DT-14C097-AA.VBF downloaden en in de aangegeven map plaatsen. Dit bestand heeft Forscan nodig om toegang te krijgen tot (in dit geval) de BCM. Daarna zou het moeten werken. Mijn ervaring is dat niet elke internet browser goed werkt om deze bestanden vanaf de Ford server te downloaden. Wanneer het niet werkt zou je dus een andere browser kunnen proberen.
   
 8. Dan moet je deze van Forscan downloaden, staan enkele calibrationfiles al in.

  http://forscan.org/download/CalibrationFiles.zip
   
 9. Het is gelukt, via andere browser lukte het downloaden wel! Nu kon ik eindelijk in de bcm, wel aantal blocks gaf hij aan maar vervolgens kon ik wel alles configureren.
  Thanks allemaal!
   

Deel Deze Pagina