1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus 3 Fase 1 Vervangen achterklep logo hatchback

Discussie in 'Handleidingen Focus III' gestart door kevinnns, 3 sep 2018.

 1. Hierbij mijn ervaring + how-to voor het vervangen van het logo op de achterklep. De how-to is gemaakt met een hatchback, ik heb geen idee of het logo bij de station variant anders bevestigd zit.

  Helaas zat het logo bij mij te vast om met een visdraadje oid te verwijderen en met iets harders gaan zitten poeren geeft bijna garantie op schade, tenzij je goed af plakt en wat spullen ervoor hebt. Daar ben ik niet zo'n held in, dus ik heb een andere methode gehanteerd.

  Kort gezegd heb ik het plastic deel waar het logo op zit van de achterklep verwijderd om zo het logo van "binnenuit" eraf te duwen. het demonteren is een werkje wat je erg voorzichtig moet doen, anders heb je met 1 verkeerde beweging een paar goede krassen in je lak zitten.

  Ik heb de volgende stappen doorlopen:

  Stap 1
  kofferbak paneel verwijderen. Verwijder de handgrepen, daarachter zitten aan elke kant 2 kruiskop schroeven.
  Hierna kun je het plastic paneel helemaal los trekken.

  [​IMG]

  Stap 2
  Hierna dien je 6 moertjes van het plastic buitendeel te verwijderen (10mm dop nodig). Bij de 2 buitenste moeren zit ook nog een plastic clipje wat je dient in te drukken alvorens je buitendeel kan verwijderen (zie volgende foto voor locatie).

  [​IMG]

  Stap 3
  Van buitenaf haal je langzaam en voorzichtig het buitendeel eraf, let op dat je de clipje van binnenuit wel al ingedrukt hebt zoals aangegeven bij de vorige stap (groene pijltjes). Daarnaast zit het deel vast met zo'n plastic ding (blauwe pijl), dus het kan zijn dat je wat kracht moet zetten. Die plug dien je ook uit het buitendeel te halen, dat maakt ruimte zodat je me een schroevendraaier het logo los kan duwen van binnenuit. Voordat je dat echter kunt doen moet je wel de kabel van het handvat los maken. Natuurlijk is het dan ook handig om de achterklep even goed schoon te maken ;)

  [​IMG]

  Stap 4
  Schroevendraaier door het gat en het logo eraf duwen, het ding zat goed vast ;)
  Ook daar natuurlijk weer alles netjes plak & vetvrij schoon maken

  [​IMG]

  Stap 5
  Nieuwe logo er weer goed op drukken en alles weer monteren. Doe de 6 moeren niet superhelden vast, anders trek je het plastic van het buitendeel kapot. Voordat je het deel terug zet kan het nog nodig zijn om aan de 2 uiterste puntjes nieuw dubbelzijdig tape te gebruiken. Als je afvraagt wat ik bedoel, kijk even bij stap 3, daar zie je links en rechts boven waar het buitendeel zat nog wat plakresten.

  Tevens heb ik eerst nog met water gecheckt of alles netjes op de plek terug zat en dat het binnen niet nat werd alvorens het binnendeel van de achterklep weer te monteren.

  [​IMG]

  Ongetwijfeld dat het vast makkelijker kan, maar ik had niet de juiste spullen en het lef om het op een andere manier voor elkaar te krijgen. Ik was al met al na ongeveer 45 minuten klaar, dat was inclusief uitzoeken hoe waar wat vast zat.

  Succes! :)
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 2. :thumbs: ook handig om te weten voor het geval je de achterklepschakelaar moet vervangen.
   

Deel Deze Pagina