1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus 3 fase 1 Focus 3.1 erbij! Smoked LED achterlichten!

Discussie in 'Mijn Focus' gestart door bws723, 22 mei 2018.

 1. Bezig op smartphone ?
   
 2. Ik stond in de file en die melding blijft enkele seconden op het scherm staan.

  Heb je wel zo een sensor? Wellicht kun je, mits je die sensor hebt, het met Focccus aanzetten.
   
 3. Nee, die lag in bakje ernaast.
   
 4. Ging iets te snel rijden dan de slagboom al omhoog was :D :D
   
  bws723 vindt dit leuk.
 5. De kans op melden/ingreep is ook aanwezig als je een auto links of rechts inhaald die voorgesorteerd staat om af te buigen als dan het snelheidsverschil groot genoeg is gaan de alarmbellen ook af. Soms met ingreep terwijl je zelf er voorbij stuurt
   
 6. Huh, dat is zou heel eng zijn, de auto gaat dan vol in de remmen terwijl je langs een andere auto rijdt?? Dat zou niet mogen, heb je dat meegemaakt?
   
 7. Ik heb dat 1 keer meegemaakt, alleen ging mijn Focus niet vol in de ankers. Ik zat vrij dicht achter een bus die naar rechts ging voor de bushalte. Ik wilde gas geven, maar mijn Focus had een ander idee en remde iets af.

  Volgens mij is het bij de fase 2 modellen trouwens zo dat Active City Stop werkt tot 50km/u. Bij fase 1 is dat volgens mij tot 30km/u.
   
 8. De focus gaat ook niet vol in de ankers en geeft eerst een alarm als je dan zelf ingrijpt is er niets aan de hand, maar inderdaad het gebeurt wel eens vooral als het snelheidsverschil ineens hoog wordt en het voertuig voor je nog net binnen hef bereik van de sensor zit. Ach je went eraan en gaat er dan beter op letten om het te voorkomen
  Hetzelfde bij de adaptive cc gaat ook zelf afremmen als de afstand met je voorganger te klein wordt dus ook als een auto vlak voor je invoegd en dan net even te lang binnen de afstand blijft.
   
 9. Dan is de werking bij jou anders, bij mij is niks of vol in de ankers, alleen bij obstakels recht voor je. Geen waarschuwing vooraf, meteen de ingreep.
   
 10. Bij mij is het net zo, alles of niets. Wellicht komt het doordat ik geen adaptive CC heb.
   
 11. Omdat de sensor op spiegelhoogte zit vraag ik mij af of het ook reageert op lage obstakels zoals bijv een plotseling overstekend kind of een kind in een skelter (laag aan de grond)?
   
 12. Zet een lage doos neer op de grond en rijdt erop af en je weet het. Er zijn natuurlijk grenzen aan wat het systeem kan, het is geen wondermiddel.
   
 13. Heb nog geen vrijwilliger gevonden die zijn kind af wil staat om te testen maar ik verwacht dat het systeem vlak voor de bumper niet veel meer doet maar een paar meter voor de auto wel ook dergelijke system moeten rekening houden met de remweg die nodig is ook bij 10 km/h. Al is dat maar weinig
   
 14. Eventueel wil ik je wel behulpzaam zijn en rijden zodat jij voor de auto kan lopen of met een skelter oversteken om het te testen! :schater:
   
  bws723 vindt dit leuk.
 15. Geloof me @Eric99 , dat wil je niet op je geweten hebben wanneer het systeem toch net niet op tijd is met ingrijpen. En ja ik snap dat het als grap bedoeld is
   
 16. #76 Eric99, 14 jun 2018
  Laatst bewerkt: 14 jun 2018
  Ik heb jaren geleden een fietser via de motorkap en mijn voorraam over de auto gehad dus dat weet ik ook wel. Moeten ouders, zoals ik, dan Paul Vingerhoets op zijn vingers tikken om zijn grap? Ik moest er wel om lachen dus nee dat doe ik niet, jij ook niet begrijp ik.
   
 17. Het is mooi dat dergelijke systemen er zijn en ook nog eens langzaamaan verplicht worden, maar laten we er vanuit gaan ze nooit echt nodig te hebben. Mijn reactie was ook meer als grapje bedoeld . Maar we moeten er wel rekening mee houden dat alles wat vlak voor de bumper komt wel eens niet "gezien " kunnen worden door de sensor voor de spiegel als zal de ruimte minimaal zijn gezien de lijn van de sensor over de moterkap naar beneden
   
 18. focusonben en bws723 vinden dit leuk.
 19. Vandaag weer even bezig geweest om ledjes in te bouwen. In totaal 6 ledjes ingebouwd;

  Stadslichten
  Grondverlichtingding in zijspiegels
  Kofferbak

  Zeer fel en veel licht. Zie resultaat;

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Magure vindt dit leuk.
 20. Wat een bak licht hé! :shock: welke lampjes heb je daar voor gebruikt? :D
   

Deel Deze Pagina