1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Niet bekend focus 2.0 rally edition

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door eduard, 15 apr 2018.

 1. Beste allen.

  Ik heb een focus rally edition 2.0 uit 2007 zien staan. Deze auto zou ruim 350K op de teller hebben. Dat lijkt me best wel veel eigenlijk. Is zo'n motor dan aan zijn einde? of zou het nog een ton kunnen draaien? Ik ben niet bekend met deze motoren en types.

  PS: heeft zo'n motor een ketting? of een riem?
   
 2. Bedankt voor de info. Sja een jonger exemplaar... Dat is het hem nou juist. die auto is goedkoop vanwege de vele kilometers. Een jongere betaal ik behoorlijk meer voor en dat heb ik niet. Dus vandaar de vraag over de kilometers. mja, hij heeft een ketting., En als het motortje net zo mooi draait en niet raar klinkt, waarom niet dan idd.
   
  jeroenbreuer vindt dit leuk.
 3. Heb je een linkje van de advertentie ? Je kan op foto’s al veel zien, eventueel wat onderhoudshistorie. Als iemand met zorg een advertentie plaats dan kan het al wat zorg weg nemen.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   
 4. hij staat bij een vak garage / bovag. mja zegt niks natuurlijk. ik zal dat ter plaatsen moeten bekijken. geen onderhoud historie is geen koop zegmaar. in de advertentie wordt er niet over gesproken. Maar ja, door de vele kilometers mag je er ook wel vanuit gaan dat de nodige onderdelen wel zijn vervangen door de tijd heen. haha. maar ik wil wel op save spelen wat dat betreft.
   
 5. jeroenbreuer vindt dit leuk.
 6. De tips&tricks in mijn tweede post zijn een goede leidraad. Gewoon kritisch zijn want de auto lijkt wel een zwaar leven gehad te hebben. Voor het aankoop bedrag heb je oudere Mondeo/Focus 1.8i’s met minder ervaring mogelijk netter rondom zijn.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   
 7. Ja.. Weet je, het probleem is een beetje de focus die ik nu heb. Veel geld voor een auto heb ik helaas niet. Mijn huidige focus is van 2002 235K op de teller. Verder loopt het als zonnetje hoor daar niet van. Maar de distributieriem komt er aan. Die kan ik laten vervangen voor €400,- incl. waterpomp. Daarnaast merk ik aan de auto zelf dat hij straks zijn 17de levensjaar in gaat. vooral de brandstof leidingen beginnen aardig te roesten. Ook remleidingen zijn een aandachtspunt. kortom. Verder zit er geen roest aan heel die auto. Hij heeft een wok melding gehad in 2012 en toen is de auto ook volledig gerepareerd en over gespoten. Dus de lak is 6 jaar jong :) maar de rest is gewoon ruim 16 jaar. Dus sja.. wat ga ik doen? auto afstoten en die 400 bij een andere leggen? of de DB vervangen en er volgend jaar meer geld in steken?
   
 8. Hmmm . Voor 400 euro heb je nooit een nieuwe auto. Heb je een PB gestuurd.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   
 9. Die 350k kilometers zal wel. Motortje is niet het enige wat die kilometers heeft gedraaid. En zolang ie geen olie zuipt ben ik daar ook niet bang voor. De rest vd auto is wat je in de gaten moet houden. Draagarmen, schokbrekers, remmen, koppeling etc. Zeker bij een wagon (helemaal met trekhaak) zijn de achterste schokbrekers wel op bij 200.000-250.000km.

  Heel eerlijk vind ik bijna €1700,- voor een auto met die km stand nog best veel. Daarbij op de foto’s te zien is de achterbumper iig gaar.

  Die distributieriem is in het particuliere circuit misschien nog wel voor minder te doen. En als de auto door de keuring komt met deze leidingen, dan ben je een jaar verder.

  En anders gewoon doorrijden met deze d-riem en dan gokken dat het een jaar goed gaat.
   
  jeroenbreuer vindt dit leuk.
 10. ik heb net gekeken bij een modeo. En wederom, tik tik blop blop en zooitje rook uit zijn achterste.. Is ook niks dus. Beste is gewoon mijn DB riem vervangen. Motorisch is mijn 1.6 nog helemaal goed. loopt als zonnetje, geen tik of blop geluiden en geen rook. Alleen als hij 3 dagen stil heeft gestaan start hij wat moeilijk. Wellicht weet iemand wat dat is? en kan ik dat oplossen. Maar voor de rest lap ik deze wat op. In 2012 heeft hij zelfs nog een volledig nieuwe lak laag gekregen en zit er nergens roest. de leidingen kan ik volgend jaar eventueel vervangen.
   
  jeroenbreuer vindt dit leuk.
 11. Oef! Toch niet bij 1 van de wagens die ik doorstuurden .
  Het goedkoopste is uiteraard om je huidige auto onderhoud aan te plegen en lekker doortuffen. Heb je ieder geval nog kans om wat centen te sparen mocht je echt aan een andere auto toe zijn.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   
  eduard vindt dit leuk.
 12. Dat slechte starten kan duiden of op een slechte accu of een slechte brandstofpomp.
  Accu kun je meten, brandstofpomp is misschien uit te lezen en anders wachten totdat deze geest geeft.

  Gezien je budget, zou ik idd je huidige auto het nodige onderhoud geven en zorgen voor een iets hoger budget voor een andere auto.
  Iig een auto met minder kms dan die Focus Rally Edition.
   
 13. Ik zou niet snel een auto kopen met een hogere kmstand dan de auto die ik al heb. Zeker als je over dergelijke kmstanden praat.
   
 14. Ik zou tegen geen enkele prijs een auto kopen met deze kilometerstand. Ik zou lekker verder zoeken naar een exemplaar met minder kilometers en waarvan de history van bekend is. Deze zijn er vast wel rond jouw budget. Misschien moet je er wel wat kilometers voor rmaken maar alles beter dan deze "rally edition"
   
 15. Nou... Het is me toch gelukt! :lol: Een mondeo 1.8 van 2001. En let op.... jawel... met 175.000KM op de teller! En ook nog eens volledige onderhoud history er bij! Werkelijk elke afrekening zit er bij. Die lage kilometerstand komt omdat er in 2016 een andere motor in gezet is. De hele zaak is vervangen. van koppeling tot wiellager. Het enige wat ik er nu zelf aan moet doen is even 2 draagarmpjes vervangen. Die hele auto (met 1 niet al te grote ondiepe kras) koste me €500,- :clap: Voor de rest is de auto tiptop. Focus staat nu te koop :)
   
  bws723 en jeroenbreuer vinden dit leuk.
 16. Gefeliciteerd !

  Foootoooo ??


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   

Deel Deze Pagina