1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[Focus 1 fase 2] Trillen en slijtage

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door Kentekenplaat, 7 okt 2018.

 1. Ik heb een probleem met mijn Focus 1.6 Wagon met rondom Goodyear Vector4Seasons gen2. Hij trilt in het stuur. Voor de vakantie heb ik hem laten balanceren en daar knapte het wel van op.

  In de vakantie heb ik uiteraard op gare Franse bergweggetjes gereden en sindsdien trilt hij weer. Vooral tussen de 80 en 110 is het erg. Nu viel mij vandaag op dat mijn voorbanden aan de binnenkant veel verder afgesleten zijn dan de rest van de band. Dat is jammer want ze zijn nog geen jaar oud. Ben ik er met een rondje uitlijnen en twee nieuwe voorbanden of kunnen er nog meer oorzaken zijn?

  Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk
   
 2. of je er dan vanaf bent kunnen we op voorhand niet beloven natuurlijk.
  maar gezien het slijtagepatroon zou uitlijnen geen overbodige luxe zijn.
   
 3. Slecgte uitlijning kan ook een reden voor trillen zijn. Gebeurt niet vaak, maar ik heb het bij mijn Focus 1 ook al eens gemerkt.
  Verder kan trillen bij veel dingen vandaan komen. Remmen, ophanging, balanceren, velgen, banden. Als je een winterset hebt kun je die eens monteren om te kijken of dat helpt.
   
 4. Trillen kan niet worden opgelost door de auto te laten uitlijnen.

  Onderstel controleren op slijtage delen en speling. Eventuele defecten verhelpen. Dan uitlijnen. En banden en velgen op rondheid en onbalans controleren


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 5. Hij gaat binnenkort even naar de garage idd. Ik had als adviespunt voor de keuring dat er speling zat in een stuurkogel en die laat ik ook gelijk vervangen en dan weer uitlijnen.
   
 6. Het was dus geen stuurkogel, maar een fuseekogel. Ze hebben de draagarm rechtsvoor nu vervangen. Helaas zijn het achterwiellager, de remschoenen , de handremkabel rechtsachter en de wielremcilinder rechtsachter ook allemaal slecht dus dat mag ook nog.
  Wordt weer een dure, zeg maar. :nocheer:
   

Deel Deze Pagina