1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus 1 fase 2 Focus 1.6 start slecht

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door Kentekenplaat, 11 jul 2018.

 1. Mijn Focus 1.6 uit 2002 start slecht. Het is net of hij te veel brandstof krijgt, je ruikt het namelijk ook. Na het aanslaan loopt hij dan heel even te langzaam (voor een koude motor), daarna gaat het goed. Hij loopt verder normaal, hij trekt ook prima en hij verbruikt ook niet extreem veel.


  Is hij heel even uit geweest of daalt de buitentemperatuur onder het vriespunt, dan start hij in een keer.

  Ik heb de carterventilatie al vervangen en hij heeft ook al een grote beurt gehad. Ik tank premium benzine en het olieverbruik is ong. 1 op 6500km. De auto heeft ruim 191000 km gereden.

  Heeft iemand hier een idee?
   
 2. als ik het zo lees heb je alleen last van met starten en stationaair draaien.
  heb je stationaair gasklep regelaar al schoon gemaakt. dan direct ook gasklep zelf ff schoonmaken. door vervuiling kan dit dan wel eens helpen. als toerental daarna 1500rpm stationaair is geen probleem deze past zichzelf aan en zal na 100km beter zijn.
   
 3. Stationair heb ik alleen last als hij net is aangeslagen en koud is. Hij gaat niet uit zichzelf met verhoogd toerental draaien, pas als ik het gaspedaal aantik doet hij dat wel.
   
 4. dan zou ik beginnen met stationaair regelklep ff te reinigen


  dan zal toerental wel hoger liggen stationaair maar ter zijde tijd zal deze beter en beter terug komen, naar juiste niveau
   

Deel Deze Pagina