1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

ervaring Tolbadge icm voorruitverwarming

Discussie in 'Electronica' gestart door R@ymond, 28 jun 2018.

 1. Tolvignet moet aan binnenkant, staat op het vignet.
   


 2. Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
   
 3. Je plaats hem aan de binnenkant van de ruit, ik doe hem altijd links boven.
  Je moet hem vastplakken op de ruit en dat mag niet tijdelijk zijn (lees met plakband) En je moet de kassabon bij je hebben. Daar kunnen ze naar vragen wanneer je aangehouden word
   
 4. Sinds dit jaar kun je voor Oostenrijk ook een digitaal vignet kopen via internet www.asfinag.at. Voordeel geen geplak meer op je voorruit en je kunt zelfs je route invullen die je gaat rijden.
   
  Pixeltje vindt dit leuk.
 5. Ben op dit moment met tolbadge op voorruit naast de spiegel in Zuid Frankrijk. Werkt goed, wel met bijna stilstaan voor slagboom! Het is een uitkomst voor mensen die rijden met caravan! Een aanrader dus!


  Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
   
 6. Ok, nou de spullen zijn in ieder geval binnen :).
  Ben benieuwd over 4 weken.
  Het schijnt dat je bij de 30km poortjes niet hoger dan 2mtr mag zijn?
  Met dakkoffer gaan we daar toch wel dicht in de buurt zitten, hoeveel voordeel heb je dan nog met badge?
   
 7. Voor de caravan heb je volgen mij geen extra vignet nodig in Oostenrijk klopt dat?

  Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
   
 8. Volgens de ANWB website:
  • Vaak laten de voor Liber-t gereserveerde tolpoortjes alleen voertuigen (met aanhangwagen of caravan) door die niet hoger zijn dan twee meter. De nieuwste Liber-t-poortjes herkennen wel hogere voertuigen en aanhangers.
  Ik heb in het verleden ook wel met dakkoffer door die poortjes gereden, nooit een probleem gehad. Ik wist niet eens van de beperking :lol:.

  Maar ik zou niet met 30 km/u op zo'n poortje afrijden, dikke kans dat je Active City Stop systeem dan ingrijpt :mrgreen:. Meestal is het stapvoets rijden, soms reageert de slagboom nog langzamer en moet je even stoppen.

  Fijne vakantie!
   
 9. Ik gebruik nu al 6 jaar een badge en neem over het algemeen de vrachtwagen poortjes aan de rechterzijde van de weg. De laatste jaren komt het ook voor dat je ook poortjes heb aan de linker kant van de weg waar je met de caravan langs kan, gewoon even opletten. En oja denk inderdaad aan je Active City Stop, rijdt behoedzaam langs de slagboom
   
 10. Hahahahahaha Vooral dat Active City Stop, zo herkenbaar!!!
   
 11. Werkt perfect! Net terug van 3 weken Frankrijk. Heen voor de zekerheid tolpoort genomen met T en eventueel ticket. Dan moet je tot aan de slagboom door rijden en bijna stilstaan. Terug alleen de T genomen, die doorgang is langer en gaat supersnel open. Ideaal met onze auto met caravan!


  Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
   
 12. Wij wilden ook een tolbadge aanschaffen voor Frankrijk, alleen komt nu in het nieuws dat auto's met dakkoffer (wat wij ook hebben) onterecht in een hogere klasse aangeslagen worden. Zie dan maar eens met betaling via de badge, achteraf het teveel betaalde terug te krijgen. Bewijslast ligt bij de bestuurder, dus bonnetjes en bewijs dat je daadwerkelijk met een auto door de tolpoort bent gereden.
  Advies van de ANWB om bij het rijden met een dakkoffer, fietsen bovenop etc, het gebruik van de tolbadge te heroverwegen.
   
 13. Ik las het ook inderdaad, maar vooral bij wat hogere (suv) modellen.
  Met de focus ga ik het wel zien, en anders achteraf maar proberen het terug te krijgen.
   
 14. Als je ziet dat je een te hoog tarief / te hoge klasse betaalt even op de assistentie knop drukken, dan wordt het op afstand meteen gecorrigeerd.
   
 15. Klopt alleen met de tolbadge zie je dat pas achteraf op je rekening :)
   
 16. Da's waar, ik kan me niet meer herinneren of er een schermpje staat waarop je het bedrag kunt zien, ben al paar jaar niet meer met auto in Frankrijk geweest.
   
 17. We zijn weer terug en de badge is prima bevallen. Ook al was het niet echt druk bij de tolpoorten, het is toch wel lekker dat je gewoon door kan rijden.
  Ook de 2mtr hoogte was geen probleem. Met dakkoffer kwamen we op 1.97mtr.
   

Deel Deze Pagina