Focusclublid worden?

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Enquête: welke producten gebruiken jullie?

Discussie in 'Wassen & Poetsen' gestart door UserResearcher, 5 jan 2023.

 1. Hoi!

  Ik ben een Ux-designer die momenteel onderzoek doet naar autowasproducten en waar men deze producten koopt.

  Als jij wel eens autowasproducten gekocht hebt in een fysieke winkel of webwinkel, dan ben ik op zoek naar jou. Help je mee, om de winkelervaring te verbeteren, klik dan op deze link: https://forms.office.com/e/peyAP4LdsP

  Let op, er is toestemming vanuit de moderators om deze enquête te plaatsen, er wordt geen winkel of product benoemd noch wordt er nadien informatie verstrekt over producten of webwinkel. Als je je naam en emailadres achterlaat, dan kunnen we contact met je opnemen in de vorm van een kort interview, ook hierbij zal niet gerefereerd worden aan winkelnamen of autowasproducten. We willen immers de behoefte en frustraties achterhalen van gebruikers. :)

  Groet Kim
   
 2. Coating08.jpg

  Nou Kim, ik ga geen enquête invullen, maar hierbij mijn antwoord:
  Gamma! en online, dus ik winkel net waar ik zin in heb :thumbup::mrgreen:
   
 3. De Action daar hebben ze goede autoshampoo en de Duitse Norma voor de andere producten, glas-, velgen- en bandenreiniger.
  Het moet niet duur zijn maar voor mij goed werken.
   
 4. Wat is niet te duur??

  Als ik even kijk naar mijn producten die ik verkoop ligt dat in de middenrange. qua prijs.
  voor de 1 is dat te duur, voor een ander is het een prima prijs en voor een ander is het weer een hele schappelijke prijs gezien value for money.

  Het ligt er ook maar net aan wat voor eisen je stelt
   
 5. Dat bedoel ik: Het moet niet duur zijn maar voor mij goed werken en als het goedkoopste product doet wat er op de verpakking staat is dat voor mij goed genoeg, zo niet kijk ik voor wat anders.
  Waarom een duurdere merk kopen als een/de goedkopere hetzelfde resultaat geeft?
   
 6. Ingevuld.
   
 7. Dank voor je antwoord, als ik dan zo vrij mag zijn, zoek je dan informatie op over de producten? Of haak je af en zoek je gewoon wat je nodig hebt, dus bijvoorbeeld autoshampoo?
   
 8. is dat zo?
  hoe kan je een duurder merk beoordelen (of in dit geval, veroordelen) als je zelf alleen maar het goedkoopste product gebruikt?
  het heeft ook alles te maken met het feit dat de basis goed moet zijn en hoe je het daarna bijhoudt.

  spraywax van de Action of zelfs de W5 van de Lidl zijn hele goede producten voor de amateur/beginner.
  er is zo ontzettend veel aanbod dat je als beginner vaak niet eens weet waar je moet beginnen.

  wat je kiest is heel persoonlijk, wat ik altijd mooi vind om te zien is dat als iemand zo bezig is met zijn auto, het niet uitmaakt welke bescherming er op komt.
  de aandacht voor je auto is het belangrijkst.
   
  YST en TWA vinden dit leuk.
 9. Ook ingevuld.
   
 10. Ingevuld!
   
 11. Vaak zijn de goedkopere varianten wat agressiever. Ja, ze werken prima, maar zijn vaak zo sterk dat deze een aangebrachte wax laag of coating vrijwel direct slopen. Meestal zijn dit soort middeltjes ook gemaakt om meer te moeten gebruiken (lees: meer op smeren/sprayen) zodat je snel weer meer moet kopen. De wat duurdere merken zijn vaak zo geconcentreerd, dat je maar heel weinig nodig hebt en dus langer doet met een fles. Onderaan de streep zal je dan merken dat die dure A-merken helemaal niet zo duur zijn ;)

  Ook ik ben zo begonnen hoor(Action of Halfords middeltjes) , maar inmiddels toch op A-merken over gestapt. Ik merk gewoon dat de A-merken veel meer R&D in een product hebben gestopt en na gebruik je wax of coating niet aangetast is, maar je auto wel schoon is. Bilt-Hamber is bv zo'n A-merk wat echt geen drol kost maar super kwaliteit geeft. Helaas niet in de bouwmarkt te koop, maar via vele webshops makkelijk aan huis bezorgd.

  Greetz Emiel
   
  YST en gerardTDCI vinden dit leuk.
 12. Voor mij net zo hoor. Jaren geleden begonnen met Action/Halfords spul. Werkt, maar de samenstelling van die producten is zo zo. Gaandeweg veel detailkanalen op YT gaan volgen, om vervolgens zelf te ontdekken wat voor mij de beste producten zijn. Geen goedkope hobby (detailproducten zijn ook weer niet heel goedkoop), maar elke hobby mag wat uit de hand lopen :lol:
   
  TWA vindt dit leuk.
 13. ik ben begonnen met :meguiars: omdat dat aangeraden werd door een kennis.
  prima spul om mee te beginnen, wel wat "overpriced" maar wel hufterproof :D
   
  Pibo_Focus_CC vindt dit leuk.
 14. Idd veel te duur als je weet wat er nog meer verkrijgbaar is, maar wel makkelijk te krijgen in zo'n beetje elke bouwmarkt. En dat maakt het makkelijk voor consumenten om te kopen.

  Greetz Emiel
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 15. #15 Pibo_Focus_CC, 6 jan 2023
  Laatst bewerkt: 9 jan 2023
  Inmiddels veel ervaring met meerdere (auto) clubs, waarin je zou verwachten, dat er veel "poetsfanaten" rond lopen. Zeker als het gaat om de (jouw) pareltje(s) in autoland. In de praktijk valt dat zeeeeer tegen en dan zijn er toch wel bitter weinig, waar veel claimen besmet te zijn met het "poetsvirus". En dan uiteindelijk toch een aantal voor de goedkoopste producten gaan.

  Blijft een rare wereld, dat autopoetswereldje met vaak hoog van de toren blazen en er toch bitter weinig mee doen gezien de kwaliteit van cosmetisch onderhoud wat ik tegen kom.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 16. Nee, ik ben er 1 die rustig een aantal avonden gaat lezen naar ervaringen, en dan pas iets koopt, dus heel specifiek zoekende
   
 17. Helder, ken je meer mensen in je omgeving die dit op deze manier doen? En ervaringen wellicht delen online?
   

Deel Deze Pagina