Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

EATC (Climate Control) werkt niet goed meer

Discussie in 'Interieur' gestart door Serge, 30 sep 2008.

 1. Wat heb jij precies voor problemen Rob?

  Bij mij doet ie 1x in de paar maanden vaag, zo ook vanmorgen weer.

  Als ik hem dan paar graden warmer druk, verandert de temperatuur in het display niet.

  Stel hij staat op 17 graden en ik druk 3x op warmer, dan zou ie naar 20 moeten gaan, maar hij blijft op 17 staan. Wacht ik 10 seconden daarna, en druk ik nog 1x op warmer dan schiet hij naar 21. Hij heeft dus die 3x drukken daarvoor wel onthouden.

  Druk ik op OFF, dan gaat de verlichting van het display uit, maar blijft de tekst in het display nog enkele seconden nabranden alvorens ook te doven.

  Verder werkt het gewoon goed allemaal, en dit probleem doet zich zoals gezegd maar 1x in de paar (2 a 3) maanden voor, dus ik neem ook niet de moeite er iets aan te doen.
   
 2. Mike,

  Mijn probleem zit het meer in de temperatuur.

  Gebruik ik de airco niet en zet de temp laag, dan komt er soms nog een hele bak warmte lucht uit en dat dan wel voor een uur lang.
  Andersom precies hetzelfde; dus koude vragen en hete lucht krijgen.
  Zet ik de ingestelde temp op laag of hoog dan is deze tijd veel korter.

  Ook het uitlezen van de foutcodes krijg ik niet voor elkaar.

  Met airco werkt het meestal wel prima.:thumbs:
   
 3. code 2516

  Hoi allemaal

  ik heb het zelfde probleem

  hij geeft code 2516 aan

  ik heb hem nu gereset en kijk het even aan

  wie weet wat de code betekend

  alvast bedankt
  medion
   
 4. Hoe vervang je alleen de sensor?

  Ha Dutchguy,

  Ik heb ook de 2308 foutcode. De helft van de ritten eindigen in koude na 15 minuten warmte. Als ik de EATC even uit en weer aan zet heb ik gelukkig weer warme lucht.

  Resetten helpt niet. Schoonblazen en stof verwijderen ook niet. Via Ford dealer nieuwe sensor besteld maar die krijgen ze niet geplaatst. Ik krijg te horen dat alleen de sensor vervangen niet mogelijk lijkt te zijn. Ik zou dan de hele EATC unit moeten vervangen.

  Jij schrijft "Er zitten 2 losse temp sensoren in de luchtbox; ik denk dan dat het om 1 van deze 2 gaat". Hoe vervangt de dealer die sensor? Weet jij het?
   
 5. Hallo,

  Ook ik heb problemen met de temperatuur regeling van de EATC (na veel zoeken op internet lijkt dat in ieder geval het meest voor de hand liggend). Bij uitlezen krijg ik de code 2308. De airco werkt verder goed (toevoer leiding is ijskoud). De rechter uitstroomopeningen geven nog enigszins koude lucht; de linker niet behalve als ik twee rechter afsluit. In een oplossingen word aangegeven dat het wellicht aan de sensoren in de luchtbox kan zitten. Deze zijn toegankelijk bij het gaspedaal. Ik heb daar een foto[​IMG] gemaakt in de hoop dat er iemand mij kan uitleggen wat wat is en waar ik het moet zoeken.[​IMG] Wie helpt?

  M.v.g. Marten
   
 6. Je foto's werken niet helaas. Je kan ze uploaden via een derden website (geen photobucket) en dan kan je hier de foto's plaatsen.
  Dit is wel een makkelijke: https://www.mupload.nl/
   

Deel Deze Pagina