1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Dubbele bodem kofferbak

Discussie in 'Interieur' gestart door Thiemo, 31 mrt 2019.

 1. Ik zag laatst op internet een kofferbak van een Fiesta MK7.5 met een dubbele bodem. Aan de scharnieren te zien, was dit geen zelfbouw. Weet iemand of dit ook bestaat voor een Focus MK3.2? Zo ja, waar kan je dit kopen?

  [​IMG]
   
 2. Aangezien reacties uitbleven, ging er al van uit dat niemand hier ervaring mee heeft. Na een zoektocht op internet erachter gekomen dat zoiets wel als optie voor de Fiesta MK7/7.5 beschikbaar is, maar niet voor de Focus. Voor de Focus kom je dan echt op zelf knutselen uit.

  Of toch niet? Op internet zag ik dat onze Oosterburen gek zijn op dubbele bodems (Ladeboden). Er zijn in Duitsland enkele partijen die zoiets voor je op maat maken, maar dan ga je alsnog richting de €300 - €400. In mijn ogen een beetje te gek, maar wellicht toch interessant om hier te delen.

  Als ik wat tijd en zin over heb, zal ik eens proberen of ik zelf zoiets in elkaar kan knutselen. Wordt vervolgd.
   
 3. Bij die Fiesta ziet het er ook wel wat geknutseld uit, moet ik eerlijk zeggen.
  Mijn vader had in zijn C-Max zo'n dubbele bodem gemaakt. Als ik zie hoe het bij die Fiesta zit, zou ik het zelf op die manier doen. Misschien kan je zelfs die onderdelen bestellen (die steunen aan de zijkant en achterkant) en dan die in de Focus monteren. Moet je alleen zelf nog een plaat hout op maat maken en bekleden.
   
 4. Zal eens kijken of de losse onderdelen van het onderstel ergens kan krijgen, anders wordt het zelf een houten frame in elkaar zetten. Leuk projectje voor komende herfst/winter.
   

Deel Deze Pagina