1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Door de lak geschuurd, en nu?

Discussie in 'Wassen & Poetsen' gestart door Remy, 26 mrt 2018.

 1. Gisteren bezig geweest aan de mk1. Deze is een tijdje terug bekrast door iemand en ik probeer dit zo netjes en goedkoop mogelijk op te lossen.

  Eerst dus de kras opgevuld met groene lak en toen blanke lak, beide meerdere lagen en tussendoor natuurlijk goed uit laten harden.

  Gisteren begonnen met wetsanden. Bij waxworld heb ik een setje besteld met schuurpatronen van 1500, 2000 en 2500 met een klosje waar dat op blijft plakken. Voor een eerste keer ging het niet gek! De kleinere krasjes gingen prima (er zaten in de buurt van die grote kras nog een paar kleintjes die ik meteen meepakte) en die zie je haast niet meer.
  Voor
  [​IMG]

  Na
  [​IMG]

  Alleen bij de grote kras (goed diep en over de gehele deur rechtsachter en het achterscherm) merk je wel dat dit mijn eerste keer is. Hier en daar ben ik te snel overgegaan op blanke lak bij het vullen dus dat ga ik niet meer helemaal als nieuw krijgen. Nou werd dat op zich mooi genoeg voor mijn experiment (en het was ook gewoon een lastige kras) maar ik ben rond die kras een paar keer door de lak heen gegaan met wetsanden.

  [​IMG]

  Dat die kras niet helemaal meer perfect wordt is oké, maar die zwarte plekken wil ik wel weg hebben. Wat is nu handig? Met een spuitbus 2 laagjes groen en 2 laagjes blanke lak aanbrengen en dat wetsanden? Of zijn er andere mogelijkheden? Ik heb er geen bakken ervaring mee dus tips zijn zeker welkom!
   
 2. Gewoon over laten spuiten bij een schade hersteller vrees ik.
   
 3. @Remy Ik heb dezelfde schuurklosjes, ook bij Stefan (waxworld) vandaan. Dus weet hoe lastig het is. Maar zo voor de eerste keer is het echt zeer zeer netjes gedaan hoor. Ik doe het je niet zo na. Complimenten! Alleen jammer inderdaad van de plek eronder.
  Enige oplossing is inderdaad spuiten, als ik het verder zo inschat.
  Ben alleen bang dat spotrepair geen optie is (dus gedeeltelijk spuiten) omdat het midden in de deur is. Dus een verticaal gedeelte, dat blijf je namelijk altijd zien. Dus dan kan je het beter zo houden.
  Dus dan is de enige andere optie: compleet spuiten
  Of nog een optie wat je liever niet wil horen: accepteren....:shock:
   
 4. Thanks! Heb me ook wel eerst goed ingelezen voordat ik begon, en vroeger wel eens met verf bezig geweest op schaalmodellen. Maar op autolak nooit meer gedaan dan polijsten dus het was best spannend ;)
  Als het 100% netjes moest wezen had ie al bij de spuiter gestaan, maar dat is de auto niet waard. En dat kan altijd nog! Eerst eens kijken hoe ver ik zelf kom.

  Mij lijkt dat als ik 1 of 2 laagjes groen spuit en dan 2 x blank en dat tussendoor lichtjes schuur, dat het best mooi kan worden. Tuurlijk wordt het niet zo mooi als heel de deur laten spuiten, maar als het zodanig netjes wordt dat je het pas ziet als je er met je neus bovenop zit, dan ben ik ook tevreden. De auto is 16 jaar oud geloof ik, er is wel meer met de lak dat ik liever anders zou zien ;)

  En mocht ik het compleet verpesten dan gaat ie alsnog naar de spuiter. Dan kan het roestige achterscherm ook meteen worden vervangen en gespoten.
   
  Chris van S. vindt dit leuk.
 5. Goede instelling Remy zodoende kan je veel bijleren denk ik zo.

  Voor jouw beeldvorming;
  2 jaar terug heeft een collega van mij mijn honda bijgespoten met een spuitbus van 123autolak.nl
  Het resultaat kon je zetten in categorie; "als je het weet zie je het..." Wat zelfs nog minder werd toen ik de plekken goed had gepolijst.

  Hier 2 foto's voor je eigen beoordeling.

  20160518_170734.jpg 20160519_075434.jpg
   
 6. Kijk dat is meer wat ik bedoel, netjes! :thumbup:

  Ik ga me er wat meer in verdiepen en waarschijnlijk eerst oefenen op een schade paneel, maar het lijkt me niet onmogelijk om te doen.
   
 7. ik weet niet of spuiten voldoende is, beste is het opvullen en vlakschuren, anders kan het zijn dat na spuiten een flauwe deuk in je deur ziet zitten, dit is dan mogelijk in de lak zelf

  crissfix op youtube heeft een keer roest verwijdert en met spuitbus gespoten. Hij legt het goed uit waardoor je het eventueel zelf ook kunt proberen.


  goeie uitleg over polijsten van krasje
   

Deel Deze Pagina