Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Doffe koplampen weer helder krijgen

Discussie in 'Wassen & Poetsen' gestart door nipa, 7 mei 2013.

 1. toevallig heb ik dit vorige week gedaan bij mijn koplampen :)
  werkt fenomenaal. ga voor een extra whitener in de tandpasta ik zal het merk aquafresh niet noemen!
   
 2. Zag niet zo veel verschil bij mijn F2. Zag laatst wel een F1 in de straat staan met zulke doffe lampen. Misschien is dat toch een andere kunststof soort
   
 3. Ik heb bij de Focus 2 nog geen doffe lampen gezien. Wel enorm gekrast waardoor ze dof lijken.
   
 4. Koplampen van mijn :focus: zien er na 10 jaar nog mooi en helder uit.
   
 5. Heb eens op de ingrediƫnten gekeken: Siliciumoxide
  Dat is dus glaspoeder.
  Het verbaast me niet dat dat werkt. Het verbaast me wel dat we dat we vrijwillig onze tanden ermee schuren.
   
 6. Vandaag aan de koplampen begonnen om ze te polijsten. Zagen er bij de koop al niet uit maar wist wel dat ik ze op kon knappen dus vandaag maar een.poging gewaagd.

  Ik heb stappen van 400 grid toegepast. Met 400 begonnen, vervolgens 800, 1200, 1600, 2000, 2500 en als laatste 4000 met de machine. Gepolijst met 3M finish-it witte dop en het resultaat is verbluffend!!

  De stappen:
  [​IMG]
  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
  Het eindresultaat:
  [​IMG]
   
 7. Wat??? Haha. Dat is goed gelukt!! Als nieuw zo op je foto's!
   
 8. Dat ziet er netjes uit. Heb je er nog weer een laagje er over heen gedaan om het verkleuren te voorkomen?
   
 9. Alleen een laagje meguiars nxt tech wax. Vandaag de rest van de auto gepolijst en de units nog een keer extra meegenomen met de wax. Zal niet vreemd opkijken als ze na verloop van tijd weer wat doffer worden, aan de andere kant het heeft 11 jaar geduurd voor ze er zo als nu uit zagen dus ik geloof het wel... Dit was pas de 2e keer dat ik me er aan gewaagd heb, de eerste keer was een BMW 530D, beetje risico genomen maar wel gelukt. Nu was het lastige om de juiste soort schuurpapier te vinden, uiteindelijk bij een prof schilderszaak t/m 2500 grid gevonden voor 90 cent per velletje.
   
 10. Dat het de 1e keer 11 jaar heeft geduurd voordat de koplampen er zo uitzagen komt doordat de lampen voorzien zijn van een UV werende coating. Ondanks deze UV werende coating gaan de koplampen op een gegeven moment toch verweren. In de meeste gevallen verweerd het kunststof van het koplampglas onder de UV werende coating.

  Door de koplampen te schuren/polijsten heb je nu de UV werende coating verwijderd en vervolgens het doffe bovenste laagje van het koplampglas weg geschuurd/gepolijst. Doordat er nu geen UV werende coating meer aanwezig is zal door de UV stralen in het zonlicht het verweringsproces veel sneller gaan als voorheen.

  Nu je koplampen weer helder zijn is het dus zaak om ze weer te beschermen met bij voorkeur een UV werende wax. Er zijn diverse producten die hiervoor geschikt zouden moeten zijn. Een andere optie is om de lampen opnieuw te laten coaten of te voorzien van een UV werende folie.
   
 11. Vaak gedaan, dit. Als ze echt dof zijn help schuren met fijn waterproof schuurpapier en vervolgens polijsten. Worden ze weer als nieuw.
  Wel daarna bijhouden want dan worden ze wat eerder dof omdat je er het "beschermlaagje" afhaalt.
   
 12. Klopt, het gaat wel schelen als je het gaat beschermen met een UV-blocker. Een aantal waxsoorten/producten hebben deze eigenschap.
   
 13. Zo, die kan snel schuren zeg... . Nadeel is wel dat hier geen bescherming aangebracht wordt, aan de andere kant is het ook niet zo veel werk om het nog een keer te doen als ze weer doffer worden. Ik hou persoonlijk liever iets meer stappen aan met schuurpapier, ik ben vanaf 400 op gaan bouwen met elke keer 400 erbij tot 2500.
   
 14. Bij ons op het werk doen we het ook maar wij schuren tot 4000 en dan wordt er weer een nieuwe 2 comp. uv coating aangebracht kost zo uit men hoofd 75euro per koplamp ex montage en btw.

  mvg sander
   

Deel Deze Pagina