Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Deurverlichting installeren

Discussie in 'Interieur' gestart door jason101, 10 mei 2018.

 1. Ik kwam dit filmpje op youtube tegen waarin iemand achter de reflectoren in de deurpanelen verlichting aanbrengt.
  Op zich moet dit niet zo moeilijk zijn, maar helaas is niet duidelijk te zien welke pinnen hij op de connector gebruikt. Ten tweede vraag ik af of dit ook kan bij spiegels zonder puddlelight kan aangezien deze auto dit wel heeft wat je verderop in het filmpje kunt zien.

   
 2. Ik heb dit zelf ook zo'n 3 jaar geleden gedaan.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ik heb beugeltjes gemaakt welke op het deurpaneel zijn bevestigd d.m.v. de bestaande bevestigingsschroef van het deurpaneel. De beugeltjes zijn in een ronding gebogen en elk voorzien van 3 Stuks rode LED's. Op deze manier zijn de reflectoren mooi egaal verlicht. De beugeltjes zijn vervolgens rood gespoten zodat ze wanneer de LED's niet branden niet zichtbaar zijn achter de reflectoren.

  Gezien mijn auto (zoals op bovenstaande foto is te zien) af fabriek is voorzien van spiegels met Puddle Lights kon ik de LED's in de reflectoren probleemloos aansluiten op de Puddle Lights. Ik heb hiervoor adapterkabels gemaakt welke tussen de deurmodules en de bedrading naar de Puddle Lights zijn geplaatst.

  Wanneer je auto geen Puddle Lights heeft zijn er 3 mogelijkheden om de reflectoren aan te kunnen sluiten:

  1. Deurmodules installeren welke Puddle Lights ondersteunen. Je kan de LED's in de reflectoren dan eenvoudig aansluiten op de deurmodules.
  2. Een (relais) schakeling bouwen welke de LED's aanstuurt aan de hand van de schakelaar (Ajar Switch) in het deurslot. In de portieren zijn een permanente plus en Ground standaard aanwezig dus een dergelijke schakeling bouwen is prima mogelijk.
  3. In elk voorportier een CANbus relais bouwen welke d.m.v. een bericht op het CANbus netwerk de LED's in de reflectoren aanstuurt.

  Optie 2 en 3 zijn relatief goedkoop te realiseren. Hiervoor is echter wel de nodige elektronica kennis nodig. Wanneer je dit niet hebt is opie 1 verreweg de meest eenvoudige optie maar ook verreweg de duurste optie (Nieuwe deurmodules kosten ongeveer €80,- per stuk).
   
 3. Dat ledje in de deur is zeker wel leuk. Altijd gek gevonden dat het niet verlicht is.
  Heb geen puddle lamp in me spiegel zitten. Maar is er een kans dat dit al voorbereid is in de spiegel.
  Dat het kwestie is van aansluiten en daarna dat het werkt.
   
 4. Denk dat het een kwestie is om de connector even bloot te leggen en kijken wat de mogelijkheden zijn.
   
 5. ik weet dat er bij mij BV6N-14B531-AF in zit, geen idee of deze de optie inwendig ook heeft zitten
  dit is geen luxe deurmodule dus zal je geen puddle lamp hebben, gevolg dat je dus niet eenvoudig het aan kan sluiten zoals JW heeft gedaan.
   
 6. De luxere deurmodules zijn alleen toegepast wanneer er ook daadwerkelijk functies op de auto zitten die de luxere deurmodules vereisen. Bij een auto welke is geleverd zonder elektrisch inklapbare spiegels met Pudlle Lights kan je er dus wel vanuit gaan dat de deurmodules deze functies ook niet ondersteunen.
   
 7. Ben ook van plan om het te doen. Zoveel chiquer.
  Maar van welke kleur bedrading heb je de deurverlichting afgetapt van de puddlelights? En heb je ook de achterdeuren voorzien van verlichting?
   

Deel Deze Pagina