Welkom bij de Focusclub

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

De Facelift is er !

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Michel_limburg, 14 okt 2021.

 1. Bij L modus remt hij op de elektromotor, dus win je meer elektrisch vermogen terug. One pedalling is wennen maar rijdt heerlijk (althans, voor de kuga), ik denk ook dat het kwa verbruik erg veel kan schelen
   
 2. L-stand komt mij niet bekend voor:
  upload_2022-4-7_10-36-46.png


  Maar even verder gekeken en op de site van Ford staat bij de powershift deze afbeelding:
  upload_2022-4-7_10-34-40.png
  En daar komt de verwarring naar voren.

  M-stand staat voor manual: dat wil zeggen dat hij alleen schakelt met de flippers. In D stand kun je ook schakelen met de flippers, maar neemt hij het redelijk snel automatisch over als je niet snel genoeg terug of door schakelt.

  Over het zuinig(er) rijden: dat hangt voor een groot deel van je rechter voet af ;-)
  Maar de instelbare rijmodi (in mijn geval 3: normal, eco en sport) geven een heel groot verschil in rectievermogen op met name die rechtervoet.
  Bij sport is de reactiesnelheid van motor en versnelling zeer snel en blijft hij langer in zn versnelling, bij normal is dat iets passiever.
  In de eco-stand (nog maar een paar keer kort gebruikt ;-) ) is de reactiesnelheid een stuk trager. Dus ja, daarin merk je echt wel verschil in verbruik.
   
 3. Dat gebeurd nu dus automatisch: niet alleen bij remmen, maar zelfs al bij gas loslaten zie je de regeneratie in actie. En die geeft hij terug bij optrekken.
  Hier heb je geen invloed op.

  En let wel: dit is een mild-hybrid, geen plug-in.
   
  Pepijndb vindt dit leuk.
 4. Dit L vs M op de Powershift lijkt mij overigens het verschil tussen de ST(-line) en de Active/Titanium. Die laatste twee uitvoeringen hebben namelijk (helaas) geen flippers aan het stuur.
   
 5. #305 Reggie Kreutzer, 7 apr 2022
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 apr 2022
  Okay duidelijk! Ik dacht dat deze focus ook nog zo’n L stand had.
   
 6. Dit... De nieuwe mk4 heeft voor Active en Titanium geen handmatig schakelen meer (met een automaat).

  Greetz Emiel
   
 7. Volgens mij werkt de L alleen bij een Plug in Hybride zoals ik de Kuga heb, je moet er echter wel op bedacht zijn dat hij bij gas los laten sneller remt. Daardoor laadt hij de batterij meer op.

  Elektrische energie opwekken is een kwestie van leren waar je dat het beste kunt doen, wat harder en later remmen, eerder gas los laten etc. etc.
  Was voor mij een kwestie van wennen en leren, maar uiteindelijk levert het wel een behoorlijke besparing op brandstof op.
   
  Edgarcmax vindt dit leuk.
 8. Heel defensief rijden levert veel besparing op inderdaad. Werkt overigens ook bij normale brandstof motoren alleen by hybride merk je het nog meer.
   
 9. Vandaag heeft mijn zus haar nieuwe Focus in ontvangst mogen nemen. Het is een rode (Fantastic Red, erg mooie kleur) Active X met 18 inch velgen. Een hele mooie wagen. Het grappige is dat zij haar auto 2 weken later dan ik heb besteld en ik heb mijn nieuwe Focus nog steeds niet ontvangen. Ik heb mijn Focus op 9 november 2021 besteld. De leverdatum wordt steeds naar achteren geschoven, nu is de verwachte datum half mei. En zelfs die datum is nog flink onder voorbehoud.
   
 10. Blijkbaar hebben ze toch nog ergens wat sync4 onderdelen gevonden :D
  Mijn auto is vandaag bij de dealer afgeleverd! As. zaterdag of maandag mag ik hem komen halen.
  https://postimg.cc/gallery/fdF5m1v
   
  Michel_limburg, Jeroentje86, Jards en 2 anderen vinden dit leuk.
 11. Fijn dat je auto er is. Wanneer heb je de auto besteld en veel veilig kilometers
   
 12. Eind oktober/begin november zoiets.
   
 13. Vandaag mocht ik dan eindelijk mijn bolide ophalen! Uiteraard heel blij mee.
  Ik krijg alleen de auto niet toegevoegd op de Fordpass app, deze geeft dan aan dat de auto al is toegevoegd maar dat is niet zo, iemand hier ervaring mee? https://postimg.cc/gallery/mZYZ0h0
   
  Jards vindt dit leuk.
 14. Het Fordpass probleem is opgelost
   
  Jards vindt dit leuk.
 15. Welke uitvoering heb jij @Reggie Kreutzer


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 16. De St-Line Vignale
   

Deel Deze Pagina