1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

dashboardverlichting

Discussie in 'Electronica' gestart door rowicom, 10 jun 2018.

 1. Ik kan in mijn hoofd niet goed vat krijgen op 'wanneer floept de dashboard/instrumentenpaneelverlichting aan'. Ik had verwacht dat dit gelijk zou zijn met de koplampen/achterlichten, maar het gaat ook al aan als ik door weg met veel bomen rijd, terwijl de 'buitenverlichting' dan nog uit blijft. Of word ik een beetje gefopt omdat de verlichting eigenlijk altijd brandt en ik dat onder normale daglichtomstandigheden niet waarneem? Ja, een mens kan met van alles druk zijn... ;-)
   
 2. Het zijn in ieder geval verschillende sensoren met verschillende voorwaarden. Maar zover was je eigenlijk al.
  Bij mijn vorige auto (Toyota) zaten ze dicht bij elkaar op het dashboard., bij de Focus (en volgens mij bij de meeste merken) zit die voor de verlichting bij de binnenspiegel en die voor het dashboard (maar vaak ook de airco) midden op het dashboard tegen de ruit.
   
 3. Er is maar 1 licht (en regen) sensor en deze zit in de console achter de binnenspiegel.

  De sensor op het dashboard (bolletje) is de lichtintensiteit sensor voor het climate control systeem. Aan de hand van deze sensor en de diverse temperatuursensoren regelt het Climate Control systeem de ventilator snelheid en uitstroom temperatuur. Deze sensor heeft dus niets te maken met de verlichting.
   
 4. Weer een andere indeling :shock:

  Er is dus 1 sensor die met verschillende uitgangspunten het licht meet voor dashboardverlichting en dimlicht?
   
 5. Klopt bij mij niet: als ik een theedoek op het bolletje leg (dus afdek) gaat de sfeerverlichting in mijn Lease Titanium branden. Als ik de doek verwijder gaat deze weer uit.

  Ik heb niet kunnen kijken of de verlichting (dimlicht) automatisch aan gaat als de bol wordt afgedekt, heb de Zweedse-verlichting geactiveerd.
   

Deel Deze Pagina