1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Dashboard mk3 2015 plakkerig!

Discussie in 'Interieur' gestart door Jeroenvp4, 18 jul 2021.

 1. Beste focus rijders,

  het achterste deel van mijn dashboard tegen het raam plakt heel erg, voelt gewoon vies aan.
  Iemand tips om de plak eraf te krijgen??

  groeten Jeroen
   
 2. Auto van een roker geweest?
   
 3. Nee, is niet in gerookt. Plafond is niet geel. Lees op internet dat het vaker voorkomt maar zou de goude schoonmaak tip willen hebben.

  gr
   
 4. Mijn Focus 3 heeft hier ook last van.

  Het achterste hard kunststof deel van het dashboard kleeft behoorlijk. Auto is nooit in gerookt en het dashboard is in de 7 jaar dat ik de auto heb alleen met een vochtige doek gereinigd en nooit ergens mee behandeld. Bij mij is het plakken van het dashboard circa 2 jaar geleden ontstaan. Ik heb het dashboard onlangs gereinigd met Meguiars APC. Dit leek in eerste instantie wel te helpen maar na 1 dag kleefde het dashboard weer als vanouds.

  Ik vermoed dat het kleven wordt veroorzaakt doordat de weekmakers die in het kunststof zitten er uit komen. Hier is bij mijn weten weinig aan te doen.
   
 5. Bedankt voor je reactie JW,

  ben bang dat je gelijk hebt. Op Google meer over gelezen en enigste oplossing is vervangen. Dan maar zo.

  groeten
   
 6. Het komt inderdaad door de weekmakers die eruit gaan. Er zijn meer voorbeelden van zaken die na een aantal jaar hierdopor plakkerig worden.
  Niets aan te doen, anders dan vervangen. Of als je iets leuks wil doen wellicht laten flocken voor de race-look :)
   
  Jeroenvp4 en gerardTDCI vinden dit leuk.
 7. dat over die weekmakers die gaan plakken daar heeft Rick van Stipt polish Point het ook altijd over.
  hij schijnt het weg te krijgen maar hoe weet ik niet :shrug:
  staat volgens mij ook niet te koop in zijn webshop.
   
  Jeroenvp4 vindt dit leuk.
 8. Kan met APC en stoom eens proberen. Bij Mercedes heb je bv rond bouwjaar 2000 van die knoppen op de sturen zitten, welke dat rubberlaagje hebben. Daar werkt bovenstaande perfect op.

  Greetz Emiel
   
  Jeroenvp4 vindt dit leuk.
 9. De plakkerige substantie door degeneratie van de weekmakers laat zich goed verwijderen met al dan niet verdunde brandspiritus.
  Maar niet iedere ondergrond kan daar goed tegen, bij hard plastic kan het meestal zonder problemen, en als de kleur wat vaal wordt kun je deze herstellen met een zgn ‘restorer’, die van veel merken te koop is.

  Bij mijn vorige auto, een Lancia, werkte brandspiritus prima, maar ik heb geen ervaring met Ford in deze, dus misschien eerst even voorzichtig proberen op een onopvallende plaats.

  overigens zijn er vele ‘oplossingen’ beschreven, van “verdunde spiritus met (groene) zeep-oplossing” tot “dasty” van de wibra, maar dat laatste is wel erg agressief
   
  Jeroenvp4 vindt dit leuk.
 10. Hallo allemaal,

  mij heb het er helemaal afgekregen met brandspiritus, nog geen 5 min werk. Puur brandspiritus op een doek, even wrijven en daarna gelijk met een natte zeem afgenomen. Heb eerst een klein stukje geprobeerd en het sloeg niet wit uit.

  hopelijk blijft het een tijd weg.

  bedankt voor jullie reacties
   
 11. Zonder te demonteren neem ik aan? Top dat het zo snel opgelost is.
   
 12. Ja zonder demontage
   
 13. Dan is het geen 5 minuten werk meer gok ik als je moest demonteren:schater:
   
 14. Wel als je alleen het schoonmaken rekent ;)
   
 15. Bedankt voor de tip! Ik heb net even gevoeld aan mijn 2012 Focus en inderdaad, ook plakkerig.
  En goed te horen dat het maar weinig werk is. De auto is op dit moment zo vies dat ik niet echt zit te wachten op nog meer schoonmaakwerk
  (Binnenkort gaan we op vakantie, gegarandeerd een weer een vuile bak als we terug zijn... Zal ik ‘m dan toch maar even door de wasstraat trekken en pas na de vakantie goed schoonmaken???).
   
 16. Dat scheelt dan weer per auto. Ik heb in mijn 3.1 geen last van een plakkerig dashboard
   
 17. Op een ander forum las ik dat iemand dat vieze plakkerige rubber laagje van knoppen in de auto, in zijn geval een Fiat Stilo, weg kreeg met Action ovenreiniger...
   
 18. neem je wel schone kleren mee vakantie?
  tip!!, hoeft niet, zijn na de vakantie ook weer vies :D

  geintje natuurlijk maar wat ik probeer te zeggen, waarom niet op vakantie gaan met een lekkere schone en opgeruimde auto?
  maakt het begin van de vakantie zoveel leuker.
  dat je niet zit te wachten op schoonmaakwerk snap ik maar iedere dag naar je werk gaan dat kost pas veel vrije tijd :schater:
   
 19. Haha, volstrekt zinloos al dat wassen en poetsen inderdaad! ;) Naar het werk gaan valt nog wel mee, maar elke dag 8uur wachten tot je weer naar huis mag duurt zo lang. :schater:
  Ik hou ook van een schone auto (en kleren...) bij vertrek, maar heb niet zoveel zin (en tijd) in poetsen. Vandaar mijn opmerking over de was(kras)straat (waar ik ook een hekel aan heb).
  Maar goed, we dwalen af. Terug naar de spiritus.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina