1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

crash Focus ST

Discussie in 'Focus Gespot?' gestart door hans01, 10 mrt 2019.

 1. Is dit iemand van hier.
  Gespot op FB Automax street power circuit Zandvoort
   
 2. #2 StephenV, 10 mrt 2019
  Laatst bewerkt: 10 mrt 2019
  Volgens mij is dat er 1 van de focus st nl club
  Die waren aanwezig met een hele groep

  Als ik het kenteken goed zie RS-157-X

  Wel flink balen dat er 1 zo even naar binnen schuift

  Verstuurd vanaf mijn HTC U12 life met Tapatalk
   
 3. Ja, dat klopt helaas, op circuit rijden blijft voor eigen risico !! houd daar rekening mee, als je ooit op circuit wilt gaan rijden, dan zit dit gevaar erin !!
  Dit gun je niemand, hopelijk valt de schade mee voor de betrokkenen en is er geen persoonlijk letsel.
   
 4. Focus rijder was beetje boos.  FoFo 1 Phase 2, 1.6 16V Futura Black
   
  Leon Focus vindt dit leuk.
 5. Terecht ik had m te pakken gehad
   
 6. Als die focus er niet had gereden had hij die bocht sowieso nooit gehaald, leek wel of hij door zijn remmen heen trapte... Maar dat is het risico als je met je auto de baan op gaat. Jij kan het nog zo goed voor elkaar hebben, maar een ander is maar even afwachten....
   
  Leon Focus vindt dit leuk.
 7. :nocheer:Jezus wat zonde
   
 8. Ik had hem onder het grind gedrukt... :D
   
 9. Beetje opportunistische Honda coureur. Dat ging serieus hard. De ST is tot aan de tankklep gekreukeld, en wat je verder niet ziet.
   


 10. Rond de 2minuten zie je ook een mk3 RS rijden.
   
 11. Ik heb filmpje nu verschillende keren bekeken maar ik zie echt geen mk3 RS rijden. Alleen die ongelukkige mk2 ST. Wat me trouwens opvalt is dat het over het algemeen wat oudere auto's zijn die het circuit opgaan.
   
 12. Op de site van Dumpert staat dit filmpje ook. En in de comments de volgende reactie:

  "Ik ben de bestuurder van de Focus st. Dit was de uit rij ronde. Dat betekend dat je wat rustiger gaat rijden om de baan af te gaan. Dit was de op 1 na laatste bocht voordat we de baan moesten verlaten. Helaas kwam de civic met een te hoge snelheid aanrijden waardoor hij geen tijd meer had om af te remmen. Helaas. Al mijn vrije uren zitten in deze Focus en wou toch eens een keer op het circuit van Zandvoort rijden. Ook al was ik op de hoogte van het risico. Jammer.."

  Patrickbekema | 10-03-19 | 21:16 | 31 | + 758 -
   

 13. In dit filmpje zie je m rijden
   
 14. Geen verwijt hoor.... maar als je meermalen trackdays hebt geweigerd, waarom ga je dan met deze weersomstandigheden wél de baan op?
  Tel daarbij het niveau van de overige rijders en de overige voertuigen (rijstraketten zonder ABS met allerlei overpowerde motorblokjes) op en het wordt voor mij helemaal onbegrijpelijk....
   
 15. #15 Jackie D, 11 mrt 2019
  Laatst bewerkt: 11 mrt 2019
  Allemachtig wat klöte voor die jongen zeg.

  @AquaFocus , rijstraket:schater::schater:. Die kende ik nog niet.
  En wat @Marco Morello al aangaf in een ander topic, die Civic is in ieder geval helemaal plat. Loon naar werken voor die sul.
   
 16. Die rijstraketten hebben vaak wel hele leuke motoren erin ;-) dan is het in Europa maar behelpen
   
 17. Het stomme is ook dat het in de uitrijd ronde was. Ze waren 2 bochten weg waar ze de baan af gingen. Hele weg goed gegaan en op laatste moment gaat het dan fout.
  Er valt veel van te zeggen over weersomstandigheden en eigen risico, maar dit is gewoon echt zonde!!!
   
 18. Heel erg zonde idd.
  Dit soort gebeurtenissen weerhoudt me wel om zelf het circuit op te gaan. Ik kan het me gewoon niet veroorloven om mijn daily driver daar kwijt te raken of zwaar te beschadigen. Ook met een hobby project waar veel uren in zitten zoals dit blijkbaar was zou ik erg voorzichtig zijn.
   
 19. Veelal er in gelepelt door mensen met minimale technische achtergrond, in een voertuig met twijfelachtige technische staat en een totaal niet aangepast onderstel/remmerij....
   

Deel Deze Pagina