1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Corona en weggebruikers

Discussie in 'Off-Topic' gestart door Edgarcmax, 27 jun 2021.

 1. @trucker0werner op moment dat je zo'n tractor tegen komt die maar 30 rijdt op een 90 weg, mag je gewoon de politie bellen. Dit voertuig mag namelijk niet daar rijden en is een gevaar voor zichzelf en anderen. Een voertuig moet minimaal de helft van de ter plekke geldende maximum snelheid kunnen halen.
   
 2. @Thieske
  Helaas denken de belgen daar anders over haha.
  Het is een weg waar tractor toegestaan is helaas.
  Maar ja heb ook liever dat tractor op de weg 50kmh kan rijden. Met 45kmh is het zelfde als met de 45kmh autos die vaak voor oponthoud zorgen op 50kmh wegen.
   
 3. Ow wacht, België :think:.
  Voor zover ik weet is het in Nederland; een voertuig moet minimaal de helft van de maximum snelheid op de betreffende weg kunnen halen en bovendien geen gevaar opleveren voor de overige weggebruikers
   
 4. Op B-wegen met tegenliggers rij ik bijna nooit, maar op de snelweg zijn de omstandigheden in mijn ervaring nog steeds onveranderd. Onnodig links rijden en lekker 'veilig' op de middenbaan rijden is van alle tijden, Corona of niet. Merk wel op dat er iets meer mensen zijn die met 60 willen invoegen. Moet hier wel een compliment geven aan de vrachtwagenchauffeurs, die zie ik duidelijk netjes ruimte geven... en dan nog heb je van die gasten die nog net voor de vrachtwagen schieten in plaats van er achter in te voegen, waardoor de vrachtwagen alsnog moet remmen.

  Ach, misschien heb ik wel makkelijk praten. Met een snellere auto kun je, als dat nodig is, makkelijk en veilig in ieder gaatje duiken. De meeste hebben die luxe niet...
   
  Thieske vindt dit leuk.
 5. @Kludrex
  Dat vrachtwagens ruimte geven en baan opschuiven wanneer kan. Is puut ivm andere landen zoals duitsland korte invoegstrook hebben en daar normaal is.

  Soms ben ik ook links rijder. Alleen dan wil ik de volgende vrachtwagen inhalen terwijl er geen verkeer achter me zit.
  Alleen met 100kmh is dat .et een slakkengang haha
   
  Kludrex vindt dit leuk.
 6. ben zelf vrachtwagenchauffeur geweest en dat heb ik 1 of 2x gedaan en daarna nooit meer.
  je schuift netjes op, ze voegen in en denken: hé snel-weg en jij kan weer terug naar rechts.
  tenminste, als er niet nog 5 auto's achter rijden of invoegen want dan kom je niet eens meer naar de rechterbaan.
   
 7. Ik bedoel niet dat ze een baan naar links gaan, maar dat ze op de rechterbaan even van het gas af gaan om wat ruimte te maken. En als ik er niet met mn voorganger tussen kan dan maar achter de vrachtwagen, geen probleem. Ik ben daar toch zo achter vandaan haha.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina