1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

continu Tikkend geluid van de airco koppeling

Discussie in 'Prullenbak' gestart door indofk, 28 sep 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Vandaag viel me ineens op dat toen ik de auto starte en even in de achterbak moest zijn dat ik een tik hoorde vanuit onder de motorkap en dat gebeurde na zo'n 10 sec weer en herhaald zich steeds.
  Dus ik de motorkap open gedaan en gekeken waar de tik vandaan kwam , nu kwam het geluid van de airco compressor van het gedeelte wat in en uit gaat , dus als ie uit slaat draait ie niet mee en komt ie in "tik"dan draait ie mee met de Multi riem zeg maar . nu kan ik me voorstellen dat dit te maken heeft met het in en uitschakelen van de aico , nu heb ik hier al gelezen dat het niet vasthouden van de koppeling het resutaat kan zijn van een te grootte speling "max 0,7 mm" in de luchtspleet ,
  maar het vreemde is dat ik mijn airco helemaal niet aan heb staan , en toch komt ie elke keer in en uit , kan iemand mij vertellen wat dit is en of het normaal is dat dit gebeurt terwijl de airco uit staat

  Ik heb een focus benzine 1.6 uit 2002 met een handmatige airco

  Alvast bedankt.
   
 2. Heb je de kachel op de voorruit staan? Zo ja werkt je ac automatisch mee. Het continu in en uitslaan kan duiden op een te lage hoeveelheid ac gas. Dus kan meerdere oorzaken hebben.
   
 3. Net ff gekeken en idd had hem op mijn voorruit staan , toen ik hem op elke andere willekeurige stand zetten bleef het inderdaad weg , die vraag is dus ook opgelost , het continu in en uitslaan kan dus te maken hebben met wat ik begrijp te weinig koude middel , blijft de optie van te veel speling op de luchtspleet dan ook nog staan ? ik ga me in ieder geval even verder inlezen in het hele airco gebeuren hier op het forum en hoop dat ik er dan achter kan komen wat het precies is zodat ik het evt zelf kan verhelpen .
   
 4. Hoi Indofk. Ik hoop dat je nog actief bent op deze site. Ik heb hetzelfde probleem met de airco koppeling. Ben jij erachter gekomen wat het probleem is en hoe het verholpen kan worden?
  Groet Cor.
   
 5. Ha Cor, ben idd ff niet op het forum geweest , maar ben sinds kort aan het oriƫnteren op een jonger model en we hebben deze vandaag gevonden , maar dat terzijde. Het probleem met de koppeling heeft aangezien mn airco niet meer koud werd inderdaad bij mij te maken gehad met te weining koudemiddel waardoor ie continu aan het aan en afslaan was. heb dit nooit verholpen. en weet dus ook niet voor de volle 100% of dit daadwerkelijk geholpen zou hebben.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina