1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Combinatie van velgen en wielmoeren Focus 3

Discussie in 'Handleidingen Focus III' gestart door JW, 14 jun 2016.

 1. Dit zijn inderdaad Global Wheels. Deze kunnen worden gecombineerd met Global Wheelnuts of het oude 1-delige type wielmoer voor lichtmetaal.

  Bij het plaatsen van Global Wheels op een Focus 2 is het een bekend probleem dat de tapeinden in de Focus 2 wielnaven korter zijn als van de huidige Ford modellen (welke met Global Wheels worden geleverd). Het gevolg is dat de Global Wheelnuts bij sommige Global Wheel modellen niet ver genoeg op de tapeinden kunnen worden gedraaid. Bij een Focus 2 is het dan ook zaak om hier goed op te letten en bij voorkeur het oude 1-delige type wielmoer voor lichtmetaal toe te passen. In uitzonderlijke gevallen kan het zelfs nodig zijn om aftermarket wielmoeren toe te passen.
   
  Huigie vindt dit leuk.
 2. Even aanvulling op dit advies van @JW :
  Het oude 1-delige type wielmoer van de focus mk2 geeft problemen bij de global wheels onder een focus mk2 omdat de schroefdraad pas heel diep begint. In combinatie met de kortere tapeinden geeft dit onvoldoende houvast.
  ... zie post #17 en #18 in dit topic ...

  Zelf gebruik ik de genoemde aftermarket wielmoeren, die voldoen prima
   
  Huigie vindt dit leuk.
 3. Dit zijn de febi-wielmoeren voor de focus mk2 ; als dit een kopie is van de originele ford-wielmoer, dus ook met dezelfde diep beginnende schroefdraad zijn ze dus niet geschikt voor jouw combinatie
  Kijk even goed naar de plaatjes in post #17 op pag1 van dit topic.
  Als de schroefdraad bij deze febi-wielmoeren wel tot de rand doorloopt zouden ze mogelijk wel kunnen voldoen, maar dan zou je ze van binnen moeten zien .., ik zou het er niet op wagen.
  De aftermarket wielmoer die ook op #17 te zien is voldoet prima en is vrij algemeen verkrijgbaar.

  Het zou overigens best kunnen dat de Ford LM global wheelnuts ook goed passen, die heb ik nooit in handen gehad, maar mogelijk kun je er eentje passen van een focus mk3 met global wheels in je kennissenkring ... je moet heb deze dan minstens 7-8 windingen op het tapeind kunnen draaien ...
  De global wheelnuts zijn bij Ford veel vriendelijker geprijsd dan de mk2 wielmoeren
   
  Huigie vindt dit leuk.
 4. Welke is het precies? Waar moet ik op zoeken?
   
 5. Als je zoekt op wielmoeren M12 x 1.5 vind je meerdere aanbieders, bijv deze : https://www.reedijkautoparts.nl/mr-wielmoeren-12-x-150-x-34-kop19-zwart.html

  In het zwart staan ze misschien netter bij je zwarte velgen, maar deze aanbieder heeft ze ook chroomkleurig

  De specs van de wielmoeren moeten zijn M12 x 1.5 , kopmaat 19, lengte ca 30mm
  Je kunt ook eens op marktplaats kijken ...
   
 6. Na wat leeswerk op de eerste pagina, bedacht ik mij ineens...ohoh...
  Ik heb dus een aantal maanden geleden een set 16" origineel Ford LM-velgen gekocht
  met de intentie om hier de wintervelgen van te maken.
  Maar ik las dus dat de Focus 3 andere wielmoeren en gaten in de velgen had, niet een
  andere steek of naafgat, maar waar de tapeinden doorheen komt.
  Ik heb dus 21mm gaten.....en nu? Niet toepassen op een Focus 3, of kan dat geen kwaad??
   
 7. Dat kan geen kwaad mits je de juiste wielmoeren gebruikt. In dit geval heb je voor deze velgen dus het oude type wielmoer voor lichtmetaal nodig.

  De nieuwere Global Wheelnuts mogen niet in combinatie met de oude types lichtmetalen velgen worden gebruikt.
   
  DexterXL vindt dit leuk.
 8. Bedankt JW, dus alleen nog een set wielmoeren en klaar....gelukkig maar
   
 9. Gelukt! Ben idd meteen van chroom naar zwart gegaan, stuk netter. Dank voor de hulp!

  [​IMG] [​IMG]
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 10. Afgelopen weekend mijn nieuwe Focus 3 uit 2013 opgehaald, zie ik nu dat de slotmoeren die bevestigd zijn voor het oude type lichtmetaal zijn. Kan dat wel (zitten er immers al 6 jaar op) of toch maar even een nieuw setje voor global wheel kopen?
   
 11. Net ff bij de Ford dealer geweest, blijkbaar zijn ze toch goed omdat er geen losse conische ring op zit. Zijn dus wel gelijk aan het plaatje van het oude type slotmoer voor lichtmetalen velgen in dit topic.
   
 12. JW,. Dank je wel voor deze info:clap:
   
 13. Bedankt voor dit topic. Ik vind het wel ingewikkeld. Ik heb pas winterbanden op stalen velg aangeschaft(conische gat). Nu was het zo dat mijn vrouw van het weekend een lekke band kreeg. Dus ik dacht mooi moment om gelijk mijn winterbanden erop te zetten zonder er bij na te denken dat het wel eens niet zo simpel kon zijn(Heb een Ford Focus mk3 1.6 TI-vct uit 2011). Ik heb om thuis te komen(3 KM) dit gedaan door de conische moeren te gebruiken van de alu velgen en daarna niet mee gereden. De Ford dealer heb ik gebeld en die gaf aan dat het per moer het 5 euro kost. Dat vond ik wat teveel dus ben op internet gaan zoeken. Beter prijzen maar ook veel keus. Als ik doen naar Febi moer voor stalen velg(en ook mijn nummerbord erbij) krijg ik al 4 verschillende type moeren aangeboden die op stalen velgen zouden moeten kunnen.

  Kan iemand mij adviseren? zodat ik snel weer veilig de weg op kan?
   
 14. @Koen_ bedankt voor je reactie!! Deze had ik ook gevonden. Ga ik deze bestellen :).

  T.a.v. de prijs was ik ook erg verrast. Maar een behoorlijk grote dealer in regio zuid-holland gaf toch echt de prijs van 4.60 in btw per moer aan voor een stalen velg. ik had ze daar namelijk graag vandaag opgehaald dan had ik vanavond gelijk de banden erop kunnen zetten.
   
 15. dat heeft er wrs mee te maken dat ze op je kenteken of chassisnummer hebben gezocht, daar komt dan het ‘oude type’ open wielmoer uit, dat is inmiddels incourant en kost idd die €4.60. Deze zijn echter voor staal 1 op 1 uitwisselbaar met het nieuwe type met finisnummer 5114405, die veel goedkoper zijn.
   
 16. Ja dat klopt dan idd. thanks!
   

Deel Deze Pagina