1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Climate control

Discussie in 'Electronica' gestart door Anithing, 10 feb 2020.

 1. Hi allen,

  In mijn FoFo mk3.1 werkt de temperatuurinstelling van de climate control niet meer zoals het hoort. Ongeacht of ik 'm instel op 18 graden of 22 graden, er wordt steeds te warme lucht geblazen. Bij 17 graden is de lucht daarentegen wél een stuk normaler. Waar zou dit aan kunnen liggen? En belangrijker, hoe dit op te lossen?
   
 2. Hmm is het aircosysteem nog wel gevuld?


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   
 3. Temperatuursensor die vies is. Deze zit bij je rechterknie.
  Ik zal vandaag even een how to maken hoe je er bij kan. Ik had hem met een kwartier uitgebouwd, schoongemaakt en weer teruggebouwd.
   
 4. Ik zal eens beginnen met de sensor, zou je een linkje hier willen posten als je how-to online staat @rfknol ?
  Als dit niet werkt, indd de airco een laten checken.
   
 5. Held! Mijn dank is groot. Zaterdag maar eens proberen.
   
  rfknol vindt dit leuk.
 6. Brr weet je hoe koud het buiten is? De lucht van buiten is koud genoeg om te bibberen in de auto, ook zonder airco.
    7. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   
 8. Zojuist de sensor gereinigd en het interieurfilter vervangen (was ik vergeten bij de vorige beurt, oeps).
  Even afkloppen, maar alles lijkt weer te werken. Bij 18/19 graden is de lucht niet meer zo warm maar zoals het hoort, en als ik hem opdraai naar 21 of 22 krijg ik meteen warme lucht.
   
  rfknol vindt dit leuk.
 9. Als je hem op 20 graden zet, word hij op een gegeven moment dan wel koeler? Of blijft hij gewoon warm?

  Bij mijn MK4 blijft hij net zo lang warme lucht geven tot hij de temperatuur bereikt heeft. Het lijkt dan ineens een sauna en na een poosje merkt hij dat het te warm is en stopt hij met hard blazen en word de lucht koeler. Dan is de temperatuur ook een stuk aangenamer.
   
 10. Ik had voorheen dat ie alleen maar warme lucht bleef blazen, standje continu sauna. Alleen als ik 'm op bijvoorbeeld 16 of 17 graden zette kwam er wat koelere lucht uit.
  Na het reinigen van de sensor en vervangen van het interieurfilter verandert de temperatuur van de lucht vrijwel meteen als ik de temperatuur omhoog of omlaag draai. Heb 't nog niet getest als ik langere tijd in de auto zit, maar het lijkt er vooralsnog op dat het weer normaal werkt. Morgen eens proberen, dan zit ik weer zo'n 40 minuten achter elkaar in de auto.

  Wat jij aangeeft lijkt me ook niet helemaal een normale werking @luchtbakker
   
 11. Helaas werkt het toch nog niet helemaal zoals het hoort. De ene keer werkt het nu goed, de andere kreeg krijg ik weer alleen warme lucht. Ik wil als volgende stap de airco zelf even laten checken, maar ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee waar ik moet beginnen met zoeken. Kan iemand mij hierin adviseren?
   
 12. Het airco systeem is wel vol? Eventueel kan je de software van de climate unit nog updaten indien er firmware beschikbaar is.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   

Deel Deze Pagina