1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Bluetooth/voicecontrol achteraf inbouwen.

Discussie in 'Handleidingen Focus II' gestart door JW, 5 aug 2011.

 1. Alle modules met onderdeelnummer 8M5T-19C112-xx ondersteunen Bluetooth/Audio.

  Oorspronkelijk was het zo dat Bluetooth Audio pas vanaf versie 8M5T-19C112-xM werd ondersteund. Echter door het uitvoeren van de Ford Audio update is de Bluetooth Audio functionaliteit ook bij de oudere 8M5T-19C112-xx modules aanwezig. Sterker nog, nadat de Ford Audio update is uitgevoerd zijn alle 8M5T-19C112-xx modules wat software en functionaliteit betreft identiek.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 2. Helemaal super! Weet ik waar ik op m’n gemak naar mag zoeken.

  Bedankt voor je hulp.

  Gr Dennis
   
 3. @JW
  Hallo , ik heb daarjuist het hele verhaal gelezen over de bluetooth modules en update ...
  Ikzelf heb een ford s-max van 2009 1800cc met travelpilot fx radio en navi met usb en AUX in het handschoenkastje . Ik heb bluetooth om te bellen
  en voice control , alleen heb ik geen bluetooth audio . Zou dit er kunnen bijkomen met die ford audio update , of moet ik er een andere module in plaatsen ?
  Ik hoop dat u me kan helpen , ik heb gelezen dat u er toch veel van afweet .
  Alvast bedankt
  grtjs Jan Volckaert
   
 4. Hallo JW.. Waar is de Ford Audio update voor de ze module te downloaden en hoe te installeren.
  Gaat dit.. nadat de software op een usb stick is geplaatst en daarna de stick in de module te steken waarna de update wordt geïnstalleerd. Is dit juist.
   
 5. Kleine update:

  -Focus 2.5 titanium 2009
  -Travelpilot FX

  Oude module: 488-AM (geen bt-audio/geen USB)
  Nieuwe module: CS7T-14D212-BG Let op! geen USB (E-Bay 45 euro inclusief verzendkosten)

  Voor de mensen die het interessant vinden. Ik vond de upgrade naar 8M5T-19C112-xx veel te duur, je betaald al snel 100-120 euro. Voor het idee, ik gebruik geen iPod, geen USB ik gebruik hoofdzakelijk BT-Audio icm spotify. Via verschillende fora kwam ik erachter dat de CS7T module uit een Focus mk3 ook werkend kan worden. Deze heeft ook nog eens een Nederlandse voice control.

  Voorbereiding:
  - Tomtom 2019 fx kaarten met laatste systeemsoftware (2011 uit me hoofd) --> geen idee of dit van invloed is op de module
  - ELMconfig en de teller naar de laatste versie gezet --> geen idee of dit van invloed is op de module
  - Doppen 1/4 met torx (20-25 uit mijn hoofd)

  Uitvoering:
  Het is niet heel spannend, je haalt de torx uit het dashboardkastje en beweegt hem naar je toe. Stekker van aux eruit en hij is weg. Vervolgens kun je de module niet goed zien, hij zit boven en de torx zitten aan de bovenzijde. De beugel zit er met twee vast, ik heb de linker eruitgehaald waardoor ik gemakkelijk de module kon kantelen naar links. Vanaf hier kun je de bovenste schroef van de module los draaien en omwisselen met de nieuwe module. Terugkantelen en torx er weer in.
  Heb je een gekoeld dashboard kastje, dan is het raadzaam om de zekeringkast te openen zodat je bij het terugplaatsen gemakkelijk de slang er weer op kan terugplaatsen. Je arm kun je via het zekeringenkastje bewegen.

  Ik zette de radio aan en begon automatische te installeren. Vanaf hier deed de radio het gewoon alleen geen BT-audio. ELM config eraan gehangen en de module op focus gezet en de andere op bt-hc + bt-audio+USB

  Werking
  :
  Vanuit aux/cd kun je links onder selecteren naar BT/aux/usb/ipod. Echter is USB en iPod greyed out. Alleen bt audio/aux functioneert.

  Ervaring na een week
  Dit is de beste investering dus zover. In het geheel werkt de bt veel beter, de telefoon is vele malen sneller verbonden. Ik zie het bereik linksboven en de provider. De bt-audio is echt een aanwinst. Wanneer ik instap en ik heb op mijn iPhone 7 nog spotify geopend dan pakt die hem automatisch op en ik zie de nummer albums op het scherm. Ik kan ook zappen binnen het album en dat maakt het rijden toch een stuk veiliger en prettiger. Er zit geen USB op maar dat mis ik ook echt niet, voor mij persoonlijk is het niet meer van deze tijd. Met een iPhone 7 (zonder jack) en een spotify abonnement is dit perfect, zeker om dat deze modules een stuk goedkoper zijn en ik vermoed ook beter zijn door een nieuwe bt chip. De nederlandse voice control werkt, echter gebruik ik thuis Google Home en die is zoveel geavanceerder dan de voice-control dat ik hem niet gebruik omdat ik me gelijk irriteer.

  Voel je vrij om te vragen
   

Deel Deze Pagina