1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Bluetooth/voicecontrol achteraf inbouwen.

Discussie in 'Handleidingen Focus II' gestart door JW, 5 aug 2011.

 1. Een C-max uit 2005 is gebaseerd op het oude (optionele) 1e generatie Bluetooth/Voicecontrol systeem. Dit systeem is wat functionaliteit vrij beperkt en inmiddels sterk verouderd. Daarnaast zijn lang niet alle moderne telefoons (volledig) compatible.

  Het 1e generatie Bluetooth/Voicecontrol systeem is relatief zeldzaam waardoor de prijzen voor gebruikte onderdelen relatief hoog liggen.


  Persoonlijk zou ik hier geen tijd, moeite en geld in steken en kiezen voor een aftermarket oplossing zoals bijvoorbeeld een Parrot MKI9200. Deze biedt meer functionaliteit als het originele 1e generatie Bluetooth/Voicecontrol systeem en is in de meeste gevallen ook nog eens goedkoper.
   
 2. Hoi JW, Niet het antwoord dat ik wilde lezen maar je bent wel eerlijk en hebt natuurlijk gelijk. Is het verbinden van de Parrot set met het audiosysteem dan wel mogelijk?
   
 3. Een Parrot MKi9200 is een op zichzelf staand systeem en heeft een eigen ingebouwde versterker welke op de speakers van de auto is aangesloten. De Parrot stuurt dus net als de radio de speakers van de auto aan.

  Op het moment dat de Parrot wordt gebruikt voor bijvoorbeeld telefoneren of het afspelen van muziek verbreekt de Parrot de verbinding van de speakers met de radio en gebruikt vervolgens de eigen ingebouwde versterker om het geluid via de speakers van de auto weer te geven.
   
 4. #444 Niwla, 29 jun 2016
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 jun 2016
  Hallo,

  Zoals zovelen mis ik de mogelijkheid om audio via BT te streamen in mijn 2008 C-max die binnenkort komt. In mijn geval heb ik wel BT Phone en voice maar geen audio. Ook geen aux en usb in het dasbord-kastje. Slechts een AUX in de middenconsole.

  Omdat audio streaming voor mij wel een must is, en ik her en der al gelezen had dat dit bij ford nogal een dingetje is, heb ik dit ruim vóór de proefrit al aangegeven. Dit zou uitgezocht worden. Bij aanvang van de proefrit te horen gekregen dat Phone wel werkt maar ze audio nog niet werkend hebben. Tijdens de proefrit heeft de dealer contact gehad met de ford dealer en die gaf aan dat het niet een kwestie was van "ff een module omprikken". Mijn dealer is toen zelf op zoek gegaan en gaf aan dat hij via marktplaats een module gevonden had die achter in de radio te installeren was waarmee streaming mogelijk was.
  Maar zoals ik het zie gaat dit niet werken i.c.m. een Travelpilot FX.

  Zijn jullie bekend met zo'n unit en wat zijn de ervaringen ermee?
  Graag wil ik voorkomen dat mijn dealer deze unit in- en uit moet bouwen omdat het niet blijkt te werken.

  Wel bizar dat ik in mijn nieuwe auto via omwegen op zoek moet naar functionaliteit die mijn €150,- "dure" after market autoradio in mijn huidige auto al jaren heeft.
   
 5. Ik heb in mijn Focus MK2 redelijk eenvoudig bluetooth/vociecontrol met AD2P ingebouwd i.c.m. met een FX navigatie. Ik weet alleen niet of elke FX de USB/AD2P functie ondersteunt.
  Mocht de FX dit wel ondersteunen, dan is het een kwestie van de juiste module installeren, AUX bekabeling omleggen en activeren in de boordcomputer.
   
 6. Wat ik erover lees is dat de FX het allemaal wel doet maar de BT/voice-module het verschil maakt.

  Mocht de route van mijn dealer nergens op uitkomen dan kom ik daar graag bij je op terug.
   
 7. Het klopt toch dat als je de officiële BT/Voice/A2DP-module hebt je op het scherm van je Travelpilot FX alle info ziet, door albums/playlisten kan bladeren,vanaf je FX de muziek kan starten e.d.?
   
 8. Looking to install Sync compatible hardware

  Hello, I have read through this entire thread and have gathered very informative information but now I am interested in looking to install the sync compatible Bluetooth module. Has anyone attempted this yet? Is it even possible? My current Module is a 8M5T-19G488-AP so I need to update the module anyway as I would like to attach my ipod to the system.

  If I will be spending the money on getting the new unit, wouldn't it be in my best interest to install a Sync compatible system?

  Does any one know if I will only need the module or whether I will need the Radio unit as well as the screen.

  Here is a module available to buy:

  http://www.ebay.com/itm/09-10-FORD-...ash=item4d478282af:g:1Y8AAOSwNuxXYw8E&vxp=mtr

  Thank you.

  Aydan
   
 9. iPhone 7 koppelen bluetooth

  Hoi,

  Sinds een paar dagen trotse eigenaar van een ford focus. het hele internet aan het doorspitten om mijn iPhone 7 te koppelen aan de visteon 6000cd via Bluetooth. Heb een focus mk2 1.6 tdci uit 2009. Er zit een Aux en USB aansluiting in de middenconsole. Mijn telefoon ziet de "ford audio" wel, maar andersom niet. Heb een update geprobeerd met een USB stick, fat32 geformatteerd en de update 2012 erop gezet. Er gebeurt niets. Lijkt de USB stick niet te zien/ lezen. Wanneer ik mijn mobiel op de USB aansluit, laadt hij wel op. USB aansluiting doet het dus wel. Het forum hier ook bekeken, maar zie hoogstwaarschijnlijk ea over het hoofd.. kan iemand helpen?

  Groet,

  Eijs
   
 10. ik vermoed dat jou IPhone 7 te nieuw is voor het systeem wat je in de Focus hebt.
   
 11. De 6000CD ondersteund geen USB. Sterker nog de 6000CD is nooit geleverd i.c.m. een USB aansluiting in de middenconsole. Met je huidige radio is het dus niet mogelijk om de Bluetooth/Voicecontrol module te updaten.

  Gezien de aanwezigheid van de USB aansluiting in de middenconsole is de kans dus groot dat er origineel een Sony of Travelpilot FX in de auto heeft gezeten en dat deze door de vorige eigenaar is vervangen door de 6000CD.
   
 12. #452 Dark Angel, 17 apr 2017
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 apr 2017
  Ik weet niet of het voor de Focus exact hetzelfde is als bij de Mondeo maar heb een schema gevonden met hou alles aangesloten zit.
  Voor de liefhebber heb ik de originele pdf

  Mondeo Mk4 vanaf 2008 tm 2010

  [​IMG]

  Mondeo Mk5 met Sync

  [​IMG]


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   
 13. #453 jeroenbreuer, 17 apr 2017
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 apr 2017
 14. Hallo,


  Ik heb het topic een beetje doorgelezen en ben al iets wijzer, maar er ontbreekt nog wat kennis. Mijn focus (2008) heeft een FX Navi, maar geen bluetooth. Heb het dashboard kastje er even uitgehaald en tada.. zit niks in.. nouja niks, er hangt een grote zwarte stekker. Ook de ophangbeugel zit er. Ik heb een voice knop op mijn stuurbediening en een interieur verlichting met microfoon. Mijn aux aansluiting (dasboard kastje) werkt niet. Wat ik gelezen heb zou deze ook via de BT VC module kunnen lopen. Mijn stekkers op de radio zijn alle aangesloten. Ik vermoed dus dat de module er gewoon uitgehaald is. Ik wil het graag weer werkend hebben, maar heb geen idee waar ik zo'n ding vandaan moet halen en welke versie erop kan. Ik heb geen USB aansluiting in de auto, maar dat hoeft ook niet. Wel zou ik graag muziek via de bluetooth af willen spelen. Kan er dan een nieuwere module op of moet deze ingeleerd worden? Zo ja bij wie kan ik daarvoor terecht? En waar vind ik een module? Heb al op internet rondgesnuffeld, maar daar kom ik ook niet verder. Lang verhaal, veel vragen maar hopelijk kan iemand mij helpen. Op de foto de stekker die achter m'n dashboardkastje zit en wat Etis ervan zegt.

  [​IMG][​IMG]

  Verstuurd vanaf mijn Nokia 7 plus met Tapatalk
   

Deel Deze Pagina