1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Bluetooth/voicecontrol achteraf inbouwen.

Discussie in 'Handleidingen Focus II' gestart door JW, 5 aug 2011.

 1. Ah, thnx. Die kan dus terug achter het dashboardkastje :P Thnx Sjoerd.
   
 2. Is er toevallig iemand die een bluetooth module in de aanbieding heeft? Met USB (standaard USB aansluiting, dus niet degene met Ford specifieke of er moet een kabel bij zitten) en ik wil er ook A2DP in hebben (dat is eigenlijk de belangrijkste reden).
   
 3. Geen idee of ik in het juiste topic zit,
  Ik heb sinds kort een focus X road alleen ik heb problemen met de bluetooth.
  Ik kan mijn mobiel niet connecten, na een beetje zoeken kwam ik dit topic tegen.

  Ik heb dus een usb stick gepakt en de update files voor ford audio erop gezet,
  alle stappen doornomen en ik krijg ook netjes het scherm dat de BVC modulde word geactualiseerd, echter heb ik een uur naar dat scherm zitten staren en de update was nog steeds niet klaar.
  Hoelang duurt het normaal gesproken om die update te installeren?

  Vandaag wilde ik ook even de voice control testen maar ik krijg van de voice control ook geen reactie,
  In de handleiding staat ook dat je een piepje moet horen als je op de voice knop drukt.

  Kan ik concluderen dat mijn BVC modulde defect is omdat het updaten zo lang duurt en ik geen reactie krijg van het voice control systeem?
   
 4. Het ziet er inderdaad naar uit dat je Bluetooth/Voicecontrol module niet meer werkt.

  Je kan nog proberen om de module te resetten. Dit kan softwarematig met een geschikt diagnosesysteem of door de module een tijdje los te koppelen of de radio zekering een tijdje te verwijderen (denk hierbij aan de radiocode!!).

  Wanneer resetten geen effect heeft kan je er wel vanuit gaan dat de module defect is.
   
 5. Hoi Wilco,

  Ik kan hem zelf niet resetten aangezien ik de radio code niet heb,
  Maar dan ga ik komende week even terug naar de dealer want die zegt dat mijn mobiel niet compatible is het bluetooth systeem van de Ford.

  Is het sowieso een gegeven dat je mobiel niet werkt via bluetooth als hij niet in de lijst van Ford staat of is er wel een kans dat het dan gewoon gaat werken?
   
 6. In sommige gevallen kan het voorkomen dat er bij niet compatible telefoons connectiviteit problemen optreden waardoor de telefoon niet kan verbinden met het systeem.

  in dergelijke gevallen kan het systeem (weergegeven als "Ford Audio") wel door de telefoon worden gevonden. Problemen treden dan pas op tijdens of na het verbinding maken.

  In jouw geval zal het probleem niet worden veroorzaakt door een niet compatible telefoon. De Voicecontrol werkt immers ook niet en dit heeft verder niets van doen met de connectiviteit met de telefoon.

  Persoonlijk acht ik de kans groter dan 90% dat in dit geval de Bluetooth/Voicecontrol module gewoon defect is. Dit is een relatief gevoelig onderdeel dat bovengemiddeld veel defect gaat.  De support voor het systeem dat jij hebt is eind 2012 stopgezet. Het gevolg is dat alle telefoons die officieel door het systeem worden ondersteund al relatief oud zijn. Er komen dus ook geen updates meer om problemen met nieuwere types telefoon op te lossen. In veel gevallen werken nieuwere telefoons gewoon goed zonder noemenswaardige problemen. Er zijn echter ook gevallen bekend waarbij het niet goed of zelfs helemaal niet werkte.
   
 7. #428 lgorek, 11 jan 2016
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 jan 2016
  Hello Everybody

  I have S-max 2007 and i buy for it new radio Sony CD, and BT module 8M5T-19C112-AL (from Fiesta)

  I connected it to my car, and what i see now its that the BT and VC works fine, USB and AUX also, but i don't have new tab at my convers.

  Did i must somethig coding in my ECU ? to work with my car ? How its possible that its working but not show at display ? Radio display show everything but convers is NOT.

  I have ELMconf but i dont know where to code it ?

  What i do:
  Change my ori radio Ford (broken) to Sony CD,
  and buy BT/VC, solder wire to radio connector

  CAN+
  CAN-
  12+
  GROUND
  AUX-R
  AUX-L
  AUX-Ground

  And like i write earlier it works but dont show at convers WHY ?

  Greeting from Poland.
   
 8. #429 Chimaira, 29 jan 2016
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 jan 2016
  Sinds kort ben ik de trotse eigenaar van een prachtige focus titanium uit begin 2009 met travelpoint FX. Ff heel wat anders dan een polo van 1999;) Het enige wat ik mis is de USB aansluiting. Aux zit wel in het handschoenenvakje maar heb ik nog niet kunnen testen.

  Ik kwam een aux/usb kabel tegen voor 10 euro maar helaas werkte die simpele oplossing niet. Google stuurde me naar dit forum. Gisteren en vandaag eens flink zitten lezen in dit forum. Wat een informatie zeg. Ik hoopte op een hele eenvoudige oplossing.Iemand hier die dat werkend heeft gekregen met zo'n aux/usb kabeltje? Misschien software update nodig?

  Zo nee dan mss toch een keer het handschoenvakje eruit en eens die module opzoeken.

  Iemand enig idee waar de systeemsoftware update CD hier voor is:
  http://www.navigarde.nl/product/1475/TeleAtlas_Maps_by_TomTom_SD_Kaart_Ford_FX_Europa_2015
   
 9. #431 Harry A., 10 mei 2016
  Laatst bewerkt door een moderator: 23 mei 2016
  Afgelopen weekend heb ik alle onderdelen van het bluetooth voicecontrol systeem in mijn Focus MK2 ingebouwd. Ik heb een Fiesta MK7,5/Focus MK3 module (CS7T-14D212-AC) en een Sony DAB uit een C-max geïnstalleerd. De voice control, usb en line-in werken allemaal (bijna) prima, alleen krijg ik met ELMConfig niet de SRM module aangepast naar de 'Focus' instelling. Nu werkt de bluetooth en een gedeelte van de voicecontrol nog niet.

  Wat ik heb geprobeerd:
  Verschillende baudrates
  Andere (oude) 6000CD radio geplaatst
  Verschillende elmconfig versies

  Niks wil werken. Deze meldingen krijg ik bij het wegschrijven van de instellingen (bij alle SRM instellingen):

  [​IMG]
  [​IMG]

  Heeft iemand enig idee wat ik fout doe, of wat er überhaupt fout gaat?

  EDIT: Het probleem zat hem inderdaad in de slechte kwaliteit ELM adapter. Met een andere adapter is het gelukt.
   
 10. Werkt de ELM327 interface verder wel goed met andere functies van het programma?


  Op dit moment worden er zeer veel ELM327 interfaces aangeboden die niet goed werken met wat meer geavanceerde Ford specifieke software zoals ELMconfig, foCCCus en Forscan.

  Veel interfaces die worden aangeboden voldoen niet aan de specificaties van de originele ELM327 interface. Dit komt veelal doordat de Chinese fabrikanten steeds verder gaan met het zoeken naar manieren om de interfaces goedkoop te produceren. Dit wordt onder andere gedaan door goedkopere componenten toe te passen. Hierbij kan het voorkomen dat er componenten worden gebruikt die niet volledig gelijk zijn aan de originele componenten.

  Veel goedkope ELM327 interfaces (klonen) werken hierdoor wel met eenvoudige OBD software voor de ELM327 interface maar niet (goed) met wat meer geavanceerde software zoals ELMconfig, foCCCus en Forscan.
   
 11. #433 Harry A., 10 mei 2016
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 mei 2016
  Tot zover heb ik alleen het momenteel verbruik en de voice instelling in de tellerunit ingeschakeld. Dit ging zonder problemen. Verdere zaken heb ik nog niet uitgeprobeerd. Zou deze instelling ook aan te passen zijn met een ucds kabel? Binnenkort zou ik met harrie een keer een afspraak maken, wellicht kan hij er een blik op werpen...
   
 12. Ik denk er over om een Bluetooth module in te bouwen in onze 2006 S-max.
  Ik zou dit enkel willen voor de USB aansluiting en ad2p streaming. Voicecontrol of bellen hoeft niet te werken.
  Ik heb een Travelpilot FX radio.
  Misschien dat iemand de volgende vragen kan beantwoorden.
  Wanneer ik geen voicecontrol hoef, maakt het dan nog uit uit welk model Ford de module komt? Kan ik dan een Focus module in een S-max plaatsen?
  De originele kabel is erg duur (en misschien mono). Wanneer ik zelf een kabel maak, kan ik dan een stekker kopen voor aan de module kant?
  De how to is overigens super goed, waar haal je alle info vandaan :thumbs:
   
 13. Zolang je het juiste type module plaatst (met USB en Bluetooth Audio ondersteuning) maakt het niet uit van welk model Ford de module afkomstig is. Het onderdeelnummer is gelijk alleen de configuratie is anders.

  De originele connectoren zijn van het merk Tyco/AMP. Deze connectoren worden door diverse autofabrikanten gebruikt en zijn over het algemeen vrij eenvoudig online verkrijgbaar bij de betere elektronica specialist/groothandel. Hou hierbij wel rekening met relatief hoge order/verzendkosten. Een andere mogelijkheid is om de benodigde connectoren/bedrading uit een sloopauto te halen.  De informatie in dit topic heb ik destijds grotendeels verkregen door reverse engineering. Ik heb destijds een complete interieurkabelboom uit een sloopauto gehaald en aan de hand daarvan heb ik zelf mijn eigen kabelboom samengesteld en de bijbehorende schema's getekend.
   
 14. Bedankt voor de snelle reactie :thumbs::

  Dan ga ik me eens oriënteren op Bluetooth modules. Er stond er 1 op marktplaats maar die is net weg. Ik heb er geen haast mee, lijkt me een leuk project.

  Mijn vorige project was het vervangen van de 6000cd radio voor een Travelpilot FX. Ook veel gehad aan alle info op dit forum. De geluidskwaliteit is echt een enorme verbetering :D
  Ook vind ik de radio mooier/moderner staan in het dashboard.
  De Ford dealer in Oss heeft voor mij het radio type in de car configuration aangepast waardoor ik ook de navigatie pijlen in het rode display tussen mijn tellers heb. Ze waren wel nieuwsgierig of dit mogelijk was :cool:

  Naast de Bluetooth module denk ik er ook nog aan een kleine kenwood subwoofer aan te sluiten om iets meer ondersteuning voor de lage tonen te krijgen. Dat wordt ook nog een projectje. Zo blijf je bezig he ;)
   
 15. Waar zit hij voorbereid de stekker als hij voor bereid zit.
  Dashboard kastje gedemonteerd maar niets gevonden 1 2 3.

  Stekker voor de module
   
 16. Connector voor de Bluetooth module is gelijk aan de VW/Audi 4E0 972 144, deze komt echter zonder "contactjes" als je die bij de VW dealer besteld.
  Hier staat de connector met contactjes te koop (op Aliexpress staan ze ook nog wel eens, en anders Ebay ?);
  http://www.carsystems.pl/connector-kit-4e0972144,id1048.html

  [​IMG]
   
 17. Kabelboom word gemaakt voor mij :)
  Lucky me !! Toch bedankt harry
   
 18. Wat zijn mijn mogelijkheden

  Hallo, nadat ik door de 44 pagina's van dit forum ben gebladerd duizelt het mij van de informatie.
  Sinds kort rijd ik in een Ford Focus C Max uit 2005.
  Maar ik mis de mogelijkheden om de telefoon te kunnen gebruiken via de audio.
  Naar aanleiding van dit forum lees ik dat ik software B2-XX-02-02-05 D-C heb die blijkbaar geen bluetooth ondersteuning heeft aangezien ik die mogelijkheid ook niet in het menu kan vinden.
  Kan iemand mij haarfijn uitleggen wat mijn mogelijkheden zijn of is een Parrot setje de makkelijkste oplossing?
  En zo Nederlands als dat ik ben graag de prijzen erbij of de adressen waar ik bepaalde zaken kan vinden.

  John
   

Deel Deze Pagina