1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Bijvullen remvloeistof Focus 2???

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door Henry Ford Jr., 11 jun 2019 om 22:57.

 1. Ik wilde binnenkort aan mijn achter remmen gaan werken en ben alles aan het checken, wil dan ook gelijk de remvloeistof naar achter vervangen (doorpompen), echter in de motorruimte zag ik dat het reservoir helemaal onder de paravan is verdwenen, ik kon nog wel met moeite de dop er af draaien, maar zo maar bijvullen lukt niet, moet je dat met een trechter en een slangetje doen of zo???
   
 2. Het is vervelend om er bij te komen ja. Ruitenwissers er af en dan kun je die plastic kap verwijderen.
   
 3. Wie heeft dat bedacht, waarschijnlijk had de ontwerper dit bedacht na een iets te sterk pilletje te hebben ingenomen, nog nooit gezien dat je r niet direct bij kunt, bij Renault zit de hoofdremcilinder ook ver weg, maar dit hebben de vul opneming verlegd tot voor de paravan of ook eens gezien dan kun je het laatste stuk naar voren draaien om bij te vullen! Ik zal het proberen met een plastic slangetje en een trechtertje moet lukken!
   
 4. Voor een autobedrijf is het niet erg. De remvloeistof apparaat heeft dan een aparte slang om hem er wel op te kunnen krijgen.

  Met slangetje is het wel oppassen. Als je wst lekt moet je dit met water schoonspoelen. Anders vreet de remvloeistof je lak weg, wat dus roesten bevorderd
   
 5. Tis om kosten te besparen bij productie.
  De 1e serie focus 2 heeft wel n potje waar je normaal bij kunt en deze gaat met n slang naar een 2e potje boven de remcilinder.
  Alles erna heeft maar 1 potje welke direct op de remcilinder zit. Dan hoeven ze geen 2 potje en n slang meet te maken maar 1 potje.
   
 6. Een goede inderdaad, remvloeistof is een gemeen goedje. Overigens kun je bij iedere andere auto zoals een Volvo of Mondeo wel goed bij het reservoir. Het zal een kosten dingetje zijn geweest denk ik.
   
 7. Het is waarschijnlijk bedacht door dezelfde briljante genius die ook de constructie van het interieurfilter achter het gaspedaal heeft verzonnen :schater:
   
 8. Bedacht door 1dags engineer. Na het maken van 1ding mag hij weer vertrekken hahaha.
  Degene die de interieurfilter heeft bedacht. Dacht dat we allemaal rechts reden, dus geen gaspedaal aan de linkerkant. Kun je dan eenvoudig erbij.

  Voor particulier is het hoe dan ook vervellend.
  Alleen zo kun je niet goed zien of er voldoende in reservoir zit.

  Misschien dan toch een idee om het te laten doen.
   
 9. Ik vond het bij mijn vorige Focus al lastig. Heb de vloeistof toen bijgevuld met een trechtertje met daaraan een zelfgefabriceerd slangetje :schater:
   
 10. Dus een bekend probleem helaas! Dat van het interieurfilter komt inderdaad omdat de auto is ontwikkeld in een land met een rechts stuur heb ik gelezen en links heb je dan inderdaad niets en is het filter heel eenvoudig te verwijderen, hadden er een zogenaamd 2-zijdig filter van kunnen maken, d.w.z. dat je aan beide zijden een klepje hebt en er aan beide zijden bij kunt, zie je bij Japanse auto's wel (slim van hen)!
   
 11. Zou niet werken bij n focus 2 Airco leidingen en koelwater leidingen zitten dan alsnog in de weg.
   
 12. #12 Henry Ford Jr., 13 jun 2019 om 16:15
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 jun 2019 om 21:56
  Bedoelde het in het algemeen bij andere apparaten is dat namelijk ook altijd het geval, zodat zowel linkse en rechtse montage mogelijk is, zodra iets a-symmetrisch is krijg je het probleem van passen of niet en het verwisselen bij bestellen, daarom zijn sloten op een gegeven moment met omkeerbare dagschoot uitgevoerd zodat je dat probleem niet hebt! Nu zit misschien inderdaad wat anders daarvoor in de weg, maar als je daar bij het ontwerp rekening mee houd kun je dat voorkomen!

  Zal volgende week eens op de sloop kijken hoe je die plastic paravan demonteert bij een FoFo 2 voor ik aan mijn eigen begin, zodat ik weet waar de klap te geven! Heeft iemand er ervaring mee voor tips, want wil gelijk de remvloeistof doorspoelen / verversen, want weet niet hoe oud die is!
   

Deel Deze Pagina