1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

betaalbare met ongevaarlijke velgen+banden reinigers?

Discussie in 'Wassen & Poetsen' gestart door focus06, 12 sep 2020.

 1. Ik ben op zoek naar een goede velgen en bandenreiniger. Op mijn oude auto gebruikte ik gewoon dat spul van de Action maar dat zal op de lange termijn wel niet heel veilig zijn lijkt mij of maakt dat niet zo veel uit? Ik kwam hot rims all wheel&tire tegen welke volgens mij wel professionele kwaliteit is maar is het het prijskaartje van 20 euro nou echt waard tegenover het prijskaartje van 2 euro voor een fles?
   
 2. Ik gebruik Monello Non-Ferro, gebruik dit slechts een enkele keer per zoveel wasbeurten om de velgen grondiger te reinigen.
   
  Thiemo, Jackie D en Thieske vinden dit leuk.
 3. Ik doe mijn velgen en banden met de rest van de auto mee wassen. Elke 2 wasbeurten doe ik een keer met dat kleine flesje van de action (Sonax) eerst de velgen inspuiten en dan pas wassen. Ook elke 2 wasbeurten doe ik bandenglans van de action erop (techno?) .
  Bij de wissel van velgen zomer - winter (of andersom) doe ik de wielen iets grondiger schoonmaken. Begin ik met dezelfde action velgen reiniger, daarna dunlop rim cleaner (spuitbus bij van cranenbroek) en met de tuinslang afspoelen en drogen. Daarna meguiars ultimate all wheel cleaner, even mooi in laten trekken en zien werken...... wel een stinkspul. Na grondig spoelen en drogen gaan ze lekker in de wax; meguiars, NXT tech wax 2.0 liquid. Als laatste afronden met een dun laagje bandenzwart en dan gaan ze de opslag in
   
 4. Ik doe de velgen zo'n 2x per jaar met Monello Non Ferro.
  Onderhouden doe ik met Bilberry wheelcleaner van Valet Pro. Van de laatste heb ik een kleine can. Op die manier kun je zelf de concentratie bepalen.
   
 5. Monello en de Bilt-Hamber zijn zeker aanraders, waarbij mijn voorkeur meer naar de Bilt-Hamber uit gaat (bang-for-buck). Mocht je gaan bestellen, probeer ook een goede APC (All Purpose Cleaner) mee te bestellen. Dit is een allesreiniger in de breedste zin van het woord. Mijn voorkeur gaat uit naar Poorboy's World Bio-Degradable. Kost tussen de €15 ~€20 en is te verdunnen naar wens, waardoor je super lang doet met 1 fles.

  Eerst inspuiten met de Bilt-Hamber, even laten intrekken en paars laten worden, dan inspuiten met verdunde APC (rond de 1 deel APC, 4 delen water voor zware vervuiling) en met een borstel verwerken. De velgen zijn brandschoon na het afspoelen zonder dat de laklaag wordt aangetast en zonder al te veel moeite.

  Greetz Emiel
   
 6. Laatste keer de velgen gedaan met de Action reiniger en vervolgens behandeld met Poorboy's Wheel Sealant.

  [​IMG]
   
 7. een velgenreiniger van de Action werkt prima, wil je je velgen grondig reinigen neem er dan 1 van een beter merk die echt al het vuil goed verwijderd.
  hou er rekening mee dat deze velgenreinigers ook de waxlaag van je velg gelijk strippen dus waxen is weer nodig daarna.
  gebruik altijd een wax voor velgen, normale wax voor je lak kan vaak niet tegen de hitte die de remmen uitstralen en dan kan de wax geel uitslaan.

  voor banden te reinigen kun je een APC gebruiken met een harde borstel.
  hoe dieper je de band reinigt hoe langer de bescherming blijft zitten die je er op smeert.
   
  TWA vindt dit leuk.
 8. Ik had vroeger bij mijn oude focus velgenreiniger van de action gebruikt en het is te agressief. Natuurlijk willen oude velgen wel eens slijten of afbladderen maar met dit spul had ik echt het idee dat ik het process versnelde. Daarom gebruik ik voor nieuwe velgen alleen maar PH neutrale veilige en dus ook wat duurdere velgenreiniger omdat ik er wat langer mee wil doen dit keer
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina