1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Bestuurdersstoel gaat omhoog

Discussie in 'Interieur' gestart door DC91, 24 apr 2018.

 1. Beste Leden,

  Ik heb een dingetje aan mijn stoel van de focus. Het is niet wereldschokkend maar ik erger me er toch een beetje aan.

  Mijn bestuurdersstoel staat in de laagste stand (handmatige bediening). Als ik ben uitgestapt en bijvoorbeeld de volgende dag weer instap staat de stoel 1 of 2 klikjes hoger.

  Enig idee waar dit aan kan liggen?
  De focus is uit 2011 en er staat 56000 km op. Betreft de 5 deurs hatchback.

  Alvast bedankt.
   
 2. Als er een gasveer onder zit kan ik me nog voorstellen dat die niet goed meer is.
   
 3. Weet je of het mogelijk is om dat zelf te vervangen. Of moet er dan een nieuw onderstel onder?
   
 4. Inmiddels bij de dealer geweest. Het is voor hun ook een raadsel aangezien er geen gasveer onder zit maar tandwielen. Het is dus heel raar dat de stoel omhoog komt. 18 juni gaan ze hem demonteren en kijken of ze wat kunnen vinden.

  Nu ik weet dat het tandwielen zijn vind ik het zelf ook wel heel erg raar dat de stoel omhoog komt. Dat zou eigenlijk gewoon niet moeten kunnen tenzij de tandwielen misschien zodanig zijn versleten, maar dat lijkt me sterk.
   
 5. Zit er geen hulpveer in misschien die meehelpt bij het hoger zetten als je erop zit? Als er dan een tandwiel kapot is kan ik me voorstellen dat die veer hem zelf omhoog trekt...misschien bij de bedienhendel wat stukgegaan. Zomaar een gedachte misschien is het onzin
   
 6. Omlaag zou ik wel kunnem verklaren. Maar omhoog. Enige waar ik kan denken is dst door het rijden en van voor naar achteren gaan bij in en uitstappen dat hij omhoog klimt om het ff zo te zeggen.

  Check een keer voor het uitstappen of hij al gestegen is of nog op dezelfde hoogte staat.
   
 7. Omlaag kan ik inderdaad ook nog begrijpen. Ik heb alles al gecheckt. Tijdens en na het rijden staat de stoel gewoon op de laagste stand. Maar de volgende ochtend staat hij weer omhoog. Ik dacht eerst dat het aan mij lag. Maar dat is echt niet zo. Kaboutertjes?

  Hulpveer zal ik gelijk de 18e even vragen.

  Ik ben benieuwd wat ze zien de 18e!
   
 8. De stoel last van een Ochtend erectie
   
  DC91 vindt dit leuk.
 9. Ik heb dus hetzelfde euvel aan mijn bestuurdersstoel. Erectie is niet alleen in de ochtend. Ben benieuwd wat ze bij Ford vinden. Het blijft een vreemde gewaarwording.
   
 10. Nou ik ga de Focus vanmiddag ophalen. De stoel is gister gecontroleerd en ze konden niets vinden. Er zit ook geen hulpveer in de stoel. Ze zeiden wederom dat het niet kan dat de stoel omhoog komt en dat het heel apart is.

  Daarom de Focus een nachtje laten staan en vanmorgen werd ik gebeld. “We hebben inderdaad geconstateerd dat de stoel omhoog komt”. Ze vonden het heel raar en snapte er niets van. Het was de eerste keer dat ze zoiets meemaakte. Snap ik ook wel, het zal niet heel vaak gebeuren.

  5 juli wordt onder garantie het frame van het stoel en de sledes vervangen.
   
 11. Ik ben er na mijn vakantie achter gekomen dat bij mij de spiegel niet zakt, maar de stoel omhoog komt...
  @DC91 is bij jou het probleem opgelost met een nieuw frame?
   
 12. Idd, een nieuw frame heeft het bij mij opgelost
   
  rfknol vindt dit leuk.
 13. Dit had mijn vorige Focus uit 2011 ook. Stoel in laagste stand en de volgende dag stoel 1 of 2 klikjes omhoog. Had 'ie al vanaf het begin, nooit echt problemen mee gehad. Zette de stoel weer omlaag en klaar. Mijn huidige Focus uit 2013 heeft er geen last van.
   

Deel Deze Pagina